StoryEditorOCM
Splitnitko im ne pomaže

Stanari splitske zgrade očajni, pod prozorima im danima stoji hrpa stvari od deložirane majke i kćeri: ‘Opasno je...‘

Piše Mia Uzinić
7. travnja 2024. - 17:19

Bobanovi dvori, zgrada koja je smještena u elitnom dijelu Splita, zatrpani su smećem. Naime, veći broj kolica iz supermarketa u kojima se nalaze kese od smeća, stoji "parkiran" u natkrivenom dijelu zgrade u blizini brojnih poslovnih prostora. 

image

Stvari u Bobanovim dvorima

Snimio čitatelj

- To pripada majci i kćeri koje spavaju na drugoj, nama nepoznatoj, lokaciji. Nismo vidjeli nikoga da dolazi obići te stvari, napisali smo im poruku da ćemo, ako sve ne maknu, kontaktirati policiju, a nakon toga baciti te stvari.

image

Stvari u Bobanovim dvorima

Snimio čitatelj

Policija je dva puta bila u obilasku, oni ne mogu napraviti ništa po tom pitanju. Te silne stvari predstavljaju opasnost, čak i od požara, dovoljno je da netko baci čik i da se sve užga. Prošle godine je Slobodna već pisala o njima - govore zabrinuti stanari zgrade.

image

Stvari u Bobanovim dvorima

Snimio čitatelj

Cijela ova situacija, kao i njezini glavni akteri, jako je bizarna. Potpuno je nejasno što se događa, zašto gospođe ne žele primiti pomoć i zašto premještaju silne hrpe, objektivno rečeno smeća, na različite lokacije po gradu. Naime, radi se o majci i kćeri, Ljiljani i Anici, čije je stvari  K. D. iz Šimićeve ulice izbacio iz garaže veličine 15 kvadratnih metara koja se nalazi na Blatinama.

image

Ljiljana i Anica

Ante Čizmić/Cropix
 

Majka i kći u Splitu izbačene iz garaže na ulicu, ali pomoć odbijaju: ‘Nismo socijalni slučaj. Došla im je i policija...

U listopadu 2023. godine boravile su na javnoj površini na Blatinama, okružene istom gomilom koja sada stoji "spremljena" u Bobanovim dvorima. Tada su pomoć koja im se nudila odbijale jer navodno imaju novaca, a na javnoj površini su boravile jer su čekale prijevoz.

image

Ljiljana i Anica

Ante Čizmić/Cropix

Sredinom veljače viđene su kako sjede u Spinčićevoj ulici, ponovo okružene gomilom stvari, a idućeg dana su te iste stvari bile ostavljene pored Mullera na Poljičkoj cesti. Čini se da taj prijevoz nikada nije stigao. 

Prije otprilike dva tjedna su viđene pored poslovnice PBZ-a, također na Poljičkoj cesti. Ostaje potpuno nejasno što se ovdje događa i koje je rješenje ove situacije. O svemu smo upit poslali PU splitsko-dalmatinskoj. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 07:53