StoryEditor
SplitNakon 11 mjeseci

Zaključen stečaj Neve Kerum od koje vjerovnici potražuju 700 milijuna kuna, Trgovački sud u Splitu utvrdio nedostatnost stečajne mase za njihovo namirenje

Piše Hina
5. siječnja 2022. - 12:50

Trgovački sud u Splitu obustavio je i zaključio stečaj Neve Kerum d.o.o nakon što su se vjerovnici te tvrtke s tražbinama većim od 700 milijuna kuna složili sa zaključenjem stečaja, a sud utvrdio nedostatnost stečajne mase za namirenje postupka.

Sudska odluka uslijedila je nakon utvrđenja tražbina vjerovnika te tvrtke lani u lipnju prema kojoj je Kerumu d.o.o, kao najvećem vjerovniku drugog, višeg isplatnog reda, priznata tražbina od 521,5 milijuna kuna.

Prokuratoru d.o.o,, ranije Adris grupi, utvrđena je tražbina od 167,9 milijuna kuna, a Adriaticu d.d. od nešto više od 12 milijuna kuna.

Istovremeno, tražbina Ministarstva financija utvrđena je u iznosu od 1,5 milijuna kuna.

Prema podacima iz sudskog registra, temeljni kapital Neve Kerum iznosio je 10,02 milijuna kuna. Sjedište tvrtke je u Splitu, jedini osnivač je čelnik stranke HGS i bivši splitski gradonačelnik Željko Kerum, a zakonski zastupnik i osoba ovlaštena za zastupanje bila je Željka Kerum Topalušić, Kerumova nećakinja i bivša direktorica lanca ''Kerum''.

Stečaj te tvrtke bio je otvoren lani u veljači, a nakon pravomoćnosti najnovije odluke, Neva Kerum d.o.o. brisat će se iz sudskog registra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2022 19:49