StoryEditorOCM
Domaći nogometfešta u imotskom

U Zmijavcima svečanost sa mnoštvom nogometnih lica, pogledajte galeriju

Piše ante ujević
29. rujna 2024. - 16:46

Nogomet se vratio u Zmijavcima. Croatia se skupa sa svojim navijačima Noćnim Kajacima vratila kući, na novi obnovljeni travanjak Mrmina stadiona vrijedan gotovo milijun eura.

Ponosno su Zmijavčani na čelu s načelnikom općine Mijom Šutom sat vremena prije same utakmice otvorili novi travnjak  a samu svečanost otvaranja upriličio je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić.

Podosta uzvanika iz javnog života ali i više od 800 gledatelja prisustovalo je na Mrmi, gdje su mogli gledati prvorazredni nogomet, nogomet koji je ovaj stadion napokon i dobio. Sam početak utakmice i prvo poluvrijeme, potpuna dominacija Croatije i samo je vratar Jaruna, Nikola Čurčija zaslužan što Zmijavčani nisu utakmice riješili u prvom dijelu utakmice.

Igrala se peta minuta utakmice, kada izdvajamo prvu veliku priliku Croatije i prvu sjajnu obranu Čurčije, sjajno je po desnom strani Klopp probio obranu Jaruna ubacio u peterac gostiju gdje se lopta odbila od braniča Jaruna na nekih desetak metara od gola samom Roku Ivankoviću, ovaj tuče iz trka snažno ali ravno u Čurčiju.

Slikom smo u 12 minuti utakmice, ponovno duel ove dvojice Ivanković je ovaj put pucao sa nekih dvadesetak metara ali Čurčija je bio ponovno siguran. Igrala se 20 minutana utakmice kada je Čurčija pokazao klasu, mladi vratar Jaruna s dvije parade u istoj akcije brani svoj gol i nedopušta vodstvo Croatiji. Naprije je Alves Kayky lijepo na prsa sa nekih desetak metara iz kosa primio loptu, odložio je na volej i pucao ali Čurčija brani.

Odbijena lopta od Čurčije dolazi na 7 - 8 metara od gola gdje mladi Čulina sjajno  škaricama tuče ali kao mačka desnom rukom u letu ponovno Nikola Čurčija brani. Ipak Čulina je u 23 minuti utakmice doveo Croatiju u vodstvo i savladao fantastičnog golmana gostiju, dugi aut sjajno je izveo Klopp u nekih pet metara, Maretić prebacio na drugu stranu gdje se zaletio iz drugog plana Domagoj Čulina i ovaj put sa 7 -8 metara probio Čurčiju za vodstvo Croatije.

Svoju ljubilarnu petu obranu u prvom poluvremenu, Nikola Čurčija skupio je u 39 minuti utakmice, ponovno aut s iste strane izvodi Klopp i ponovno Maretić smeta obrani Jaruna koja ne uspjeva izbiti loptu nego do bijele točke gdje je sam Alves Kayky koji tuče po travi ali mačka je na golu i ponovno refleksom i lijevom rukom brani sigurni pogodak Croatije.

U nastavku drugog poluvremena odmah je trener Jerko Leko pokušao sa tri izmjene promjeniti ritam utakmice ali nažalost za njega ni to mu nije uspjelo.Prvi priliku gosti su imali u 55 minuti utakmice, sjurio se Ambramović po desnom krilu napada Jaruna, došao do pet metara od Gudelja ali njegov udarac iz mrtvog kuta pogodio je samo vratara Croatije.

Prvu pravu priliku Croatije u nastavku vidjeli smo u  66- oj minuti kada je ponovno odlični Klopp probio stranu i pretrčao Hercega, dao povratnu za Geca koji sa desetak metara od gola sam kao duh, puca traljavo i bez većih problema Čurčija brani. Pred kraj utakmice Jarun je u 89 minuti pokušao doći do remija, nakon vrlo dobrog ubačaja Turčin sam je na desetak metara iz kosa bio Aleksa Stojaković ali njegov udarac završio je ponovno pored gola vratara Gudelja. 

U sudačkoj nadoknadi zadnja prilika za goste Tomić je pokušao da nekih dvadesetak metara od gola, ali lopta odlazi nebu pod oblake.Obranila je Croatija gol prednosti i možemo reći zasluženo došla do prve pobjede u Zmijavcima i do nova tri boda. Trener Radeljić nastavlja s odličnim igrama sedmi bod iz tri utakmice i odlazak iz zone ispadanja na 8 mjesto prvenstvene ljestvice.

Trener Ivan Radeljić nakon utakmice vidno je bio sretan i ponosan na svoje igrače te je izjavio. " Odlična utakmica za nas, odlična partija mojih momaka i napokon teren kakav Zmijavci zaslužuju.

Zaslužena pobjeda, njihov vratar spriječio je našu veću pobjedu, ali ovako još slađe nova i vrijedna tri boda i idemo se spremiti za novu utakmicu, čeka nas teško gostovanje ponovno u Slavoniji kod Cibalije. 

Sada bih dodao i svoj komentar, samog terena igrališta u Zmijavcima. Zahvaliti treba općini Zmijavci, Hrvatskom nogometnom savezu, Ministarstvu Europskih Fondova na ovom što je Croatia danas dobila.  

Kvaliteta nogometa je bila na puno višem nivou, sami gledatelji preko malih ekrana uživali su u utakmici i napokon je ponosan i poginuli Hrvatski Vitez, Marijan Šuto Mrma jer njegovo ime na stadionu dobilo je napokon tepih i travnjak a ne kao što smo gledali prošlih godina blato i usudimo se reći "svinjac". 

 

image
Vojko Bašić/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2024 17:34