StoryEditorOCM
Splitaj ća

Omiljeno okupljalište mladih stavlja ključ u bravu: ‘Nemamo više podršku Grada Splita, prisiljeni smo na ovo...‘

Piše Lucija Vujnović
12. lipnja 2023. - 11:47

Klub Zona smještena na Šperunu, u Jerinoj ulici 1, dugogodišnje je mjesto okupljanja za mlade nudi brojna edukativna, informativna, kulturna i zabavna događanja za mlade, no vrata Kluba se uskoro zatvaraju.

"Dugo smo vagali odluku i odgađali objavu mjesečnog programa, ali odlučili smo - u lipnju završava još jedna sezona Kluba Zona", službeno su objavili.

Od rujna prošle godine do kraja lipnja ove godine realizirat će ukupno 470 sati u potpunosti besplatnoga programa za više od 1000 mladih. Točno 194 puta mladima su omogućili da uz edukaciju, izložbe ili druženje kvalitetno provedu slobodno vrijeme.

image
Ante Čizmić/Cropix

Mladi koji su posjećivali kreativni petak, Pazarium, Sajam razmjene korištenih predmeta, zatim ljubitelji anime umjetnosti ili oni koji su večeri provodili na Večeri društvenih igara ovoga će se mjeseca morati oprostiti od ovih svojih omiljenih aktivnosti. U ponedjeljak, 26. lipnja, u 18 sati otvara se izložba povodom deset godina suradnje Lige za prevenciju ovisnosti i Centra za pružanje usluga u zajednici.

"Sretni smo zbog svakog novog sklopljenog prijateljstva i popravljenog raspoloženja. Ponosni smo na svaku pruženu podršku i priliku za nova iskustva i znanja. Brojni promovirani talenti i prepoznati potencijali mladih i nas su motivirali za daljnji rad", poručuju iz Zone.

"Prisiljeni smo na štednju i prekid redovnog programa", poručuju iz Kluba te objašnjavaju razlog postavljanja lokota na žuta vrata na Šperunu.

image
Ante Čizmić/Cropix

"Od početka godine nemamo podršku Grada Splita te smo zbog tih neplaniranih okolnosti prisiljeni na štednju i prekid redovnog programa", objašnjava Goran Biličić, predsjednik Info Zone, koji navodi uporno kašnjenje administracije.

"Nikome nije jasno zašto se svi ti natječaji ne mogu objavit čim se usvoji proračun nego se čeka 3, 4 mjeseca da se objave."

Ipak, šalju pozitivnu poruku za kraj za sve mlade.

"Nastojat ćemo što prije pronaći način da u Zoni ponudimo nova edukativna, informativna, kulturna i zabavna događanja."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 16:23