S - Category Feature
predobro i dijetalno
Njoki koji (skoro) ne debljaju: lako ih je napraviti, super su ukusni, a od istog tijesta možete napraviti i popularan desert
Ajme nama koji volimo njoke i manistru. Nikako s težinom na zelenu granu. A sve bi kao nešto voljeli pripaziti na prehranu, al kad dođe ura od ručka ili, još gore, večere, nekako gubimo volju za pripaziti - sve što nam se jede u, opet, njoki ili manistra. Međutim kad dođemo u fazu da moramo otkopčat' bar jedan botun ako mislimo udobno sjediti, javi se onaj glasić iz pozadine zanemarene savjesti... Nekome prijekorni, nekome blago ...
S - Category Izdvojeno 2
ideja za ručak
Što s piletinom, a da bude brzo gotova, zdrava i jako, jako ukusna? Dobili smo super recept, priprema se jednostavno, a pravi je kulinarski užitak
Ako ste u potrazi za receptom za neko jelo koje je brzo gotovo, a jednostavno za pripremu i pri tome sadrži osnovne skupine namirnica koje, po svoj prilici, već imate doma, imamo jedan upravo takav. Riječ je o verziji popularnog kineskog jela, piletina Chow Mein koje se sprema u woku od piletine, rezanaca i povrća te sadrži i neke egzotične sastojke, no osim umaka od soje (koji se u ovom slučaju koristi za mariniranje), većina ih ide u ...
proljetna ljepotica
Torta vrijedna britanske kraljice savršeno će upotpuniti uskrsnu gozbu! Dobili smo odličan recept od Dalmatinke koju kužinavanje opušta i čini sretnom
Obožavamo sirnice, ali ipak, istinskim bonkulovićima uskrsni stol nije potpun bez lijepe, kremaste, proljetne torte. Ništa teško i pretjerano zaistno, ali zato bi jedna dobra torta s jagodama bila pun pogodak, zar ne? Upravo takvu pronašli smo kod blogerice Nine Mrvice, Šibenke, koju, prema vlastitom priznanju, kužinavanje opušta i čini sretnom, a čiji blog Bake Me i profil @bake_me_by_nina jako volimo. Nina nam je spremno izdiktirala ...
bacite se na kuhanje
Ovakav umak od gljiva još niste probali: okus je nevjerojatan, lizat ćete prste! Poslužite ga uz njoke ili tjesteninu, a savršena je pratnja odresku
Ružno je vrijeme, bliži se ura od ručka, a nekako vam je dosadno... O, oprostite, opisujemo svoje stanje, no vjerojatno je slična situacija s vama. Ako vam je, kao i nama, totalno dosadna pomisao na sve što imate u hladnjaku i špajzi, možda ste raspoloženi za isprobavanje novih recepata. a baš imamo je dan dobar. Radi se o umaku od gljiva koji može ići uz njoke, manistru i rižu, ali je savršen uz sočan pečeni odrezak. Pa sad kakve ...
tope se u ustima
Pahuljasto meke cimet-rolice po receptu domaće blogerice: pripremite ovo slatko iskušenje, savršeno je kao desert, gurmanski doručak ili marenda
Tko god je čitao romane skandinavske majstorice krimića, Camille Läckberg, a mi jesmo, morao je primijetiti kako stanovnici malene Fjällbacke u svakoj prigodi uživaju u cimet-rolicama. Neizostavne su uz kavu, nude se kao poslijepodnevni desert, grickaju se za marendu, nose na izlete...
Čitajući Camilline knjige, počeli smo sve češće zavidjeti stanovnicima tog ribarskog gradića na njihovom nepokolebljivom hedonizmu, od kojeg, čini ...
valentinovo
Detalji čine razliku: za proslavu Dana zaljubljenih pripremite sasvim posebnu pizzu! Ova je veliki hit na društvenim mrežama, imamo jednostavan recept
Planirate li kućnu proslavu Valentinova, evo vam jedna ideja za glavno jelo: pripremite pizzu u obliku srca, hit koji je osvojio društvene mreže. Posljednjih nas dana gotovo proganja gdje god da kliknemo, a nema influencerice, osim, valjda onih na dijeti, koja je nije ubacila u koji recentni kadar, onako sladunjavo stiliziranu uz puno svjećica, ružica i sličnog prikladnog dekora.
---
---
Pizza ko pizza, možda ste u pravu, ali ...
uljepšajte vikend
‘Nakon ove nećete raditi nijednu drugu!‘: popularni bloger oduševio receptom za omiljenu slanu pitu, jeste li je već probali peći na ovakav način?
"Ljudi moji, nakon ove pite nećete više raditi niti jednu drugu", uvjerava nas popularni gastrobloger Mile Butorac. A mi mu vjerujemo, najprije zbog toga što je sve što smo isprobali napraviti po njegovim receptima, koje objavljuje na profilu Hungry Mile stvarno odlično, a onda i već sudeći po samoj fotografiji. A i recept nam se, onako odoka, jer nismo baš laici u pečenju pita, čini sasvim dobar. Zbog svega toga, a ipak najviše zbog ...
21. svibanj 2022 21:08