StoryEditorOCM
Borilački sportoviantonio plazibat

Strahovita poruka iz Nizozemske ledi krv u žilama: ‘Nije me briga, očekujte nasilje, brutalnost, prljavu borbu...‘

Piše Frane Vulas
16. lipnja 2023. - 13:04
Solinski borac najavljuje da će se njegov protivnik provesti u ringu kao Nizozemska protiv HrvatskeAnte Čizmić/Cropix

Hrvatski dani u Rotterdamu odnosno Nizozemskoj se nastavljaju. Samo dan prije finalnog susreta Lige nacija, nedjeljnog okršaja reprezentacije Hrvatske sa Španjolskom na legendarnom stadionu De Kuip, Antonio Plazibat borit će se u obližnjoj Rotterdam Ahoy Areni za Gloryjev privremeni naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji. Protivnik solinskog kickboks asa je njegov klupski kolega, Nigerijac odrastao u Nizozemskoj Tariq ‘Cookie‘ Osaro, čovjek koji je prethodne četiri borbe dobio nokautom.

image

Antonio Plazibat

Goran Mehkek/Cropix

Naime, obojica su članovi istog tima, Mike‘s Gym-a, donedavni sparing partneri. Naslov je privremeni jer je aktualni prvak Rico Verhoeven trenutno ozlijeđen, ne može braniti pojas, pa pobjednika tek onda čeka borba sa slavnim Nizozemcem.

A još jedan Hrvat će se boriti iste večeri, u uvodnoj borbi u ring će i 26-godišnji Đakovčanin Andrej Kedveš protiv britansko-latvijskog borca Marek Pelcisa. Ukupno će biti devet borbi u večeri pod nazivom ‘Collison 5‘, tri u uvodnom dijelu te šest u glavnom dijelu večeri. Plazibat je posljednja, glavna borba večeri u eventu čiji glavni dio počinje u 20 sati (prijenos Arenasport 1). Uvodne počinju već u 18.30 sati. Čak četiri borbe su za pojas.

A na presici i vaganju održanom u Steigenberger Airport hotelu u Amsterdamu prvi i drugi izazivač Plazibat i Osaro su napravili baš pravi show, cirkus.

- Napravit ću mu isto što je Hrvatska napravila Nizozemskoj u polufinalu! Utakmica Hrvatske bila je luda. Očekujte nasilje, nokaute, brutalnost, prljavu borbu, udarce koljenom u glavu, atrakciju, to je moj film. Nije me briga što će sve biti, samo da napravimo pravi show – najavio je Plazibat.

Očekuju se na borbi i nogometni reprezentativci Hrvatske, možda i Luka Modrić. Ima li pritiska?

- Ma kakav pritisak, borim se pred rasprodanom dvoranom punom hrvatskih navijača. Za ovo sam radio cijeli život, ‘ubijao se‘. Sada uživam! – rekao je Plazibat.

Poruka hrvatskim navijačima?

- Bio bih najveći idiot svih vremena ako im priuštim dosadnu borbu. Bit će to paklena borba! Bit će to moja najbolja borba ikada, dat ću sve što imam. Neće biti taktiziranja, trčkaranja, kao Joshua i neki. Nema toga u kickboksu, da 12 rundi borci izbjegavaju jedan drugog – rekao je Plazibat.

Koliko će hrvatskih navijača doći u Ahoy Arenu?

- Mnogo. Već je skoro dvorana rasprodana. A Hrvati i inače ulaznice kupuju ulaznice u zadnji trenutak, tako to mi Hrvati radimo – pojasnio je Plazibat.

Mnogo je pitanja bilo o tome kako se boriti s prijateljem, jesu li se pozdravljali posljednjih dana?

- Vidio sam ga u nedjelju. Pozdravio ga. Ali nema nikakvog prijateljstva do iza borbe – rekao je Osaro.

- Ovo je specifičan posao, sad si prijatelj, a onda sutra jedan drugome želimo iščupati glavu. Radije bih se borio s neprijateljem nego s prijateljem – rekao je Plazibat.

- Ja bih radije s prijateljem, da mu vratim za sve ono na treninzima! - poručio je Osaro i nasmijao sve okupljene.

- Borba je borba. U ringu su od mene sigurni jedino moja majka i sin, svi drugi nisu! Ne zanima me jeste li žena, dijete... – nasmijao je sve i Plazibat.

Uslijedilo je i pitanje što ima veću težinu, pojas prvaka ili osvajanje Lige nacija?

- Nizozemci ipak ne razumiju potpuno koliko smo mi Hrvati međusobno povezani i da nam je nogomet najvažniji uz domovinu i Boga. Čak i da nije ovdje Liga nacija opet bih imao veliku podršku navijača. Međusobno stalno ‘seremo‘ jedni po drugima, ali kada treba, prema vani, onda smo svi zajedno, onda jedni drugima čuvamo leđa – rekao je Plazibat živu istinu. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2024 22:41