StoryEditorOCM
SplitNAKON POTOPA

Direktor nakon potopa najavio skoro preuređenje omiljene splitske tržnice: ‘Dolaze solari, nova podloga, vitrine...‘

Piše Božidar Lončar
21. studenog 2023. - 11:24

Na Plokitama je jučer zasađeno 15 murvi i to na pazariću. Posadili su ih radnici Parkova i nasada.

"Kritike su upalile plodom”, napisali su iz Građanske inicijative ”Naprid Plokite, naprid Siromašna” na Facebooku, referirajući se na prozivke predsjednika kotara Luke Čelara kako Grad nije uložio ni kune u zelene površine na Plokitama.

Mi smo uložili 150.000 kuna, a oni ni lipe, požalio nam se. Tada je direktor ”Parkova i nasada” Siniša Gašparević obećao ”sadnju murvi do ožujka kada je kraj sezone”.

image

Fotografija: Čitatelj

Fotografija: Čitatelj/

Obećano-ispunjeno od strane gradske tvrtke. Iako su dobili pohvale od Čelara, iz Inicijative navode kako je to bio njihov prijedlog kojeg su ”Parkovi i nasadi” u siječnju – odbili, a sada prihvatili nakon kritika.

Ni sadnja nije prošla glatko. Plokite su bile pod vodom, govori direktor ”Parkova” radi čega je Vodovod i kanalizacija morala izaći na teren:

- Pronađen je kvar na hidrantskom vodu. Prigušili smo ventil da ima vode u slučaju požara. Hidrant je od tržnice. U srijedu ćemo s ”Parkovima i nasadima” zajedno riješiti problem – rekao nam je Ivica Perić, tehnički direktor ”ViK-a”.

Pazarić je zaplivao što podsjeća na potop od prije mjesec dana zbog čega je predsjednik kotara prozvao ”gradonačelnika iz kvarta” Ivicu Puljka te ga pozvao da se ”uhvati posla” jer se, kako je rekao, ”devastirano ne da oprati”. 

image

Fotografija: Čitatelj

Fotografija: Čitatelj/

Stigle su murve što predsjednik Kotara naziva "prvim ulaganjem u Pazar u posljednjih 20 do 25 godina”, dok Gašparević za siječanj najavljuje preuređenje Pazara: 

- Sredinom siječnja bi išli u rušenje stare podloge i postavljanje dekorativnog betona oko štandova. Beton će se postaviti na dva dijela, nadam se kraju radova za dva mjeseca. Vani bi stavili asfalt. Radimo projekt sanacije krova, hidroizolacije i postavljanje solarnih panela. Nadam se da će do kraja iduće godine biti gotovo. U zatvorenom dijelu Pazara ćemo srediti jednu vitrinu za mliječne proizvode i jaja. U listopadu na dijelu glavnog Pazara ide dekorativni beton – rekao je direktor ”Parkova i nasada”.

Luka Čelar nam je rekao kako bi radovi trebali biti gotovi za šest mjeseci od početka.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 04:10