StoryEditorOCM
SplitBIZARNI PRIZORI

Nesanica na Splitu 3: dugo je na gradilištu bilo zatišje, a sad rade do dugo u noć. Stanari šize, a direktor se pravda

Piše Mario Matana
13. ožujka 2024. - 16:23

Prilično bizarna je situacija na gradilištu garaža u Dobrilinoj na Splitu 3: stanje je takvo da je doista bili potrebno ispitati kako sve skupa napreduje, ali i informirati širu javnost o neobičnim uzusima izvođača na tom objektu...

Jer što, nakon par mjeseci ozbiljne pauze kada se na gradilištu praktički ništa nije micalo, nekidan su krenuli naši neimari s – noćnim radovima! Ponovno, mogli bi nadodati, jer znali su izvođači koristiti tešku mehanizaciju do dugo u noć još tamo tijekom listopada i studenog...

A onda je došao Božić i blagdani, pa onda siječanj i veljača, unatoč lijepim vremenima obavljali su se samo sitni radovi, poput onih na uređenju rubnika ili prilaznim stepenicama objektu ukupno vrijednom 22 milijuna kuna bez PDV-a (tako je barem glasila odabrana ponuda, vjerojatno će sve ispasti nešto skuplje).

Dobro, tu prilično veliku pauzu u izvođenju smo već jednom razjasnili, ali direktor Split Parkinga ponovio je u čemu je bio problem. ‘Zbog dodatnih radova koji su uključivali izmještanje visokonaponskog kabela, a za čiju realizaciju se trebalo pričekati da HEP, nositelj tog projekta, ishoduje građevinsku dozvolu, radovi su se prolongirali i u ovoj godini. Spomenuti radovi su početkom veljače i dovršeni te su se nastavili i sada su u tijeku završni radovi na izgradnji garaže‘ - kazao nam je Davor Matošić.

image

Davor Matošić

Nikola Vilić/Cropix

Nikako međutim da sad, kad je HEP obavio svoje (pustimo sad zbog čega je uopće došlo do izmještanja kabela, zašto to nije odmah bilo predviđeno, tko je tu zaj...), radovi krenu jednom dinamikom primjerenom finišu velikog projekta. Stanari su se eto ponadali da će sve brzo biti gotovo kada se u ponedjeljak navečer betonirala prilazna rampa: strojevi su iskrcavali materijal, radnik pažljivo sve ravnao, do koju minutu prije ponoći! Ali ne, uzalud su se ponadali stanari, to je valjda bila nekakva pogreška, građevinski glitch. Vjerojatno je nešto kasnije od predviđenog stigao kamion s betonom pa eto, da ne propadne... Jer ni utorak ni srijeda, u radne sate, nisu odavali neki posebni entuzijazam na gradilištu. Ni blizu od onog noćnog ponedjeljka.

No, valjda izvođači znaju bolje, a direktor Matošić je, reklo bi se, umjereni optimist.

- Planirani termin završetka je krajem travnja, ako vremenski uvjeti budu povoljni, nakon čega slijedi tehnički pregled za koji vjerujemo da će biti čim prije po završetku radova. - najavio je prvi čovjek Split Parkinga, dodajući kako je izvođač od uvođenja u gradilište odgovoran za stanje na terenu te da do sada ‘Split parking nije zaprimio pritužbe stanara‘ o radovima u neprimjerene sate.

- S naše strane uvijek radimo sve što možemo kako bi što manje dekomodirali stanare te vjerujemo kako je sadašnja intenzivnija dinamika radova u svrhu što skorijeg završetka radova. - zaključio je naš sugovornik, dodajući kako je svjestan da su se neki poslovi obavljali i noću, poput postavljanja hidroizolacije.

Nadamo se i mi, nadamo se da će do ljeta biti u upotrebi tih gotovo četiri stotine mjesta za automobile te 38 za motocikle, plus sportsko igralište na istočnom rubu objekta.

image

Radovi na garaži Dobrilina

Privatna arhiva
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 20:28