StoryEditorOCM
Hajdukteška tri boda

Leko: ‘Trebao sam maknuti Sahitija iz momčadi, ali rekao sam neću! Neka prije maknu mene, njega ne dam‘

Piše F. V.
23. rujna 2023. - 22:16

Trener Hajduka Ivan Leko je poslije minimalne, ali zaslužene prvenstvene pobjede nad Lokomotivom na Poljudu kojom je prekinuta mini crna serija od dva poraza o tome kako je ovim trijumfom svima pao kamen sa srca kazao.

- Sretan sam i zadovoljan, ali što to znači. Sutra će opet bit kamen. Navikneš se na to da su ti dvije tone na leđima, ako se ne možeš nositi s tim onda nisi za ovo. Bila je teška priprema utakmice, momci su živjeli za ovo i onda te sreća i pogleda. VAR ti opet poništi gol, ali i dalje smo ‘gurali‘. U glavi su drame, kamenja i tone, ali te pogleda, sreća se zasluži. Zaslužili smo dobiti. Večeras možemo malo i uživati, a onda od sutra idemo opet u rudnik. Večeras je bilo 35-40 minuta pravog nogometa, ostalo mora biti bolje.

No, nije Hajduk jednostavno došao do tri boda. Priznao je to i Leko.

- Bila je muka. Prvi je razlog psihološki, dvije izgubljene utakmice unesu nemir. Nisi bio pravi, nisi zaslužio i onda je milijun dilema u glavama. Drugi razlog je vrijeme, naš teren je očajan. Prije je bila bakterija, pa ga je ubila vrućina, sada ga je ubila poplava jutros. Sada kada je pričam da je teren loš bit će ‘šuti, isti je teren za obje momčadi‘.

U nedjelju 1. listopada slijedi Dinamo?

- To je najbitnija utakmica. Oni su dobri, i mi isto. Ludi ćemo bit‘, oni će htjet pokazati neki svoj prkos...

Trajkovski? Žaper?

- To su kvalitetni igrači, ali imamo već tri mjeseca istu priču, svako malo nekoga trebaš uključiti. Vidiš da je to nešto, kvaliteta, ali treba im dati vrijeme, treba ih uklopiti, ali trebaš istovremeno i dobiti svaku utakmicu. Da smo danas ostali 0:0 tko bi te pitao...

Sahiti?

- Vjerujem da netko gore sve vidi. U prvih deset susreta imao je nula golova i asistencija. Kao trener bi ga trebao maknuti. Ali kada ga vidim na treningu kako ‘dimi‘, rekao sam da ga neću maknut. Neka maknu mene, ali ja njega neću maknuti. Volio bih da mu se sada otvori, i da nastavi biti ponizan. Drago mi je da ga nisam maknuo – rekao je Leko.

Biranim je riječima govorio o Lokomotivi.

- Nama Lokomotiva već dugo ne paše, mladi su, trče, lani su nas ovdje izmeli. Bilo je 3:4, a mogli su dati još pet golova. Uspjeli smo razbiti njihov tempo, sačuvati se od njihove tranzicije. Dobro smo to branili. Svaka čast njihovom treneru, svaki prijelazni rok prodaju dva, tri ili četiri najbolja igrača i opet izmisle nove igrače. Želim im puno sreće, igraju baš dobar nogomet kakav volim – rekao je Leko.

Je li ipak bilo malo panike u završnici susreta?

- Ja sam lud. Imamo dva šuta Lokomotive iz peterca u zadnjoj minuti, a imamo u momčadi osam frajera sa milijun utakmica. Da primiš takav gol, to je onda ‘ajde doma‘. Ovo je bilo kao finale Lige prvaka. Oni nisu zabili veću šansu danas nego što je onaj frajer zabio u Gorici... Pojedi tu travu. Mi imamo kvalitetu za dobiti dosta utakmica u ligi samo kada ideš životom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2024 15:15