Overlay
isprobajte i guštajte

Za fritule ukusne i sočne kao nikad do sad potreban vam je samo jedan dodatak: dobili smo super recpet, ovo mijenja sve

Piše Stil
Foto Bake With Teuta
2. veljače 2023. - 18:46

Tko može odoljeti svježe pečenim fritulama? Malo tko! Vruće, slasne i mekane fritulice redovito se potamane prije nego se uopće stignu ohladiti. Svi mi imamo svoje omiljene obiteljske recepte, no idući put kad vam se budu jele fritule (sad?), dajte šansu ovome. Riječ je o talijanskom receptu za njihovu inačicu fritula koje se zovu castagnole, a za razliku od naših umaju jedan zanimljiv dodatak: sir ricottu. Zahvaljujući ricotti, tekstura im je sočnija i vlažnija, što ih čini - ako je to uopće moguće - još boljima. Dobili smo ga od Teute Mihalić koju pratimo na @bakewithteuta.

image
Bake With Teuta

Castagne

Sastojci:

230 g ricotte

150 g brašna(+malo extra za oblikovat)

60 g šećera

1 vanilin šećer

1 jaje

1 prašak za pecivo

korica limuna i naranče

suncokretovo ulje

Priprema:

Sjedinite sve sastojke skupa, tijesto treba bit mekano i ljepljivo.

Uz pomoć malo brašna oblikujte loptice i pržite ih na srednjoj vatri.

Castagnole se same okreću tako da jednom kad dobiju lijepu zlatnu boju to vam je znak da su gotove.

Pratite Stil na Instagramu i Facebooku!

 

21. studeni 2024 22:22