StoryEditor
Rukometpitanje regularnosti

Prijeti opći kaos prije naše utakmice s Crnom Gorom: ako testovi zakasne, hoće li se igrače odvoditi iz dvorane usred susreta?

Piše PSD.
19. siječnja 2022. - 22:47

Hrvatski rukometni reprezentativci u četvrtak od 15.30 sati otvaraju njihovim nastupom protiv Crne Gore nastup u drugom krugu Europskog prvenstva. Iz Szegeda su se Kauboji preselili u Budimpeštu, a njihov neizostavni suputnik - koronavirus, i dalje je prisutan... zbornik Hrvoje Horvat muku muči sa sastavljanjem zapisnika kojeg može sačinjavati do 16 igrača u svakom rosteru. Hrvatska je već na 29 korištenih igrača, prenose Sportske novosti,

Horvat je morao pozvati čak šestoricu novih igrača za drugi krug natjecanja, a ono što slijedi moglo bi dodatno uzurpirati redove Kauboja. Naime, saznajemo, naši će rukometaši rezultate zadnjih PCR-testova pred utakmicu s Crnom Gorom doznati - pola sata prije utakmice?!

Poznavajući organizacijske sposobnosti natjecanja u rukometnom sportu, vrlo lako bi se moglo dogoditi da rezultati ne stignu ni onda. Sjetimo se nezgoda s hrvatskim rukometašicama na netom održanom Svjetskom prvenstvu. Doduše, ono je u organizaciji IHF-a, Svjetske rukometne federacije, ali niti tamo izbornik Nenad Šoštarić praktički do ulaska u autobus nije znao koga će iz hotela moći povesti na utakmicu.

Kolokvijalno dakle, zakasne li rezultati jutarnjih PCR-ova, doslovce se može dogoditi da zdravstvene vlasti u Mađarskoj dođu na teren MVM Arene u Budimpešti po nekog novog zaraženog igrača iz bilo koje reprezentacije. Razglaba se već dugo o regularnosti samog Eura u rukometu, a ono što se Hrvatskoj događa u mađarskom dijelu Europskog prvenstva, u Slovačkoj "napada" njemačku reprezentaciju.

Uoči početka drugog kruga i prve utakmice protiv Španjolske, njemački izbornik Gislason je ostao bez još trojice "koroniziranih": Christopha SteinertaDjibrila M'Benguea Sebastiana Heymanna te je trenutačno na samo 13 rasploloživih igrača. U prvom krugu, u kojem su upisali sve tri pobjede, bio je bez devetorice: Tilla KlimpkeaMarcela SchilleraJuliusa KühnaKaija HäfneraTime KasteningaLukasa MertensaLuce Witzkea Andreasa Wolffa. Ukupno je to 12 inficiranih igrača njemačke reprezentacije i u njihovim medijima je sve više apela da se odustane od Europskog prvenstva i da se "naši dečki vrate kući.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2022 22:47