StoryEditorOCM
Savjetizgodan trik

Dosad ste krumpire kuhali na pogrešan način. Sve što im treba da se brže skuhaju i budu ukusniji je - hladna voda

Piše SPIZA SD
24. veljače 2023. - 15:18

Krumpir ste vjerojatno do sada kuhali na pogrešan način. 

Ova namirnica bogata je vitaminima i drugim hranjivim materijalima koji pogoduju našem zdravlju, a ne postoji kuhar, profesionalni ili amaterski, koji je nije pripremao. 

Inače je za kuhanje krumpira, svi znamo, potreban dulji vremenski period. Ipak, iskusni kuhari otkrili su kako značajno ubrzati ovaj proces. Vrlo je jednostavno.

Nakon što krumpir ogulite i isplahnete, a prije nego ga stavite u zdjelu, ostavite ga barem minutu pod mlazom hladne vode. Možete ga staviti i u zdjelicu s hladnom vodom, no ova je opcija učinkovitija. 

"Zašto hladna voda?", pitate se? Ona će iz krumpira isprati dio škroba, što će mu pomoći da se brže skuha i spriječiti da bude gnjecav.

Isprobajte ovaj trik. Ne oduzima previše...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. studeni 2024 10:13