stdClass Object ( [id] => 1027517 [title] => Mario Stanić otvoreno o svemu: Tudor ima kvalitetu i znanje te je potpuno posvećen stvaranju boljeg Hajduka [alias] => mario-stanic-otvoreno-o-svemu-tudor-ima-kvalitetu-i-znanje-te-je-potpuno-posvecen-stvaranju-boljeg-hajduka [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Jesmo, pomislili smo da ćete odgodit razgovor, makar na jedan dan, da se mrvu slegnu dojmovi i makar noć iduća prespava – odgovorili smo Mariju Staniću na pitanje.

- Onda me ne poznate dobro. U svijetu nogometa nema bježanja ni sakrivanja – uzvratio nam je čelnik Hajdukove struke.

Bilo je to u srijedu, u otprije zakazano vrijeme razgovora. Stanić nije eskivirao i svaku mu čast, a u fokus je neočekivano uletio težak poraz prethodne večeri, 2:3 od Varaždina.

– Nisam najbolje spavao, kao ni trener i igrači, a sigurno i veći dio navijača. I jako je teško naći prave riječi, ovakvih situacija je bilo, sve je već rečeno, ali pričom nećemo puno toga promijeniti – Stanić je bio dojmom.

Vrijeme do nedjelje u Poljudu su odlučili iskoristiti da se brzo dignu i oporave:

– Svjesni smo situacije, gubiti 0:3 već u prvom dijelu malo je reći kako je zabrinjavajuće. Kako izaći iz toga? Najbolje odmah pobijediti Lokomotivu. Mi to možemo, premda u tri utakmice nakon pauze zbog korone nismo igrali dobro i stoje i kritika i nezadovoljstvo. Protiv Intera smo dobili na mišiće, a Istru ranim golom, pa se kasnije povlačili. Prvi sam odgovoran ja, pa se odgovornost dalje slijeva na niže razine.

Kako prebroditi ovaj trenutak?

– Svatko od nas treba napraviti auto-analizu i svatko treba krenuti od sebe i doći će do određenih odgovora koji se kriju duboko u svakom od nas. Nećemo padati u depresiju i anksioznost, tražim glavu gore od svih nas! A na temelju životnog iskustva vam govorim kako se nigdje nešto ne može promijeniti tako brzo s lošeg na dobro i obratno, s dobrog na loše, kao što to može u nogometu. Na svojoj sam koži to osjetio najviše, igrao sam ja i loše utakmice, bile su i moje momčadi u lošoj formi i daleko od toga da je sve uvijek bilo sjajno. Nogomet nosi jako puno nepredvidivosti, ovisno o utakmici, bez obzira koliko ste studiozni, taktični ili analitični. Nemoguće je sve predvidjeti. Na primjer, govorimo o puno većim razinama i jačim ligama, tko bi mogao prognozirati da će Guardiolin City s pustim ulaganjima ima 25 bodova manje od Liverpoola?!

Lijepo je reći idemo odmah pobijedit Lokomotivu.

– A nego šta? Plašite li se vi, iz vašeg kuta, naše utakmice s Lokomotivom?

Ne, ali bismo radije da zaigrate malo opreznije, a ne da im se ponudi prostor za kontru. Da smo Tudor...

– Pustite vi Tudora, to će se on pobrinuti, to je u njegovoj domeni. On i njegov “staff” imaju kvalitetu i znanje te su potpuno posvećeni stvaranju boljeg Hajduka. Ono što se radi na treningu još nije prešlo u automatizme, puno bolje izgledamo na treninzima u svakom nogometnom aspektu nego na prvenstvenim utakmicama koje same po sebi nose težinu rezultata.

Taktički bismo mogli razglabati, premda je to trenerovo...

– Pa da, znat će Tudor naći pravu stvar. A mi možemo čekati i vrebati, ali to nije stil nogometa kojeg želimo. Jako puno razgovaramo, katkad mi se čini i previše, svjesni smo da moramo pronaći balans jer prevelika analiza zna ujedno biti i paraliza. U gradu koji živi od euforije do depresije, igranje za Hajduk trebao bi biti izazov. A ne pritisak.

Svjesni ste da postoji problem, što je problem? Što i kome najviše zamjerate?

– Možda se lomimo na mentalnoj razini. Ivan (Kepčija, op. a.) i ja smo na čelu hijerarhije i jasno da je veći dio odgovornosti na nama jer su nam takve i pozicije. Naš problem u ovom trenutku je razina igre, njen profil, jer mi želimo dominirati igrom i Tudor tjera igrače van komfornih zona, traži više, traži puno. Nitko od nas nije isključiv, može se igrati i drugačije, Igor vam je to sam spomenuo i on to jako dobro zna, ali isto tako imamo svoj put kojem težimo i cilj do kojeg želimo doći. U nekim situacijama, zbog višeg cilja, igra se može i treba prilagođavati, ali od poimanja Hajduka kakav bi trebao izgledati u budućnosti ne mislimo odustati.

Dogodi se da Mujakić previše vodi igru, krene, krivo doda, eto vraga varaždinske kontre...

– Pokažite mi igrača koji nije pogriješio? Nepogrešivi ne postoje, tu ne vidim problem. Činjenica je da nismo odigrali dobro, utakmica je to od koje mi se želudac prevrće! Najteže su one gdje unaprijed upišeš tri boda, a događalo se da smo prosipali bodove protiv onih koji su na papiru slabiji od nas. Nije nam utjeha što se svi pomalo muče, evo Rijeka i Lokomotiva i Osijek gube bodove. U ova tri kola osvojili smo bod više od Rijeke, smanjili razliku otprije korone. Bila je dva boda, sad je jedan. Ali, to već zvuči kao alibi i nije priča kakvu želim pričati.

Zar nije trebalo Mujakića izvadit čim se ozlijedio?

– Teško je to reći, pitaš igrača može li, on šepucka i kaže mogu ja. Želi svim srcem. Znam po sebi, igrao sam, bilo je to 2000. za Chelsea, s pokidanim meniskusom punih 20 minuta. Nisam bio svjestan kakvu štetu radim. Ne možete mu zamjeriti.

Hajduk je sebi zacrtao plasman na drugo mjesto, ako ne, predsjednik Marin Brbić je najavio da će se povući?

– Nisam bio tu kad je to predsjednik govorio, ja sam došao poslije i rekao da je normalan ciklus od četiri godine, ali kako nema vremena čekati i ja razumijem frustraciju navijača, euforije i depresije, rekao sam dajte nam dvije godine. Pa da vidimo što smo uradili. Ne možemo preko noći. Sad, istina je, želimo odmah to drugo mjesto...

Nije Hajduk bio drugi od 2012.

– Pa i to puno govori. Od 2012... A koliko se samo trenera i predsjednika i sportskih direktora izmijenilo? Je li to put? Dokle se došlo?

Slažemo se s vama a priori, ali eto, Brbića nitko nije vukao za jezik, pa...

– To je rekao prije našeg dolaska, a ja bez njega, od trenutka našeg prvog razgovora ne bih bio došao. Osjetio sam da nešto možemo zajedno, osjetio sam energiju. I prije sam bio u kombinacijama za Hajduk, ali nisam bio spreman zagaziti u ove duboke vode. Sad s Brbićem jesam. I te kako.

Koliko biste bili razočarani da Hajduk ne bude drugi?

– To me pitajte tek kad završi prvenstvo. Ne možete me to sad pitati. Mogu reći samo da sam u Brbiću vidio izvanrednog predsjednika koji je maksimalno predan poslu, te toliko spretan u kriznim situacijama, smiren i racionalan, da mogu o njemu reći samo najbolje. Stabilnost nam je potrebna svima, pa će doći i kontinuitet uspjeha.

Tako to biva, sve je dobro, osim igre, a evo i rezultat zapinje...

– Nećemo past u depresiju, to vam jamčim. Imat ćemo načina da već u nedjelju od momčadi dobijemo bolji efekt.

Kako gledate na svojih šest mjeseci?

– Sasvim su čudni, jer u trenutku je stala planeta, stao je život. I još uvijek ne znamo kako će se sve normalizirati. Tek hvatamo novi ritam. Nisu sasvim normalne okolnosti, ali kako je nama, tako je i ostalima.

I usred korone radili ste, doveli Diamantakosa?

– Naravno da nismo spavali, zimus nam je bio prva opcija, ali ga u prethodnom prijelaznom roku nismo uspjeli dovesti. Smatramo da je on kvalitetno pojačanje i dodana vrijednost za našu momčad - kaže Stanić.

Daj Bože da bude bolji od ovih sada, a najavio je Tudor još nekog “macana” napadača. Na koga sve pucate, za koje pozicije?

– Svi igrači koji imaju kvalitetu su dobrodošli. Ne bih precizirao. Ne bi bilo ozbiljno.

Dojma smo da ste zimus ciljano dovodili, niste gomilali igrače, došli su stoperi Dimitrov i Mujakić, a napadača ste svjesno odgodili.

– Pa da, cilj nam je ne dovoditi igrače da bi ih gomilali i tako eventualno zatvarali prostor našim mlađim potencijalima. Dimitrov se brzo adaptirao, igračko i karakterno je pojačanje. Mujakić je mlad, srčan, potencijal. Ne bi oni bili tu da ne mislimo da su pravi. Nudi nam se strahovito puno igrača, Hajduk je uvijek mamac, želja da se dođe u Hajduk je opredijeljenje posebnog životnog stila i mnogima smo zanimljivi. Želim pohvaliti našu skautsku službu koja radi jako dobar posao.

To su dobre vijesti za drugačiju momčad na jesen, ali eto Hamza Barry ne želi ostat, a stavljate ga da stalno igra?

– Što je tu čudno? I Diamantakos igra za St. Pauli sve do kraja. Ako je procijenjeno da nam treba u ostvarenju naših planova, normalno je da igra. I ako je kroz trenažni proces bolji od drugih. A zašto ne ostaje i dalje? Ima svoje ambicije i on i njegov agent vjeruju da će naći nešto bolje, unosnije. Nije to ništa čudno u svijetu nogometa.

Kakav nas prijelazni rok čeka?

– Kako će se uopće tržište ponašati? Nitko još ni slučajno ne zna što će se događati.

Treba prodavati, recimo Posavca, Juranovića, Eduoka?

– Ne mogu i ne želim govoriti o imenima, a o tržištu u ovom trenutku možemo samo špekulirati. Prodaja? Poznato je kako se živi, ali ovisi kad prodati, kad je prava cijena.

Je li vam Andrija Balić zanimljiv?

– On je samo jedan u nizu interesantnih igrača čija smo imena podcrtali.

Jeste li već kupili jednog veznog, ali ga ne želite još objaviti?

– Ne, nismo.

Je li onda barem Vušković svijetla točka u ove tri kilave utakmice?

– Svakako. Njegova prezentacija i kvaliteta dovoljno govore za sebe i stopostotna radna etika. Ima mladih i to veseli, Brnić, Kreković, Vušković, Blagaić, Čuić, pa Dolček, Nejašmić, Čolina, Radić... Veseli me plejada mladih koju trebamo izgurati uz rad, rad, rad... Tudor nema problema staviti nekoga tko se nametne na treninzima. Znate kako se govori, gaće se dijele, a dresovi zaslužuju. Naravno, treba bit pažljiv u doziranju, da mladi ne izgore.

Kakav je rezime vaših šest mjeseci i što da obećajemo?

– Uvijek se može bolje. A što da obećam?! Sve što bih trebao poručiti ili obećati netko je već prije obećao. Pokušava se fiksno doći do datuma i odgovora kad će trofej. To nije ozbiljno. Došao sam u Hajduk da budemo prvi. Ni drugi, ni treći, ni štajaznam, peti... Ali, bitno je samo da se dižemo. Kad pitaju napadača koji mu je gol najdraži, on kaže... idući! Tako i ja, želim da budemo bolji sutra nego što smo danas. To su nam put i cilj – pričao nam je Mario Stanić.

---

Ludost je da HNS želi jedinstvenu treću ligu

Fantastično je da su se drugoligaši našli i digli svoj glas, Ivan Kepčija i ja smo bili ispred Hajduka na sastanku u Sesvetama koji tu participira s B momčadi. Ludost je što HNS želi jedinstvenu treću ligu, sama ideja u osnovi nema realnost. Pa onda misle uskratit B momčadi u drugoj ligi... Lijepo je da su se drugoligaši našli i usprotivili, to je velika stvar.

A što s tiče tv-prava, odakle molim vas ideja da se raspisuje natječaj u trenutka kad je planeta stala zbog korone? Zašto sad? Zašto 10 godina? I kako su to dali firmi koja se tek osnovala, nema bankovne garancije... Kada postavljamo normalna i logična pitanja, onda je Hajduk isključiv. Firma se osnovala tek sada, toliko je toga u zraku...

Nismo protiv nikoga, želimo bit konstruktivni na sastancima, Hajduk nije otok, ali ne želimo upast u kolotečinu odluka koje se donose bez argumenata i našeg znanja.

---

---

Suradnja s Dugopoljem i Šibenikom je sasvim prirodna

Odnosi s Dugopoljem? Pa kakva je to vijest?! To je nešto najnormalnije imati dobre odnose sa susjedima i obostranu korist i pomoć. Da, ali nije bilo tako, Mario, da je Hajduk mario za Dalmaciju, govorimo.

– Gospode Bože, to je prirodna stvar – snebiva se Stanić.

- Da ne komuniciramo sa susjedima, Dugopoljem, Šibenikom, ostalim najbližima, e to bi bila vijest. Razgovaramo i razgovarat ćemo i dalje. Cilj je da se nam se igrači razvijaju u sredinama koje su nam blizu i u kojima će imati više prostora te gdje će brže iskazati svoj potencijal.

---

---

Pola moje obitelji su hajdukovci

Stanić nije igrao za Hajduk, ali je za matični Željezničar iz Sarajeva svojedobno debitirao u Poljudu, izravno protiv Alena Bokšića, bio je stoper sad već davnih osamdesetih. Hajduk mu je kao sudbina, pa premda je igračku karijeru proveo drugdje, odavna je kao budući funkcioner naginjao “bijelima”:

- Pola moje obitelji su hajdukovci, majka i sestra žive u Splitu još s početka devedesetih. Supruga i djeca žive u Zagrebu, a ja sam gore-dolje, većinu tjedna u Hajduku.

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => specijal SLobodne [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) ) [extra_fields_search] => specijal SLobodne 1 1 1 1 1 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2020-06-19 21:20:03 [created_by] => 3212 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2020-06-20 07:30:00 [modified_by] => 3212 [publish_up] => 2020-06-20 07:30:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 3008 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2020\/06\/19\/13143558.jpg","\/images\/slike\/2020\/06\/19\/13045706.jpg","\/images\/slike\/2020\/06\/19\/12986152.jpg","\/images\/slike\/2020\/06\/19\/13822032.jpg","\/images\/slike\/2020\/06\/19\/12447804.jpg","\/images\/slike\/2020\/06\/19\/12447798.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Tom Dubravec\/Hanza media","Vladimir Dugand\u017ei\u0107\/Hanza media","Vladimir Dugand\u017ei\u0107\/Hanza media","Jakov Prki\u0107\/Hanza media","Ante \u010cizmi\u0107\/Hanza media","Ante \u010cizmi\u0107\/Hanza media"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1279","k_13143558_1280.jpg":"1280x1280","k_13143558_1024.jpg":"1024x1024","k_13143558_640.jpg":"640x640","k_13143558_480.jpg":"480x480","k_13143558_340.jpg":"340x340","k_13143558_220.jpg":"220x220","o_13143558_1280.jpg":"1280x852","o_13143558_1024.jpg":"1024x682","o_13143558_640.jpg":"640x426","o_13143558_480.jpg":"480x319","o_13143558_340.jpg":"340x226","o_13143558_220.jpg":"220x146","h_13143558_1280.jpg":"1280x854","h_13143558_1024.jpg":"1024x683","h_13143558_640.jpg":"640x427","h_13143558_480.jpg":"480x320","h_13143558_340.jpg":"340x227","h_13143558_220.jpg":"220x147","pp_13143558_1280.jpg":"1006x1280","pp_13143558_1024.jpg":"805x1024","pp_13143558_640.jpg":"503x640","pp_13143558_480.jpg":"377x480","pp_13143558_340.jpg":"267x340","pp_13143558_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","k_13045706_1280.jpg":"1280x1280","k_13045706_1024.jpg":"1024x1024","k_13045706_640.jpg":"640x640","k_13045706_480.jpg":"480x480","k_13045706_340.jpg":"340x340","k_13045706_220.jpg":"220x220","o_13045706_1280.jpg":"1280x853","o_13045706_1024.jpg":"1024x682","o_13045706_640.jpg":"640x426","o_13045706_480.jpg":"480x320","o_13045706_340.jpg":"340x226","o_13045706_220.jpg":"220x146","h_13045706_1280.jpg":"1280x854","h_13045706_1024.jpg":"1024x683","h_13045706_640.jpg":"640x427","h_13045706_480.jpg":"480x320","h_13045706_340.jpg":"340x227","h_13045706_220.jpg":"220x147","pp_13045706_1280.jpg":"1006x1280","pp_13045706_1024.jpg":"805x1024","pp_13045706_640.jpg":"503x640","pp_13045706_480.jpg":"377x480","pp_13045706_340.jpg":"267x340","pp_13045706_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","k_12986152_1280.jpg":"1280x1280","k_12986152_1024.jpg":"1024x1024","k_12986152_640.jpg":"640x640","k_12986152_480.jpg":"480x480","k_12986152_340.jpg":"340x340","k_12986152_220.jpg":"220x220","o_12986152_1280.jpg":"1280x853","o_12986152_1024.jpg":"1024x682","o_12986152_640.jpg":"640x426","o_12986152_480.jpg":"480x320","o_12986152_340.jpg":"340x226","o_12986152_220.jpg":"220x146","h_12986152_1280.jpg":"1280x854","h_12986152_1024.jpg":"1024x683","h_12986152_640.jpg":"640x427","h_12986152_480.jpg":"480x320","h_12986152_340.jpg":"340x227","h_12986152_220.jpg":"220x147","pp_12986152_1280.jpg":"1006x1280","pp_12986152_1024.jpg":"805x1024","pp_12986152_640.jpg":"503x640","pp_12986152_480.jpg":"377x480","pp_12986152_340.jpg":"267x340","pp_12986152_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1069","k_13822032_1280.jpg":"1280x1280","k_13822032_1024.jpg":"1024x1024","k_13822032_640.jpg":"640x640","k_13822032_480.jpg":"480x480","k_13822032_340.jpg":"340x340","k_13822032_220.jpg":"220x220","o_13822032_1280.jpg":"1280x712","o_13822032_1024.jpg":"1024x570","o_13822032_640.jpg":"640x356","o_13822032_480.jpg":"480x267","o_13822032_340.jpg":"340x189","o_13822032_220.jpg":"220x122","h_13822032_1280.jpg":"1280x854","h_13822032_1024.jpg":"1024x683","h_13822032_640.jpg":"640x427","h_13822032_480.jpg":"480x320","h_13822032_340.jpg":"340x227","h_13822032_220.jpg":"220x147","pp_13822032_1280.jpg":"1006x1280","pp_13822032_1024.jpg":"805x1024","pp_13822032_640.jpg":"503x640","pp_13822032_480.jpg":"377x480","pp_13822032_340.jpg":"267x340","pp_13822032_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1213","k_12447804_1280.jpg":"1280x1280","k_12447804_1024.jpg":"1024x1024","k_12447804_640.jpg":"640x640","k_12447804_480.jpg":"480x480","k_12447804_340.jpg":"340x340","k_12447804_220.jpg":"220x220","o_12447804_1280.jpg":"1280x808","o_12447804_1024.jpg":"1024x646","o_12447804_640.jpg":"640x404","o_12447804_480.jpg":"480x303","o_12447804_340.jpg":"340x214","o_12447804_220.jpg":"220x138","h_12447804_1280.jpg":"1280x854","h_12447804_1024.jpg":"1024x683","h_12447804_640.jpg":"640x427","h_12447804_480.jpg":"480x320","h_12447804_340.jpg":"340x227","h_12447804_220.jpg":"220x147","pp_12447804_1280.jpg":"1006x1280","pp_12447804_1024.jpg":"805x1024","pp_12447804_640.jpg":"503x640","pp_12447804_480.jpg":"377x480","pp_12447804_340.jpg":"267x340","pp_12447804_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1126","k_12447798_1280.jpg":"1280x1280","k_12447798_1024.jpg":"1024x1024","k_12447798_640.jpg":"640x640","k_12447798_480.jpg":"480x480","k_12447798_340.jpg":"340x340","k_12447798_220.jpg":"220x220","o_12447798_1280.jpg":"1280x750","o_12447798_1024.jpg":"1024x600","o_12447798_640.jpg":"640x375","o_12447798_480.jpg":"480x281","o_12447798_340.jpg":"340x199","o_12447798_220.jpg":"220x129","h_12447798_1280.jpg":"1280x854","h_12447798_1024.jpg":"1024x683","h_12447798_640.jpg":"640x427","h_12447798_480.jpg":"480x320","h_12447798_340.jpg":"340x227","h_12447798_220.jpg":"220x147","pp_12447798_1280.jpg":"1006x1280","pp_12447798_1024.jpg":"805x1024","pp_12447798_640.jpg":"503x640","pp_12447798_480.jpg":"377x480","pp_12447798_340.jpg":"267x340","pp_12447798_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15446894 Threads: 2 Questions: 3196148152 Slow queries: 7188523 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 235900590 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 54 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [parent] => 255 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sport/hajduk ) ) [link] => /sport/hajduk/mario-stanic-otvoreno-o-svemu-tudor-ima-kvalitetu-i-znanje-te-je-potpuno-posvecen-stvaranju-boljeg-hajduka-1027517 [printLink] => /sport/hajduk/mario-stanic-otvoreno-o-svemu-tudor-ima-kvalitetu-i-znanje-te-je-potpuno-posvecen-stvaranju-boljeg-hajduka-1027517?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 810 [name] => HAJDUK [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hajduk [link] => /tag/hajduk ) [1] => stdClass Object ( [id] => 348337 [name] => Mario Stanić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => mario-stanic [link] => /tag/mario-stanic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => specijal SLobodne [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Mario Stanić otvoreno o svemu: Tudor ima kvalitetu i znanje te je potpuno posvećen stvaranju boljeg Hajduka [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3212 [name] => Slaven Alfirević [username] => slaven-alfirevi [email] => slaven-alfirevi@sd.hr [password] => $2y$10$e1I0YQ.B15cDqKCnlV/5p.OvQYgFFPuciQgJfsesfB24CdI2MI/qq [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/slaven-alfirevic-3212 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1730 [gender] => m [description] => [image] => 1730.png [url] => [group] => 4 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/authors/1730.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/06/19/13143558.jpg [galleryCount] => 6 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Tom Dubravec/Hanza media [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/06/19/13143558.jpg [title] => Tom Dubravec/Hanza media ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/06/19/13045706.jpg [title] => Vladimir Dugandžić/Hanza media ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/06/19/12986152.jpg [title] => Vladimir Dugandžić/Hanza media ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/06/19/13822032.jpg [title] => Jakov Prkić/Hanza media ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/06/19/12447804.jpg [title] => Ante Čizmić/Hanza media ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/06/19/12447798.jpg [title] => Ante Čizmić/Hanza media ) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Jesmo, pomislili smo da ćete odgodit razgovor, makar na jedan dan, da se mrvu slegnu dojmovi i makar noć iduća prespava – odgovorili smo Mariju Staniću na pitanje.

- Onda me ne poznate dobro. U svijetu nogometa nema bježanja ni sakrivanja – uzvratio nam je čelnik Hajdukove struke.

Bilo je to u srijedu, u otprije zakazano vrijeme razgovora. Stanić nije eskivirao i svaku mu čast, a u fokus je neočekivano uletio težak poraz prethodne večeri, 2:3 od Varaždina.

– Nisam najbolje spavao, kao ni trener i igrači, a sigurno i veći dio navijača. I jako je teško naći prave riječi, ovakvih situacija je bilo, sve je već rečeno, ali pričom nećemo puno toga promijeniti – Stanić je bio dojmom.

Vrijeme do nedjelje u Poljudu su odlučili iskoristiti da se brzo dignu i oporave:

– Svjesni smo situacije, gubiti 0:3 već u prvom dijelu malo je reći kako je zabrinjavajuće. Kako izaći iz toga? Najbolje odmah pobijediti Lokomotivu. Mi to možemo, premda u tri utakmice nakon pauze zbog korone nismo igrali dobro i stoje i kritika i nezadovoljstvo. Protiv Intera smo dobili na mišiće, a Istru ranim golom, pa se kasnije povlačili. Prvi sam odgovoran ja, pa se odgovornost dalje slijeva na niže razine.

Kako prebroditi ovaj trenutak?

– Svatko od nas treba napraviti auto-analizu i svatko treba krenuti od sebe i doći će do određenih odgovora koji se kriju duboko u svakom od nas. Nećemo padati u depresiju i anksioznost, tražim glavu gore od svih nas! A na temelju životnog iskustva vam govorim kako se nigdje nešto ne može promijeniti tako brzo s lošeg na dobro i obratno, s dobrog na loše, kao što to može u nogometu. Na svojoj sam koži to osjetio najviše, igrao sam ja i loše utakmice, bile su i moje momčadi u lošoj formi i daleko od toga da je sve uvijek bilo sjajno. Nogomet nosi jako puno nepredvidivosti, ovisno o utakmici, bez obzira koliko ste studiozni, taktični ili analitični. Nemoguće je sve predvidjeti. Na primjer, govorimo o puno većim razinama i jačim ligama, tko bi mogao prognozirati da će Guardiolin City s pustim ulaganjima ima 25 bodova manje od Liverpoola?!

Lijepo je reći idemo odmah pobijedit Lokomotivu.

– A nego šta? Plašite li se vi, iz vašeg kuta, naše utakmice s Lokomotivom?

Ne, ali bismo radije da zaigrate malo opreznije, a ne da im se ponudi prostor za kontru. Da smo Tudor...

– Pustite vi Tudora, to će se on pobrinuti, to je u njegovoj domeni. On i njegov “staff” imaju kvalitetu i znanje te su potpuno posvećeni stvaranju boljeg Hajduka. Ono što se radi na treningu još nije prešlo u automatizme, puno bolje izgledamo na treninzima u svakom nogometnom aspektu nego na prvenstvenim utakmicama koje same po sebi nose težinu rezultata.

Taktički bismo mogli razglabati, premda je to trenerovo...

– Pa da, znat će Tudor naći pravu stvar. A mi možemo čekati i vrebati, ali to nije stil nogometa kojeg želimo. Jako puno razgovaramo, katkad mi se čini i previše, svjesni smo da moramo pronaći balans jer prevelika analiza zna ujedno biti i paraliza. U gradu koji živi od euforije do depresije, igranje za Hajduk trebao bi biti izazov. A ne pritisak.

Svjesni ste da postoji problem, što je problem? Što i kome najviše zamjerate?

– Možda se lomimo na mentalnoj razini. Ivan (Kepčija, op. a.) i ja smo na čelu hijerarhije i jasno da je veći dio odgovornosti na nama jer su nam takve i pozicije. Naš problem u ovom trenutku je razina igre, njen profil, jer mi želimo dominirati igrom i Tudor tjera igrače van komfornih zona, traži više, traži puno. Nitko od nas nije isključiv, može se igrati i drugačije, Igor vam je to sam spomenuo i on to jako dobro zna, ali isto tako imamo svoj put kojem težimo i cilj do kojeg želimo doći. U nekim situacijama, zbog višeg cilja, igra se može i treba prilagođavati, ali od poimanja Hajduka kakav bi trebao izgledati u budućnosti ne mislimo odustati.

Dogodi se da Mujakić previše vodi igru, krene, krivo doda, eto vraga varaždinske kontre...

– Pokažite mi igrača koji nije pogriješio? Nepogrešivi ne postoje, tu ne vidim problem. Činjenica je da nismo odigrali dobro, utakmica je to od koje mi se želudac prevrće! Najteže su one gdje unaprijed upišeš tri boda, a događalo se da smo prosipali bodove protiv onih koji su na papiru slabiji od nas. Nije nam utjeha što se svi pomalo muče, evo Rijeka i Lokomotiva i Osijek gube bodove. U ova tri kola osvojili smo bod više od Rijeke, smanjili razliku otprije korone. Bila je dva boda, sad je jedan. Ali, to već zvuči kao alibi i nije priča kakvu želim pričati.

Zar nije trebalo Mujakića izvadit čim se ozlijedio?

– Teško je to reći, pitaš igrača može li, on šepucka i kaže mogu ja. Želi svim srcem. Znam po sebi, igrao sam, bilo je to 2000. za Chelsea, s pokidanim meniskusom punih 20 minuta. Nisam bio svjestan kakvu štetu radim. Ne možete mu zamjeriti.

Hajduk je sebi zacrtao plasman na drugo mjesto, ako ne, predsjednik Marin Brbić je najavio da će se povući?

– Nisam bio tu kad je to predsjednik govorio, ja sam došao poslije i rekao da je normalan ciklus od četiri godine, ali kako nema vremena čekati i ja razumijem frustraciju navijača, euforije i depresije, rekao sam dajte nam dvije godine. Pa da vidimo što smo uradili. Ne možemo preko noći. Sad, istina je, želimo odmah to drugo mjesto...

Nije Hajduk bio drugi od 2012.

– Pa i to puno govori. Od 2012... A koliko se samo trenera i predsjednika i sportskih direktora izmijenilo? Je li to put? Dokle se došlo?

Slažemo se s vama a priori, ali eto, Brbića nitko nije vukao za jezik, pa...

– To je rekao prije našeg dolaska, a ja bez njega, od trenutka našeg prvog razgovora ne bih bio došao. Osjetio sam da nešto možemo zajedno, osjetio sam energiju. I prije sam bio u kombinacijama za Hajduk, ali nisam bio spreman zagaziti u ove duboke vode. Sad s Brbićem jesam. I te kako.

Koliko biste bili razočarani da Hajduk ne bude drugi?

– To me pitajte tek kad završi prvenstvo. Ne možete me to sad pitati. Mogu reći samo da sam u Brbiću vidio izvanrednog predsjednika koji je maksimalno predan poslu, te toliko spretan u kriznim situacijama, smiren i racionalan, da mogu o njemu reći samo najbolje. Stabilnost nam je potrebna svima, pa će doći i kontinuitet uspjeha.

Tako to biva, sve je dobro, osim igre, a evo i rezultat zapinje...

– Nećemo past u depresiju, to vam jamčim. Imat ćemo načina da već u nedjelju od momčadi dobijemo bolji efekt.

Kako gledate na svojih šest mjeseci?

– Sasvim su čudni, jer u trenutku je stala planeta, stao je život. I još uvijek ne znamo kako će se sve normalizirati. Tek hvatamo novi ritam. Nisu sasvim normalne okolnosti, ali kako je nama, tako je i ostalima.

I usred korone radili ste, doveli Diamantakosa?

– Naravno da nismo spavali, zimus nam je bio prva opcija, ali ga u prethodnom prijelaznom roku nismo uspjeli dovesti. Smatramo da je on kvalitetno pojačanje i dodana vrijednost za našu momčad - kaže Stanić.

Daj Bože da bude bolji od ovih sada, a najavio je Tudor još nekog “macana” napadača. Na koga sve pucate, za koje pozicije?

– Svi igrači koji imaju kvalitetu su dobrodošli. Ne bih precizirao. Ne bi bilo ozbiljno.

Dojma smo da ste zimus ciljano dovodili, niste gomilali igrače, došli su stoperi Dimitrov i Mujakić, a napadača ste svjesno odgodili.

– Pa da, cilj nam je ne dovoditi igrače da bi ih gomilali i tako eventualno zatvarali prostor našim mlađim potencijalima. Dimitrov se brzo adaptirao, igračko i karakterno je pojačanje. Mujakić je mlad, srčan, potencijal. Ne bi oni bili tu da ne mislimo da su pravi. Nudi nam se strahovito puno igrača, Hajduk je uvijek mamac, želja da se dođe u Hajduk je opredijeljenje posebnog životnog stila i mnogima smo zanimljivi. Želim pohvaliti našu skautsku službu koja radi jako dobar posao.

To su dobre vijesti za drugačiju momčad na jesen, ali eto Hamza Barry ne želi ostat, a stavljate ga da stalno igra?

– Što je tu čudno? I Diamantakos igra za St. Pauli sve do kraja. Ako je procijenjeno da nam treba u ostvarenju naših planova, normalno je da igra. I ako je kroz trenažni proces bolji od drugih. A zašto ne ostaje i dalje? Ima svoje ambicije i on i njegov agent vjeruju da će naći nešto bolje, unosnije. Nije to ništa čudno u svijetu nogometa.

Kakav nas prijelazni rok čeka?

– Kako će se uopće tržište ponašati? Nitko još ni slučajno ne zna što će se događati.

Treba prodavati, recimo Posavca, Juranovića, Eduoka?

– Ne mogu i ne želim govoriti o imenima, a o tržištu u ovom trenutku možemo samo špekulirati. Prodaja? Poznato je kako se živi, ali ovisi kad prodati, kad je prava cijena.

Je li vam Andrija Balić zanimljiv?

– On je samo jedan u nizu interesantnih igrača čija smo imena podcrtali.

Jeste li već kupili jednog veznog, ali ga ne želite još objaviti?

– Ne, nismo.

Je li onda barem Vušković svijetla točka u ove tri kilave utakmice?

– Svakako. Njegova prezentacija i kvaliteta dovoljno govore za sebe i stopostotna radna etika. Ima mladih i to veseli, Brnić, Kreković, Vušković, Blagaić, Čuić, pa Dolček, Nejašmić, Čolina, Radić... Veseli me plejada mladih koju trebamo izgurati uz rad, rad, rad... Tudor nema problema staviti nekoga tko se nametne na treninzima. Znate kako se govori, gaće se dijele, a dresovi zaslužuju. Naravno, treba bit pažljiv u doziranju, da mladi ne izgore.

Kakav je rezime vaših šest mjeseci i što da obećajemo?

– Uvijek se može bolje. A što da obećam?! Sve što bih trebao poručiti ili obećati netko je već prije obećao. Pokušava se fiksno doći do datuma i odgovora kad će trofej. To nije ozbiljno. Došao sam u Hajduk da budemo prvi. Ni drugi, ni treći, ni štajaznam, peti... Ali, bitno je samo da se dižemo. Kad pitaju napadača koji mu je gol najdraži, on kaže... idući! Tako i ja, želim da budemo bolji sutra nego što smo danas. To su nam put i cilj – pričao nam je Mario Stanić.

---

Ludost je da HNS želi jedinstvenu treću ligu

Fantastično je da su se drugoligaši našli i digli svoj glas, Ivan Kepčija i ja smo bili ispred Hajduka na sastanku u Sesvetama koji tu participira s B momčadi. Ludost je što HNS želi jedinstvenu treću ligu, sama ideja u osnovi nema realnost. Pa onda misle uskratit B momčadi u drugoj ligi... Lijepo je da su se drugoligaši našli i usprotivili, to je velika stvar.

A što s tiče tv-prava, odakle molim vas ideja da se raspisuje natječaj u trenutka kad je planeta stala zbog korone? Zašto sad? Zašto 10 godina? I kako su to dali firmi koja se tek osnovala, nema bankovne garancije... Kada postavljamo normalna i logična pitanja, onda je Hajduk isključiv. Firma se osnovala tek sada, toliko je toga u zraku...

Nismo protiv nikoga, želimo bit konstruktivni na sastancima, Hajduk nije otok, ali ne želimo upast u kolotečinu odluka koje se donose bez argumenata i našeg znanja.

---

---

Suradnja s Dugopoljem i Šibenikom je sasvim prirodna

Odnosi s Dugopoljem? Pa kakva je to vijest?! To je nešto najnormalnije imati dobre odnose sa susjedima i obostranu korist i pomoć. Da, ali nije bilo tako, Mario, da je Hajduk mario za Dalmaciju, govorimo.

– Gospode Bože, to je prirodna stvar – snebiva se Stanić.

- Da ne komuniciramo sa susjedima, Dugopoljem, Šibenikom, ostalim najbližima, e to bi bila vijest. Razgovaramo i razgovarat ćemo i dalje. Cilj je da se nam se igrači razvijaju u sredinama koje su nam blizu i u kojima će imati više prostora te gdje će brže iskazati svoj potencijal.

---

---

Pola moje obitelji su hajdukovci

Stanić nije igrao za Hajduk, ali je za matični Željezničar iz Sarajeva svojedobno debitirao u Poljudu, izravno protiv Alena Bokšića, bio je stoper sad već davnih osamdesetih. Hajduk mu je kao sudbina, pa premda je igračku karijeru proveo drugdje, odavna je kao budući funkcioner naginjao “bijelima”:

- Pola moje obitelji su hajdukovci, majka i sestra žive u Splitu još s početka devedesetih. Supruga i djeca žive u Zagrebu, a ja sam gore-dolje, većinu tjedna u Hajduku.

---

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Tom Dubravec/Hanza media Vladimir Dugandžić/Hanza media Vladimir Dugandžić/Hanza media Jakov Prkić/Hanza media Ante Čizmić/Hanza media Ante Čizmić/Hanza media
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/mario-stanic-otvoreno-o-svemu-tudor-ima-kvalitetu-i-znanje-te-je-potpuno-posvecen-stvaranju-boljeg-hajduka-1027517 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=d66a79496c5563bea163e2f06f6a355738f7b9a5 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Mario+Stani%C4%87+otvoreno+o+svemu%3A+Tudor+ima+kvalitetu+i+znanje+te+je+potpuno+posve%C4%87en+stvaranju+boljeg+Hajduka&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fmario-stanic-otvoreno-o-svemu-tudor-ima-kvalitetu-i-znanje-te-je-potpuno-posvecen-stvaranju-boljeg-hajduka-1027517 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fmario-stanic-otvoreno-o-svemu-tudor-ima-kvalitetu-i-znanje-te-je-potpuno-posvecen-stvaranju-boljeg-hajduka-1027517 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => specijal SLobodne [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) )
StoryEditorOCM
Hajdukspecijal SLobodne

Mario Stanić otvoreno o svemu: Tudor ima kvalitetu i znanje te je potpuno posvećen stvaranju boljeg Hajduka

20. lipnja 2020. - 09:30

Jesmo, pomislili smo da ćete odgodit razgovor, makar na jedan dan, da se mrvu slegnu dojmovi i makar noć iduća prespava – odgovorili smo Mariju Staniću na pitanje.

- Onda me ne poznate dobro. U svijetu nogometa nema bježanja ni sakrivanja – uzvratio nam je čelnik Hajdukove struke.

Bilo je to u srijedu, u otprije zakazano vrijeme razgovora. Stanić nije eskivirao i svaku mu čast, a u fokus je neočekivano uletio težak poraz prethodne večeri, 2:3 od Varaždina.

– Nisam najbolje spavao, kao ni trener i igrači, a sigurno i veći dio navijača. I jako je teško naći prave riječi, ovakvih situacija je bilo, sve je već rečeno, ali pričom nećemo puno toga promijeniti – Stanić je bio dojmom.

Vrijeme do nedjelje u Poljudu su odlučili iskoristiti da se brzo dignu i...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2024 05:59