StoryEditorOCM
Regijatragedija u beogradu

Brat potpredsjednika Vlade BiH umro nakon što su ga huligani napali na dječjem igralištu?; ‘Putuj na neko ljepše mjesto‘

Piše A.Vl./JL
27. svibnja 2024. - 13:55

Đorđe Mijatović (37), brat potpredsjednika Vlade Federacije BiH i ministra razvoja i poduzetništva Vojina Mijatovića, preminuo je jučer u večernjim satima Beogradu, a policija intenzivno radi na rasvjetljavanju svih okolnosti slučaja.

U Urgentni centar u Beogradu prevezen je nakon što ga je supruga zatekla u hodniku zgrade. Prije toga dogodio se obračun Mijatovića s navodno dvojicom huligana na sportskom terenu u Voždovcu, piše Blic, prenosi Jutarnji list.

Beogradski mediji opširno pišu o slučaju, a oglasio se i ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić.

- Utvrđuju se činjenice kako je došlo do smrti. Mora se obaviti obdukcija. Policija je sinoć oko 18 i 19 sati dobila dojavu da je došlo do tučnjave i otišla je na lokaciju u općini Voždovac - poručio je Dačić.

Kako je ispričala supruga ubijenoga, do sukoba je došlo nakon što su se njihova djeca požalila da dvojica huligana nisu mališanima htjeli vratiti loptu. Đorđe Mijatović je otišao do parka koji se nalazi nedaleko od zgrade u kojoj je živio. Obzirom da se zadržao, zabrinuta supruga je krenula da ga potraži, ali ga je zatekla u hodniku zgrade. Odmah je pozvala hitnu.

Prema neslužbenim informacijama, do sukoba je došlo zbog lopte. Navodno je, kako javlja portal Nova.rs, Mijatović nakon sukoba ispričao supruzi da je zamahnuo prema jednom muškarcu, izgubio ravnotežu, pao i udario glavnom o beton, prenosi Jutarnji list.  Po povratku je navodno doživio epileptični napadaj nakon kojega je prebačen u bolnicu u kojoj je i preminuo.

- Otac je izašao, čula se neka galama i kada je supruga izašla saznala je da se sukobio s dvojicom mladića. Prevezen je u Urgentni centar gdje je i preminuo. Uzrok smrti se utvrđuje - kaže Dačić.

Dačić navodi da nije riječ o ubojstvu, ali da se utvrđuje je li muškarac preminuo od posljedice sukoba.

- Liječnici tvrde da je muškarac imao i nekih zdravstvenih problema, epileptični napadaj ili možda srčani napad, to treba utvrditi. Najveći problem je što ne postoje kamere i što nema svjedoka kako bi se točno utvrdilo što se dogodilo - izjavio je Dačić za "Blic" TV.

Istaknuo je da policija traga za dvojicom muškaraca koji su sudjelovali u sukobu.

Od preminulog se na društvenim mrežama oprostio i brat Vojin Mijatović.

- Putuj brate moj, na neko ljepše mesto. Jučer je u Beogradu ubijen moj mlađi brat. Sve što bi sada rekao nema smisla, jer ovo što se desilo svakako nema smisla. I ovo je nažalost sastavni dio igre, koja se zove život. Ljudi moji dobri, hvala svima koji se javljate, čuvajte sebe i ljude oko sebe, napisao je on.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2024 06:20