StoryEditorOCM
Splitpljuc, pljuc, pljuc

Ova splitska garaža davno je trebala biti gotova. Pogledajte ovu ‘rađu‘, valjda je nećemo ureći: Ako potraje sunce...

Piše Mario Matana
25. ožujka 2024. - 20:25

Da, danas je dan od garaža. Kako ste već mogli pročitati na portalu Slobodne Dalmacije, gradska vlast je najavila pusto novih garaža na području Splita, projekti na Ravnim Njivama, Zvončacu tj. Mejama te na Splitu 3 (Jeretova ulica) su u različitim fazama...

Sreći naših sugrađana neće biti kraja kad se okončaju i ovi projekti koji su odavno započeli, neki idejno čak i u vrijeme bivše vlasti, moramo to pošteno reći. Recimo, garaža u Dobrilinoj je – nadajmo se i učinimo tri koraka unatrag uz poslovični pljuc, pljuc, pljuc – konačno krenule u finiš dostojan važnosti objekta.

image
Privatni album

Pisali smo već i o tome, nećemo vas previše zamarati, ali zbog barem nekoliko tisuća zainteresiranih (što stanara, što zaposlenih u kvartu kojima je parkiralište u Dobrilinoj bilo najsimpatičnije – čitaj najbliže i besplatno – rješenje) ponovimo kratko: gotovo 400 novih mjesta trebalo je davno biti u upotrebi jer su izvođači uvedeni u posjed u veljači prošle godine, a rok za izvođenje je bio sedam mjeseci!

Dobro, dio tih radnih je otišao u vjetar, zapravo u kišu, jer se kišni dani nisu računali u rok za dovršenje. Ali i pored toga, posljednjih mjeseci su radovi usporili do maksimuma jer se trebao premjestiti nekakav električni kabel, a navodno je za to trebala građevinska dozvola pa se, eto, oduljilo.

Kada su nekidan, u subotu najranije ujutro, tri radnika krenula ravnati, lickati nanose materijala na budućem rotoru uz garaže (pogledajte video), postojale su dvije varijante: da će radovi u ponedjeljak ponovno splasnuti (nije to izvođaču strano, izvijestili smo vas i o noćnim radovima nakon kojih je uslijedila višednevna siesta) ili da će konačno krenuti primjerenim tempom.

image
Privatni album

S radošću i toplinom oko srca može izvijestiti da je na gradilištu od ponedjeljka ujutro ponovo dvoznamenkast broj radnika i da nije angažiran samo valjak za sabijanje, sunčani dan je iskorišten za postavljanje sloja asfalta.

Ako se nastavi ovim intenzitetom, možda će radovi u Dobrilinoj doista biti završeni po nedavnoj prognozi Davora Matošića, direktora "Split Parkinga",  gradske tvrtke koja je investitor nove garaže na dvije etaže uz jednu, onu na vrhu, otvorenu. Koncem travnja dakle, što bi uporabnu dozvolu i konačno puštanje u promet postavilo negdje prije samog srca sezone.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 06:49