StoryEditorOCM
Ostaloduboka bol

Slavni srpski odbojkaš se prvi put oglasio nakon pogibije kćeri u masakru porukom koja slama srce

Piše Sport SD
9. svibnja 2023. - 22:17

Tuga zbog tragično poginulih u masakru koji se dogodio prošle srijede u beogradskoj školi "Vladislav Ribnikar" i dalje ne popušta. U tragediji kakava se ne pamti nastradala je i kćer poznatog odbojkaša i trenera Dragana Kobiljskog.

Ema je pokušala spriječiti dječaka Kostu koji je pucao, ustala je i stala ispred njega u nadi da će ga uspjeti urazumiti, ali nije uspjela i na kraju je tragično stradala. Zbog njenog herojskog čina pokrenuta je i inicijativa da škola dobije ime po njoj.

- E. K. neka se proglasi za nacionalnu heroinu. Možda i neku školu nazvati po njenom imenu. Kad su se svi zaledili od straha ili panično bježali glavom bez obzira u maloj Emi je proradio spartanski gen njenih roditelja i hrabro je stala pred Kostu i rekla "Zašto to radiš, prestani" i dala vremena da bi se neka druga djeca spasila. Zahvaljujući njoj 7 dječaka sa popisa je pobjeglo i spasilo se od sigurne smrti. Ema nije bila na spisku. Mala Ema, koja više nije sa nama, nas je podsjetila šta su to čojstvo i junaštvo kao i zauzimanje za druge, koji su u danom trenutku u poziciji nemoći. Takav nesebični čin je izraz ultimativne ljudske vrline i vrijednosti. Vječna joj slava! -  napisao je jedan od korisnika na društvenim mrežama.

Dragan Kobiljski se na tu temu oglasio putem Fejsbuka, gdje je napisao:

- Poštovani, cijenimo Vašu želju da se iz ovakve tragedije ponese makar poruka osvješćenja ljudima i društvu da se vrate pravim vrijednostima i stane na put zlu oko nas. Mi smo skromni ljudi koji samo žele u tišini preživjeti svoju bol. Nama ne prija, niti se slažemo sa spominjanjem našeg djeteta više u odnosu na ostalu tragično stradalu i teško ozlijeđenu djecu, jer su sve to predivna bića, a roditeljski, bratski i sestrinski bol isti u svim ožalošćenim obiteljima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 13:35