Tko god se ikad okušao u kuhanju domaće juhe, morao je primijetiti sivkastu pjenicu koja se stvara na površini tijekom kuhanja. Recepti iz kuharica za takvu pojavu obično koriste izraze kao što je "nečistoća" i zahtijevaju da ju pošto-poto odstranimo. Međutim, teško se - osobito ako ste taj korak odlučili ignorirati - ne zapitati je li doista riječ o nečemu što će nam upropastiti juhu ako je ne oberemo?
Pjena koja se stvara na površini zapravo je mješavina proteina iz mesa i masnoće iz mesa i koštane srži, a mnogi tvrde da je njeno uklanjanje iz juhe samo stvar estetike. Onima koji je se ipak odluče ukloniti, preporučuje se da to naprave čim se pjena pojavi, prije nego se rasprši po cijeloj juhi i učini je mutnom, no oni koji je odluče ignorirati ne čine ništa štetno za...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....