StoryEditorOCM
Hajdukin medias res

Imamo video! Ovdje je sve što trebate znati o Brunu Mariću i lakrdiji iz VAR sobe, za vas smo postavili ključna pitanja

Piše SPORT SD
28. veljače 2024. - 19:33

Obraćanje javnosti Bruna Marića, predsjednika Komisije za suce Hrvatskog nogometnog saveza, uzburkalo je duhove. Dok su mnogi promašili temu i pričali o tome kako i zašto informacije cure, što je HNS-ov interni problem, mi smo odlučili postaviti pitanja koja zanimaju navijače i nogometne djelatnike.

Kako je moguće da VAR soba promijeni odluku glavnog suca bez nepobitnog dokaza i je li uobičajeno da AVAR ima zadnju riječ?

U lipnju prošle godine rekli ste da ako nijedan naš sudac ne bude sudio grupu velikog natjecanja ili Lige prvaka ove sezone da će te se smatrati neuspješnim predsjednikom? Ako se sami smatrate neuspješnim predsjednikom, zašto niste dali ostavku i što se treba dogoditi da sami date ostavku?

Pričate o pritisku na suce, tome sigurno ne pomažu neujednačeni kriteriji Komisije. Vidjeli smo primjer Nejašmićeve ruke nedavno. U analizu je to izašlo kao da nije kažnjivo igranje rukom jer je Komisija glasala četiri glasa naprama tri, je li to način na koji vaša Komisija funkcionira?

- Svugdje u svijetu postoje situacije koje su predmet prijepora. To je predmet rasprave, mi u Komisiji smo ponekad u prijeporu oko odluka i detalja. Nekada i šaljemo situacije najvećim ekspertima UEFA-e i FIFA-e. I mi raspravljamo o odlukama nekada. Sigurno je bilo odluka da su izašle u javnost, a da se netko u Komisiji nije slagao.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 08:48