StoryEditorOCM
Regijamaloljeni huligani

Procurila snimka bijega napadača koji su pretukli brata ministra Federacije BiH: ‘Ajde dosta, ajde! Prekidaj‘

Piše vijesti sd
27. svibnja 2024. - 13:58

N1 Srbija došao je u posjed snimke incidenta u naselju Medaković u Beogradu i objavio je dio na kojem se vide napadači u bijegu nakon što su pretukli Đorđa Mijatovića koji je kasnije preminuo.

Užas u Beogradu: brat ministra Federacije BiH umro nakon sukoba s huliganima koji su klincima oteli loptu

Napad se dogodio u nedjelju nešto iza 18 sati. Grupa kvartovskih huligana koja je napala Đorđa Mijatovića, koji je neposredno nakon tog incidenta preminuo u Urgentnom centru u Beogradu, mjesecima pravi probleme stanarima zgrada u naselju Medaković, a samo dan prije incidenta (u subotu) su lomili klupe i prijetili jednom građaninu koji ih je zamolio da to ne rade. On je slučaj odmah prijavio policiji koja je izašla na lice mjesta, porazgovarala s grupom koja je pravila nered, ali ih nije, kako kažu stanari, legitimirala jer su maloljetni.

image

Napadači u bijegu

Screenshot/n1/

Stanari su zabrinuti za svoju sigurnost, prije svega za sigurnost djece koja se druže u parku. Kažu kako grupa tinejdžera koja je tu uvijek kad je lijepo vrijeme stvara buku, narušava javni red i mir, a djeca ih se boje. Kako su rekli za N1 Srbija, riječ je o mladićima i djevojkma starima između 15 i 17 godina, njih desetak.

Kako je izjavio ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić, preminuli čovjek, koji je brat ministra razvoja i poduzetništva i potpredsjednika Vlade Federacije BiH Vojina Mijatovića, je izašao da porazgovara s huliganima jer mu se sin žalio da su mu oteli loptu.

Snimku bijega napadača možete pogledati OVDJE.

Srpski ministar policije Dačić je, gostujući u jutarnjem programu na TV Blic, tek nakon što je komentirao teme iz vanjske politike i osvrnuo se na kampanju za lokalne izbore, spomenuo i ovaj slučaj, iako su o njemu još od nedjelje popodne nrujali bosanskohercegovački mediji i čekali potvrdu.

image

Đorđe M. pokušao je zaštititi mališane ispred zgrade od iživljavanja huligana

Đ.m./facebook/

Dačić je u emisiji naveo da se utvrđuju okolnosti smrti i je li ona nastupila od posljedica napada, dodajući da su liječnici rekli da je Đorđe Mijatović imao i epileptične napade i dodatne bolesti, tako da će uzrok smrti utvrditi obdukcija. Međutim, odmah zatim su tabloidi, uključujući i Blic, objavili saznanja da je čovjek (nakon incidenta) pao i udario glavom o beton. „Kada je došao kući ispričao je supruzi da je sam pao nakon čega je dobio epi-napad“, kaže izvor Blica.

Srpski MUP je objavio da su osumnjičene dvije osobe i da se za njima traga, kao i da je tijelo prevezeno na Institut za sudsku medicinu, na obdukciju.

Više javno tužiteljstvo u Beogradu dalo je nalog policiji da identificira sudionike događaja i prikupi sve neophodne podatke i obavijesti u vezi s događajem nakon kojega je u Urgentnom centru u Beogradu preminuo Đ.M., javlja N1 Srbija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2024 15:09