StoryEditorOCM
Svijetpotresni apel

Očajna majka srpskog državljanina kojega su oteli hamasovci: ‘Cio svijet mora se probuditi. Naša djeca su vaša djeca!‘

Piše vijesti sd
19. listopada 2023. - 12:46

U napadu Hamasa na mlade okupljene na glazbenom festivalu na sjeveru Izraela otet je i 22-godišnji srpski državljanin Alon Ohel, čija je obitelj podrijetlom iz Novog Sada.

Kada je napad počeo, Alon se skrio se u skloništu. Kako su ispričali njegovi prijatelji, Alon je bio među onima koji su vraćali natrag granate koje je Hamas ubacio u sklonište kako bi ih ubio. Jedan od Alonovih prijatelja, koji se nalazi u bolnici u Haifi, kazao je da je vidio kako teroristi odvode Alona živog.

"Nadamo se i molimo da se Alon vrati kući. Treba nam Srbija da nam pomogne kako bismo ga vratili. Terorizam nije svuda u Izraelu. Svi mi, cio svijet, moramo se probuditi. Naša djeca su vaša djeca", kroz suze je za Telegraf potvrdila njegova majka Idit Ohel koja svaki dan iščekuje neku vijest o sinu, prenosi Espreso.

Pretpostavlja se da je Alon Ohel odveden u Pojas Gaze. Izraelska vojska ne zna gdje pripadnici Hamasa drže taoce, ali se pretpostavlja kako su mnogi skriveni u mreži podzemnih tunela. Alonova majka i šira zajednica očekuje Alonov povratak kući.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 01:58