StoryEditorOCM
RegijaTUROBNA PREDVIĐANJA

Stručnjakinja za sigurnost djece o potrazi za Dankom: ‘Vjerujem da postoji dodatni motiv za prikrivanje tijela‘

Piše Vijesti SD
11. travnja 2024. - 22:38

Sedmi je dan potrage za ubijenom Dankom Ilić iz srpskog gradića Bor, koja je prije dva tjedna išetala iz dvorišta obiteljske kuće u Banjskom polju, nakon čega ju je udarilo vozilo kojim su upravljali Dejan Dragijević i Srđan Janković, radnici JKP "Vodovod". Kako je jedan od njih priznao u tužiteljstvu, djevojčicu su usmrtili, a zatim su je bacili na deponiju. S deponije su je premjestili na nepoznatu lokaciju i potraga za tijelom Danke Ilić traje do danas, piše Blic.

- Pali su na poligrafu i stavljeni su na mjere. Poslije se čulo i ono što su pričali da su se izvukli. Testirani su i kada su uhvaćeni, pa su pričali različite priče - rekao je poligrafist Nikola Novak.

Maja Jovanović, stručnjak za sigurnost djece, ističe da je na brzini od 20 km/h gotovo nemoguće ne uočiti dijete i da cijeli spektar okolnosti koji prati njihovo priznanje ide ka tome da će oni biti procesuirani za kazneno djelo. Međutim, kako ističe, ono što budi sumnju jeste činjenica da ne postoji nikakav smisao za prikrivanje tijela.

- Vjerujem da postoji dodatno prikrivanje od strane osumnjičenih, koje nije samo udarac djeteta ili indicija davljenja, mislim da postoji još jedan pravac, koji je samo njima znan da bi se prikrivalo gdje su zakopali tijelo ubijene Danke Ilić - kaže Jovanović.

Osumnjičeni pokazuju veliki stupanj svjesnosti situacije u kojoj se nalaze, kaže Maja Jovanović.

- Njihovo postupanje pokazuje da su svjesni i samog postupka i samog čina, lažnih izjava i svega onoga što prati slučaj. Sigurna sam da stručni tim može detektirati njihovu anomalnu povijest, prije svega zbog šablona koji prati cijeli ovaj slučaj - kaže Maja Jovanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 11:07