Znate ono kad u receptu piše "gotovo za pola sata" ili "gotovo za čas"? Najčešće se pokaže da je riječ o bezobraznom pretjerivanju. Dok vrijeme curi, a jelo ne pokazuje ni najblaže naznake da bi uskoro moglo biti gotovo čovjek se lako zapita nešto u stilu "Je li do mene?" i posumnja u svoje kulinarske sposobnosti, čak i u osnovne motoričke vještine. Mi vam nećemo lagati, niti ćemo vas natjerati u očaj. Mjerili smo vrijeme. Za pripremu jednostavnog, ali fantastično ukusnog jela čiji vam recept donosimo u nastavku trebat će vam točno 15 minuta. Možda čak i manje, ali nećemo pretjerivati. Da ne duljimo, evo vam recept i dobar vam tek.
Brza tjestenina s gljivama u kremastom umaku
Sastojci:
250 g tjestenine
300 g šampinjona
1 vrećica juhe od gljiva
malo pancete
žlica maslaca
žlica krem sira
malo bijelog vina
1 luk
1 režanj češnjaka
sol, papar
Priprema:
Pristavite vodu za tjesteninu i posolite je. Stavite malo više vode no što biste inače, jer će vam trebati za kuhanje umaka.
Nasjeckajte češnjak i luk, nareŽite gljive i pancetu. Otopite maslac u posudi debljeg dna. Ubacite češnjak, proimiješajte, a kad zamiriše dodajte luk. Dinstajte dok luk ne postane staklast. Ubacite gljive i pancetu. Miješajte dok gljive malo ne svenu.
Do sada vam je već trebala provriti voda pa u nju ubacite tjesteninu.
Zalijte gljive vinom, promiješajte i pustite ga da ishlapi. Od tjestenine oduzmite oko 3 dl vode i ubacite je u gljive. Dodajte pola vrećice juhe od gljiva. Miješajte da ne nastanu grudice. smanjite vatru i kuhajte uz povremeno miješanje. ako postane previše gusto, dodajte još malo vode od tjestenine.
Kad je tjestenina al dente, procijedite je i ubacite u umak. Dodajte sirni namaz, primiješajte i kuhajte dok tjestenina nije skuhana op vašem guštu.
Pratite Stil na Instagramu i Facebooku!