StoryEditorOCM
SplitUZMITE KOKICE

Kakvo triskanje! Puljkov tajnik optužio šefa splitskog SDP-a da šuruje s HDZ-om, ovaj mu objavio cijelu listu uhljeba...

Piše M. U.
9. siječnja 2024. - 12:25

Vatreno je u posljednje vrijeme na političarima omiljenom Facebook bojištu. Ovoga puta, mačeve su odlučili ukrstiti predsjednik splitskog SDP-a Davor Matijević i Igor Skoko, gradski vijećnik Centra. Prvi je paljbu otvorio Skoko optužujući Matijevića da se ulizuje HDZ-u, a pritom mu je objavio i fotografije na kojima je snimljen s HDZ-ovcima.

- Predsjednik splitskog SDP-a, Davor Matijević, napadajući Centar pokušava prikriti da nastavlja politiku Ive Baldasara, ulizivanja HDZ-u i krajnjoj desnici. Nas napada, a drži pressice pod budnim okom predsjednika splitskog HDZ-a, Tomislava Šute. Nas napada, a paralelno podržava političke projekte Ante Sanadera, Domovinskog pokreta i Skeje. Otužno je da se politička misao SDP-a svela na otimanje za mrvice sa stola HDZ-a. SDP možda propada sporo, ali niti najmanje dostojanstveno. I zato, kada budete izlazili na izbore ove godine, sjetite se tko zaista želi mijenjati Hrvatsku bez obzira na podmetanja, kazne, klevete i laži. A tko se svim silama trudi svidjeti Anti Sanaderu, Tomislavu Šuti i Andreju Plenkoviću. Pitam Peđu Grbina, spremate li preko svog splitskog predsjednika koaliciju s HDZ-om ili samo ne možete kontrolirati svoje pulene? - stoji u objavi. 

image

Prvi status Skoke

Facebook/igor Skoko/

Matijević je bio spreman na ovaj napad te je odmah uzvratio udarac i napisao listu svih Puljkovih HDZ-ovaca.

- Igore, pa tko je bio s HDZ-om protiv tematske sjednice? Stavljam ti samo dio HDZ-ovaca koji su napredovali ili zadržali pozicije s vašom vlašću. Ili HDZ ili Hrvatska? Kad ste vi u pitanju onda je i HDZ i Hrvatska. Igore, teško da može gore.. - započeo je Matijević.

Na "Puljkovu listu" uvrstio je popriličan broj imena, pa krenimo redom: Mato Zeljko, predsjednik HDZ-ova odbora za financije koji je postao predsjednik Nadzornog odbora Prometa. Stipe Mušura, koji je bio član izbornog stožera Vice Mihanovića, a trebao je postati ravnatelj Park šume Marjan, a to je kaže Matijević, SDP spriječio. Predsjednik splitskog HDZ-a Tomislav Šuta koji je imenovan vršiteljem dužnosti te mu je ponuđen novi mandat direktora ViK-a, Matijević kaže da je on bio protiv Šute dok su ga Puljak i Kuzmanić javno hvalili. 

Na listu je uvrstio i Maju Cikatić koja je bila u Odboru za obrazovanje HDZ-a, a postala je članica školskog odbora, zatim Petra Bilobrka koji je dobio novi mandat kao direktor Lovrinca, Leonu Grgić - asistenticu Andreja Plenkovića u EU parlamentu koja je postala pročelnica za komunalne poslove, Danielu Čukušić novu - staru ravnateljicu "Zlatnih vrata", Ljubomira Radića novog-starog ravnatelj Pomorskog muzeja, Olenku Dadić novu-staru pročelnicu za financije iz mandata Krstulovića Opare, Kristinu Nuić Prka koja je postala voditeljica Odjela a za ljudske potencijale u Uredu Grada, Tinu Runjić Ćuk koja je ostala ravnateljica Eko kaštelanskog zaljeva zahvaljujući Puljkovom predsjedniku splitskog Centra koji je bio ključan glas na Nadzornom odboru kako kaže Matijević te Editu Maretić koja je dobila novi mandat DES-a, a to je rješenje poništeno nakon "pritisaka". 

- Ne zaboravimo ni Nina Velu koji je postao predsjednik kotara Žnjan zahvaljujući koaliciji s Marijanom Puljak, a nakon toga je bio zamjenik gradonačelnika Krstulovića Opare. Da, da, isti Krstulović Opara s kojim su Marijana i Ivica Puljak imali pregovore o koaliciji 2017.godine. Pregovori su išli dobro, što je rekao javno Opara, ali su odjednom odustali od koalicije. Ja s HDZ-om nikad ne bih ni pregovarao, ali o ukusima se ne raspravlja - nastavlja Matijević. 

image

Davor Matijević

Tom Dubravec/Cropix

Što je na fotografijama?

Matijević je komentirao i slike koje je Skoko objavio kao prilog svom tekstu.

- Prva slika je s prosvjeda oko Small malla i ponosan sam što sam vas razotkrio kako pogodujete investitoru. Još jedna osobina koju dijelite s HDZ-om - objašnjava Matijević. 

image

Prvi status Matijevića

Facebook/ Davor Matijević/
image

Prvi status Matijevića

Facebook/ Davor Matijević/

Matijević je dobio podršku svojih istomišljenika u komentarima:

- Ti činjenice, a on, kako mu i šef, samo etiketira ljude.

- Sad kad ti Marijana odgovori novom koreografijom na Tik Toku.

- Smrznit će se Grbin kad vidi.

- Meni je najmilije kad na Gradskom vijeću onaj Balov pita Igora Skoku je li dobio od Puljka keksić. 

Novi dan, novi fajt

Novi dan nije donio smiraj pa se "Facebook rat" nastavio i jutros. Prvu današnju bombu bacio je Skoko. 

- Jučer je Davor Matijević pobrojio sve navodne HDZ-ovce koje smo odabrali za neku od funkcija. Kažem navodne, jer nisam siguran da svi jesu članovi HDZ-a, ali nema veze. Recimo, Davore, da svi ti zaista i jesu članovi stranke kojoj ti zdušno asistiraš u napadu na Centar. Jer to kojih su stranaka formalni članovi je nebitno! A nebitno je jer smo mi obećali građanima da ih nećemo diskriminirati bez obzira kojeg su političkog uvjerenja - započeo je Skoko.

image

Igor Skoko

Saša Burić/Cropix

Kaže da su obećali svima dati jednake šanse na javnim pozivima i javnim natječajima te da su to i napravili.

- Svaki naš stručni sugrađanin koji želi raditi u javnom interesu može dobiti priliku za to. Da smo radili ono što ti zahtijevaš, bili bismo isti kao i HDZ jer bi naše sugrađane diskriminirali na osnovu osobnih uvjerenja. Vidiš Davore, ljudi koje navodiš su dobili priliku ne zato što su članovi HDZ-a, već neovisno o tome. I to je upravo suprotno od onoga što rade HDZ i SDP, gdje su sva mjesta rezervirana za članove tih stranaka. Reci mi Davore, kada te Baldasar zaposlio u Stanoupravi, je li postojala iti najmanja šansa da na to mjesto dođe netko tko se ne zove Davor Matijević i nije iz SDP-a? - nastavio je Skoko.

Kaže da su također obećali građanima da nikakva politička suradnja s HDZ-om ne dolazi u obzir. 

- I to smo obećanje održali, bez obzira na sve napade, ucjene i podmetanja. SDP je mogao biti dio borbe za javni interes. Pružili smo vam ruku, ali vi ste htjeli trgovati. Kada smo to odbili, otišli ste onima s kojima se jako dobro razumijete - s HDZ-om i njihovim žetončićima. Zato i držiš pressice s Tomislavom Šutom. Zato ideš na iste domjenke kao Ante Sanader, Ivan Penava i Marko Skejo. Jer vas spaja ista politika - politika trgovine javnim novcem i pozicijama! Zbog toga ste vi isti. I zato nas ti, kao ni Andrej Plenković, ne podnosiš. Jer na trgovinu ne pristajemo, a kupiti nas se ne može! Mi želimo državu u kojoj su svi građani ravnopravnih šansi. A ti, kao i Andrej Plenković, želiš partijsku državu. Je li to samo tvoj stav ili stav SDP-a, neka kaže Peđa Grbin - zaključio je Skoko. 

image

Drugi status Skoke

Facebook/ Igor Skoko/

A onda je Matijević servirao Skoki novo štivo naslova "Svi Puljkovi uhljebljeni prikaši", tekst kojim je nadopunio prethodno započetu listu. 

- Igore Skoko vi ste veća prevara od HDZ-a jer od HDZ-a smo svi znali što očekujemo, ali od vas smo očekivali ipak puno, puno više. Utvrdili smo da su vam HDZ-ovci dragi kadrovi, ali niste ni tu stali pa ste preuzeli politiku zapošljavanja prijatelja, članova stranke, donatora. Ajmo redom: vođenje najskupljeg projekta u ovom gradu ste delegirali na vašeg člana Zorana Jakelića kojeg ste zaposlili kao voditelja projekta Žnjan. U istu firmu je nedavno zaposlena kao event menager osoba koja je ranije surađivala s privatnom firmom Antonija Kuzmanića. Tomislav Šuta je imao zaposlenog voditelja pročistača iako pročistača nigdje, a vi imate event managera za Žnjan iako evenata na Žnjanu nigdje - navodi Matijević. 

Prijatelji i donatori

A onda je nastavio s popisom "prijatelja i donatora koje je Centar uhljebio".

Željka Vlahinić- Marijanina kolegica iz OTP banke postala članica NO "Parkovi i nasadi"; Mirjana Ledić- Marijanina prijateljica i kolegica iz OTP-a postala članica NO "Lovrinac"; Željko Mrnjavac- kućni prijatelj Puljkovih postao član NO "Stanouprave"; Srećko Goić - Puljkov prijatelj i donator postao član NO KK Split; Ranko Goić za 25.000 eura direktnom pogodbom dobio izradu najlošije sistematizacije gradske uprave; Robert Spiegel - Puljkov dugogodišnji prijatelj još iz studentskih dana postao član NO "Promet"; Goran Leutar - bivši Puljkov student s kojim je u prijateljskom odnosu postao član NO "Split Parking"; Inoslav Nazor - donator obitelji Puljak postao član NO "Split Parkinga"; Davor Matošić još jedan kolega iz OTP-a -postao direktor Split parkinga; Gordan Devivi kolega iz OTP-a postao predsjednik NO KK Split; Stanko Sapunar Kuzmanićev prijatelj s Brača postao direktor Prometa; Dejan Žaja još jedan Kuzamnićev prijatelj postao predsjednik KK Split; Ivan Visković- s Kuzmanićem igrao mali nogomet i postao direktor Stano-uprave te jedan član vaše stranke, kojeg cijenim pa neću spominjat imena, je postigao da mu je prva rodica postala vaša pročelnica - izrecitirao je Matijević. 

Kazao je i da je ovo samo dio imena centrovih "uhljebljenih prikaša".

- Činjenice je da ste vi lažna priča i da suštinski velike razlike između vas i HDZ-a zapravo i nema, samo šta vi manje kradete. I to je pohvalno, ali nije dovoljno. I za razliku od svih vaših uhljebljenih prikaša, ja sam samostalno dao otkaz u Stano-upravi i pokrećem privatni posao. Hoće li i oni otići iz firme nakon mandata? A što se Skeje tiče, mislim da bi Marku Skeji puno više odgovaralo društvo Ivice Puljka nego mene. Ako ništa drugo bar bi mogli skupa zapivat. A kad me već potežeš za jezik šef ti je toliko lažan da propagira po školama kako Bog ne postoji, a doma mu još uvijek visi raspelo dok po društvenim mrežama žica lajkove slikama s primanja sakramenata svoje djece - napisao je Matijević. 

Skoki je poručio i da ne treba zazivat Peđu Grbina.

- Znam da ti je šokantno, ali ja iznosim svoje stavove i za svoje stavove ne tražim suglasnost poput tebe. Jasno mi je da ti ne smiješ objavit ništa bez: Ivice, Marijane, Relkovića i Jurice Galešića. U vas se red ipak mora poštivati - zaključio je Matijević. 

image

Drugi status Matijević

Facebook/ Davor Matijević/
image

Drugi status Matijević

Facebook/ Davor Matijević/

Ne manjka ni komentari na ovu objavu. 

- Kakvi su Puljkovi bliži suradnici za basket, da nas par tamo postanu kakvi event manageri. Balun ne igram baš. Mogu I balote.

- Od kada je krizma u siječnju mjesecu, samo nju biskup krizmao u zakašnjenju od prošle godine u svibnju mjesecu, bravo privilegirana obitelj Puljak.

- Nisi ti ovde ni pola nabrojao​.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 17:54