StoryEditorOCM
SplitSVE KIPI

Pitali smo ‘Čistoću‘ što će s prekrcanim kontejnerima u centru Splita. Odgovor im je osebujan, ovako će to riješiti

Piše N. L.
13. srpnja 2023. - 19:16

Pretrpani spremnici za papir u Zagrebačkoj ulici koji se nalaze uz autobusnu stanicu na Pazaru već neko vrijeme frustriraju Splićane pa nam svako malo šalju mailove i popratne fotografije ogorčeni izgledom ove lokacije, pogotovo u večernjim satima, kad iz spremnika sve "kipi" pa su hrpe otpada razbacane po podu. Svakako, grozna slika centra grada.

Kojem genijalcu je ovo palo na pamet? Doslovno u centru Splita raste novi Karepovac, dio je i ograđen: ‘Ovo je bolesno‘

Poslali smo upit "Čistoći" u kojem smo pitali zašto su na toj lokaciji postavljeni kontejneri za papir, ima li šanse da se kontejneri izmjeste i koliko se uopće često prazne.

Odgovor koji smo dobili je, u najmanju ruku, osebujan.

- Spremnici su na spornoj lokaciji postavljeni odavno. Kako se problem pojavljivao i tijekom prošle sezone na lokaciji je povećan broj spremnika. Povećano je i odvajanje otpada, posebno papira.

image

Snimila čitateljica

Lokacija se nalazi na javno prometnoj površini i dostupna je svima za odlaganje otpada. Spremnici se prazne svaki dan kao i u ostatku centra grada. U suradnji s gradskim službama dogovoreno je da se postavi ograda (koja je već postavljena), a kao daljnje uređenje prostora okoliš ograde će se urediti sa zelenilom kako ne bi narušavao izgled okoliša.

Nakon uređenja prostora svi spremnici će biti unutar ograde i zaključani. Svi korisnici spremnika na toj lokaciji će dobiti ključ koji će im omogućiti pristup spremnicima te će se tako omogućiti kontrolirano korištenje lokacije - ovako su nam odgovorili iz ove komunalne tvrtke. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 20:40