StoryEditorOCM
Dalmacijaoib-i se vraćaju neisporučeni

Imotski: problemi s OIB-ima - ime i prezime nisu dovoljni

Piše PSD.
21. veljače 2009. - 11:07

Ovih su dana na adrese u Imotskoj krajini počeli stizati osobni identifikacijski brojevi. No poštari su na mukama i u nedoumici kad zađu u imotska sela gdje još uvijek nema adrese, ulice ni kućnog broja osim poštanskog broja, a u selu ih je po nekoliko s imenom Ivan, Ante, Mate, Josip, Petar i svi oni istog su prezimena.

S obzirom da OIB nema JMBG, ne može se utvrditi kome pripada, pa poštari sve takve kuverte uredno vraćaju u Poreznu upravu.

Iz Porezne uprave Split mi saznajemo kako su podatke dobili iz policije, a da policija, na žalost, osim imena i prezimena, ne raspolaže eventualnim nadimcima koji bi olakšali poštarima posao te da za sve takve slučajeve ne treba stvarati paniku, jer će se naknadno riješiti.

Naime, one osobe kojima iz nekog razloga žurno treba OIB mogu se javiti u svoju područnu poreznu upravu, gdje će ga i dobiti. Svi ostali ponovno će na svoje kućne adrese uskoro dobiti OIB. U Poreznoj upravi će, kako su nam rekli, čim prođe vrijeme predaja prijava za povrat poreza, a to je kraj veljače, već tijekom ožujka nastojati iznaći rješenje kako da svi građani dobiju svoj OIB na kućnu adresu. Do tada ostaje biti strpljiv, na što apeliraju i iz Porezne uprave.

/EPEHA

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. listopad 2024 01:01