StoryEditorOCM
Hajdukprve reakcije

Ivanković nakon druge pobjede na klupi Hajduka: ‘Kvaliteta Perišića vidi se iz svemira, a Benrahou je izišao ljut‘

Piše Frane Vulas
27. travnja 2024. - 21:46

U susretu bez rezultatske važnosti Hajduk je svladao Rudeš 5:1 i tako nakon trijumfa u Koprivnici uspio spojiti dvije pobjede. No, onih pet vezanih poraza koji su prethodili, četiri prvenstvena i jedan u kupu, ništa ne može isprati. Poslije pobjede nad posljednjim sastavom lige trener ‘bijelih‘ Jure Ivanković je okupljenim medijima kazao.

- Dobro smo ušli u utakmicu, razigrano. Željeli smo što prije zabiti. Stvarali smo dosta prilika. Sigurno je bila prisutna i velika razlika u individualnoj kvaliteti. Na kraju smo zasluženo slavili – rekao je Ivanković.

Četiri-pet igrača iz omladinskog pogona je nastupilo?

- To je sigurno put za Hajduk. To ćemo pokušati i u idućim utakmicama, da dobiju što veću minutažu do kraja prvenstva, da vidimo na koga možemo računati iduće sezone – rekao je Ivanković.

Ivan Perišić je odigrao cijelo poluvrijeme. Nije išao baš u duele, ali njegova kvaliteta je vidljiva iz svemira?

- Vidljiva je iz svemira... Nemam tu što dodati. U dobrom smjeru napreduje, donosi nam ulaskom veliku kvalitetu – kazao je Ivanković.

Što možete reći o partiji Rokasa Pukštasa?

- Bio je odličan, odigrao je fantastičnu utakmicu. Osim tog nesretnog autogola nije bilo drugih problema u njegovoj igri, zabijao je, nalazio se u prilikama, ulazio iz drugog plana... Drago mi je zbog njega, nije ga neko vrijeme htio gol – rekao je Ivanković.

Hajduk je spojio dvije pobjede u situaciji kada zbog ozljede ne igra Marko Livaja?

- Marko je dodatan kvalitet ovoj momčadi, ali sigurno je da tu ima i drugih vrhunskih igrača da pobjeđujemo i kada nekoga nema.

Kako ste zadovoljni predstavom Yassinea Benrahoua?

- Bio je dobar, čak i ljut što je izišao vani jer je uživao u igri. Dao nam je dodatnu kvalitetu u posjedu, dodavanjima, centaršutevima...

U kakvom je stanju Marko Livaja i kada se može očekivati njegov povratak na travnjak?

- Vratio se u trenažni proces prije dva dana. Ako bude sve u redu mogao bi igrati već protiv Varaždina – najavio je Ivanković povratak Hajdukovog talismana u idućem kolu.

Bez obzira što je ovo Rudeš, opet odzvoni uvjerljiva pobjeda 5:1?

- Veselim se svakoj pobjedi, ali već od sutra se okrećemo idućoj utakmici s Varaždinom – kazao je Ivanković.

Možete li ponoviti ovakvu predstavu i za osam dana protiv Varaždina?

- Učinit ćemo sve da bude tako. Žao mi je što nije bilo publike, nadam se da su uživali gledajući susret na televiziji. Puno smo im gorkih trenutaka priuštili ove sezone. Ovo bi im bio barem nekakav melem na rane – najavio je trener ‘bijelih‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 15:03