StoryEditorOCM
Splitnašao se pedro

Splićani ne prestaju grintati oko puste i skromno okićene Pjace. Ivošević je našao krivca za to: ‘Nećemo im mi kititi‘

Piše Lucija Vujnović
19. prosinca 2023. - 10:45

Građani Splita razočarani su kako je centar Splita okićen, a čini se da je najgore prošla Pjaca, srce Splita. 

Bojan Ivošević, dogradonačelnik Splita, u intervjuu za TV Dalmaciju objasnio je zbog čega je tako. 

- Ono što ja mogu reći je da, otkad smo dobili priliku upravljanja Gradom Splitom, svake godine nabavljamo nove ukrase. Na terenu je trenutno nikad više gradskih ukrasa za kićenje za advent. Ono što građani ne znaju je da je dobar dio ukrasa bio kupljen javnim novcem, financiran novcem Turističke zajednice, ali nije bilo nikakve obveze da ti ukrasi ostanu Gradu. Većina onog što ste vidjeli po gradu nisu bili gradski ukrasi - istaknuo je dogradonačelnik. 

Što se Pjace tiče, Ivošević je istaknuo kako su za to nedostatak ukrasa krivi ugostitelji. 

- Ove godine ugostitelji s Pjace nisu pokazali nikakav interes da organiziraju ikakvu vrstu adventa na Pjaci niti da okite svoje štekate. Nećemo mi kititi njihove štekate - rekao je. 

A neće ni oni jer ih gotovo i nema. Trenutno su samo tri ugostiteljska objekta na Pjaci i to su "Kavana Central", "Bepa!" i "Vivas Bar". 

image
Ante Čizmić/Cropix

- Neka vrate bar ugostitelje na Pjacu, uništili su je ko sibirsku pustopoljinu..Treba vratit ljude, a onda će radost kićenja doć sama od sebe... - komentirala je Splićanka. 

Zaposlenica "Kavane Central" objasnila je kako smatra da dogradonačenik nije u pravu što se tiče iskazivanja interesa oko adventa. 

- Ugostiteljima kojima je on ukinuo dosta toga logično je da nisu htjeli sudjelovati ili da nisu mogli. Ako ih je zatvroija, pa šta će oni kitit Pjacu ako su zatvoreni ili ako im je skraćeno pola štekata? Općenito je stanje loše, svi su skoro zatvoreni osim nas i još dva objekta. Nema ljudi, izbjegavaju Pjacu jer je lipše na drugim mistima u gradu nego tu - objasnila je.

Dodala je kako je i ona upućena u medijsko izrugivanje i zgražanje sa splitskom Pjacom. 

- Izrugivali su se po novinama i mislim da su bili pritisnuti od strane svih, pa su nam prije dva, tri dana javili da možemo nešto organizirati. "Central" i "Bepa!" smo se sada uključili, a planiramo nastaviti našu tradiciju s umjetnim snijegom za mali doček nove godine u popodnevnim satima. Imat ćemo i DJ-a preko dana što će Grad platiti, a bit će tu skoro svaki dan od 22. prosinca do 1. siječnja. Uz to, omogućili su nam po prvi put vanjski šank bez ikakvih dodataka - objasnila je. 

U "Vivas Baru" su ljubazno objasnili kako "ne pričaju s novinarima". U baštinskom hotelu "Judita Palace" sada je na mjestu sezonskog kafića raskošno okićeni bor s jaslicama. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 02:57