StoryEditorOCM
Splituputili zahtjev

Stanovnici triju splitskih kvartova mole pomoć od Banovine, nemaju gdje sa svojim ljubimcima: Treba nam novo područje...

Piše Split SD
22. travnja 2024. - 20:13

Vlasnici pasa s Plokita, Lokvi i Gripa uputili su zahtjev Odsjeku za promet i komunalno održavanje od kojeg traže da se riješi uređenje novog prostora za istrčavanje i igru kućnih ljubimaca. Objavila je to na svom Facebooku Građanska inicijativa Naprid Plokite naprid Siromašna priloživši službeni zahtjev koji zainteresirani građani mogu potpisati.

- Nedavno je uklonjena ograda prostora za pse koji se nalazio u kvartu Lokve. Razumijemo da taj prostor možda nije bio idealan za tu svrhu, ali kao vlasnici pasa smo ga koristili i nedostaje nam ograđeno područje za potrebe izvođenja i igranja naših ljubimaca. Stoga, ovom peticijom izražavamo želju i potrebu za uređenjem novog, sličnog prostora u našoj blizini.

image

Vau park na Blatinama 

Joško Ponoš/Cropix

Predlažemo da se obnovi postojeći park za pse koji se nalazi u blizini FINE.  Taj park smatramo idealnom lokacijom za novu namjenu, a s obzirom na to da on i inače nužno traži obnovu, predlažemo da se u sklopu te obnove postave i moderne, visoke ograde - navodi se u zahtjevu.

Kao glavne razloge navode sigurnost životinja i sugrađana, zadovoljstvo vlasnika pasa i samu estetiku s obzirom na izvedbu.

- Psima omogućava slobodno kretanje i igru bez povećane mogućnosti pobjegne ili stvaranja incidenata, dok za druge sugrađane znači sigurnu šetnju bez straha od nepredviđenih situacija.

image
Ranko Šuvar/Ilustracija/Cropix

Vlasnici pasa imaju potrebu za prostorom gdje njihovi ljubimci mogu trčati, igrati se i socializirati se s drugim psima na sigurnoj lokaciji. Ovo doprinosi zdravlju i dobrobiti životinja, a samim time i zadovoljstvu njihovih vlasnika.

Obnovljen park za pse s modernim ogradama bit će uređen i estetski prihvatljiv prostor koji će se uklopiti u gradsko okruženje.

Vjerujemo da će ovo biti korisno rješenje kako za vlasnike pasa, tako i za Grad Split i komunalnu red - navodi grupa građana iz navedena triu kvarta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 20:14