StoryEditorOCM

Leko želi u Belgiju besplatno dovesti najskuplji promašaj Dinama, insajder piše da su pregovori u tijeku

Piše Sport SD
26. lipnja 2024. - 16:41

Jedan od najvećih ulaznih transfera na Maksimiru pokazao se i kao jedan od najskupljih promašaja. Dinamo je u ljeto 2022. iskeširao četiri milijuna eura Atalanti za stopera Boška Šutala koji je na kraju često izbivao s terena zbog ozljeda. Upisao je stoper svega 27 nastupa u dvije sezone, a na terene se ponovno vratio u dvije posljednje utakmice prvenstva.

No čini se da ni u Maksimirskoj 128 to neće biti dovoljno za opravdati ulog pa bi Šutalo mogao potražiti novu sredinu, a kako pišu belgijski mediji pojavila se zanimljiva opcija. Naime, bivši trener Hajduka Ivan Leko trenutno je na klupi Standard Liegea i velika želja mu je upravo stoper Dinama.

image
Zeljko Hajdinjak/Cropix

Kako piše belgijski insajder Sacha Tavolieri, iz Belgije je stigla službena ponuda, a Standard ga želi dovesti bez odštete s postotkom od buduće prodaje. Navodi, da su razgovori s Dinamom u odmakloj fazi, a da se krenulo i u razgovore sa Šutalom oko uvjeta ugovora kojeg bi potpisao s klubom iz Belgije te se sad čeka konačni dogovor svih strana. 

Šutalo je prije dolaska u Dinamo bio označen kao jedan od većih obrambenih potencijala u Hrvatskoj. Prošao je put omladinskih škola od Neretve preko RNK Splita do Osijeka u kojem je napravio prve seniorske korake. Iz Gradskog vrta ostvario je transfer u Atalantu za 4 milijuna eura, a odradio je i jednu posudbi u Veroni. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 16:41