StoryEditorOCM
Crna kronikadvjesto eura, druže

Davora snimila kamera dok je mokrio po zidu, sutkinja mu odredila visoku novčanu kaznu; mogao je proći i puno gore

Piše vijesti sd
3. listopada 2023. - 11:02
Sutkinja je zbog vrijeđanja moralnih osjećaja građana i narušavanja javnoga reda i mira Davora kaznila s 200 eura (ilustracija)Afp

Neki domaći ljudi, kao i dio stranaca ne biraju mjesto ni vrijeme za zadovoljenje vlastitih fizioloških potreba pa bez skrupula mokre na javnim površinama. Nije ih briga ni za promatrače.

Jedan od onih koji je mokrio na javnom mjestu, 43-godišnji Davor, koji je u kolovozu ove godine oko 23 sata u Požegi mokrio po zidu zgrade javnog bilježnika skuplje će platiti vlastitu nesuzdržanost te nebiranje mjesta i vremena.

Davor je proglašen krivim i osuđen jer je, prema presudi, "vrijeđao ili omalovažavao moralne osjećaje građana i narušavao javni red i mir na način da je na nogostupu mokrio za vrijeme dok su ulicom prolazili drugi građani. To je vidljivo i na videozapisu nadzorne kamere. Time je počinio prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira", naglasila je sutkinja, prenosi Danica.hr.

Davor je nepravomoćno kažnjen s 200 eura, uz plaćanje 14,60 eura prekršajnih troškova. Može se reći da je dobro i prošao jer je izmjenama zakona za taj prekršaj predviđena novčana kazna do čak 1000 eura.

Žalio se ili ne žalio, Davor će vjerojatno shvatiti poruku i izračunati koliko bi jeftinije prošao da je koristio javni WC, pri čemu ne bi vrijeđao moralne osjećaje građana, niti bio kažnjen.

image

Davora je snimila kamera dobre rezolucije (ilustracija)

Nikša Stipaničev/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 18:16