StoryEditorOCM
Regijadežela na iglama

U Sloveniji je broj novozaraženih porastao za 124 posto, virus prodro u domove za starije i nemoćne, moguć scenarij da u karanteni bude svaki četvrti Slovenac

Piše Hina
6. siječnja 2022. - 12:08
Za sada se ozbiljno ne razmatra uvođenje obveznog cijepljenja, obrazovanje će se i dalje u pravilu odvijati uživo, a ne online, no pooštravat će se pravila za domove starijih i nemoćnih, u više kojih je zadnjih dana zabilježen prodor virusaAFP

U Sloveniji je u zadnja 24 sata potvrđeno 3829 novih zaraza koronavirusom, što je 124 posto više od broja zaraženih prije sedam dana, a zbog početka petog vala epidemije vlada razmatra mjere koje bi trebale stupiti na snagu u ponedjeljak.

Prema prijedlogu epidemiologa, vrijeme trajanja karantene za osobe u kontaktu sa zaraženima skratit će se sa 10 na sedam dana, bez dodatnog testiranja pred njen završetak. Karantene nakon visokorizičnog kontakta bili bi kao izuzetak pošteđeni oni koji su docijepljeni booster dozom, dok se pravila izolacije zaraženih neće mijenjati.

O prijedlogu da se od karantene izuzmu oni koji su COVID-19 preboljeli u zadnjih 45 dana ili su cijepljeni osnovnim dozama vlada se još treba opredijeliti, prenose slovenski mediji.

Un...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 17:39