StoryEditorOCM
SplitX Night Club

Bili smo na otvaranju prvog LGBT+ noćnog kluba u Splitu u nekadašnjoj ‘Jazzbini‘. ‘Tko čeka, taj i dočeka!‘

Piše Božidar Lončar
24. lipnja 2023. - 00:10

Prvi LGBT+ klub u Splitu, X night club-a u Sinjskoj ulici 5 kod autobusne stanice „Prime” i nekadašnjeg kluba „Jazzbina” otvoren je 23. lipnja. Na ulasku u klub gosti su dočekani kao zvijezde: prostor za fotografiranje i piće dobrodošlice.

S obzirom kako smo stigli oko 22 sata, klub se tek počeo puniti. Kako bi se reklo, „zagrijavanje” za zabavu i druženje duboko u noć. DJ, vatromet, šampanjci, virtualni efekti, ples, razgovor i upoznavanje novih ljudi.

Suvlasnik kluba i voditelj odnosa s javnošću Ivo Štrkljević imao je pune ruke posla zbog čega nismo imali mnogo vremena za razgovor. Treba dočekati goste, pobrinuti se za svakoga, trčati s jedne na drugu stranu, uzbuđenje je veliko što je i logično jer je otvaranje. Kaže nam kako će klub raditi do tri sata i tako svaku večer od kojih će svaka od njih biti tematska:

- Nastupaju House of flamingo, hrvatski queer sastav, Crowd Control performeri s vatrom i akrobati, muški baletni dio i Marko Bošnjak će nam otpjevati dvije pjesme – istaknuo nam je Štkrljević.

image
Joško Ponoš/Cropix
image
Joško Ponoš/Cropix
image
Joško Ponoš/Cropix
image
Joško Ponoš/Cropix
image
Joško Ponoš/Cropix
image
Joško Ponoš/Cropix
image


 

Joško Ponoš/Cropix
image
Joško Ponoš/Cropix

Splićanke i Splićani koje smo upoznali u klubu jednoglasni u stavu kako je bilo krajnje vrijeme za otvaranje LGBT+ kluba u Splitu:

- Lijepo je sređeno i ugodna je atmosfera to mi se najviše sviđa – rekla nam je Tea Krvavica koja je s prijateljicama ispijala piće.

- Samo podrška i ljubav, napokon da se otvorilo ovako nešto u Splitu. Prostor je super – komentirala je Teina prijateljica Ines Horvat.

– Bilo je i krajnje vrijeme da se nešto otvori u Splitu i čak mi se čini bolji prostor nego u Zagrebu – rekao nam je Dražen.

Uz domaće, otvaranje X Night Cluba privukao je i strane goste, od turista preko studenata do zaposlenih osoba koji su se došli opustiti nakon radnog tjedna. Među njima su Imogen iz Švedske i Leonardo iz Brazila koji su s društvom iz cijelog svijeta zajedno došli na otvaranje kluba:

- Drago mi je što možemo doći negdje gdje možemo biti svoji i jako smo sretni zbog otvaranja – rekla nam je Imogen dok je plesala s društvom i upoznala me s Leonardom koji je 6 mjeseci u Splitu i usporedio je LGBT+ klubove u Brazilu i Splitu:

- Brazil je više divlji pa se morate pripremiti na sve. Gay ljudi mogu donijeti boje gradu i ovo je dobar početak za Split – rekao nam je Leonardo.

Zabava se nastavila uz glazbu i zabavljače do 3 sata ujutro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 21:45