StoryEditorOCM
Zagorapred mikrofonima

Plenković iz Sinja poručio: ‘Milanović je prošlost, Primorac budućnost‘; komentirao je i viku Anne i Nade Dujić

Piše DALMACIJA SD
4. kolovoza 2024. - 17:17

U Sinju se po 309. put održava Sinjska alka, događaj kojim se obilježava obrana zemlje od Osmanskog carstva.

I ove godine prisustvuju mnoga politička lica. Prisutni su predsjednik Zoran Milanović i njegova gošća, predsjednica Kosova Vjosa Osmani, premijer Andrej Plenković i mnogi drugi.

Prvi je pred medije izišao premijer Plenković.

"Lijepo je biti u Sinju. Bili smo i kod vojvode i kod arambaše i alaj-čauša. Alkari su dobro raspoloženi i atmosfera je odlična", rekao je i pohvalio organizaciju Viteškog alkarskog društva.

"Dobar sam sa svima i neka najbolji pobjedi", rekao je o svojem favoritu.

"Došli smo radi alke, s nama je predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto, a vidim da je došla i predsjednica Kosova Vjosa Osmani", rekao je i nabrojao ostale prisutne iz političkog vrha, Ćovića, ministra Primorca. Izbjegao je odgovoriti hoće li između njega i predsjednika Milanovića danas vladati opuštenija atmosfera.

Prokomentirao je i kampanju Dragana Primorca.

"Mislim da će izbori pokazati da je Primorac budućnost, a Milanović prošlost. Na Domovinskom poketu je da odluči hoće li nam pružiti potporu", prokomentirao je.

Prokomentirao je i komentare Andrije Hebranga nakon HDZ-ove podrške Primorcu.

“Ništa, on ima tu epoizodu iz 2009. To su dva glasa, da vas medija nema, nitko ne bi znao. HDZ je stao iza Primorca, svi koji su danas u HDZ-u izabrani da donose odluke su čvrsto stali uz njega”, poručio je predsjednik HDZ-a.

Upitan o aferama i profesuri Dragana Primorca rekao je kratko da ima ljubomornih ljudi koji žele problematizirati rad Primorca i da zapravo rade za Zorana Milanovića.

‘Morat će i odgovarati‘

Upitan o štetama nastalim zbog požara i piromana rekao je da će oni koji namjerno potpaljuju požare morati i odgovarati.

"Nastale su velike štete, oni koji su ih prouzrokovali morat će i odgovarati", rekao je i zahvalio na trudu svim vatrogascima, službama i svima koji su sudjelovali u obrani od požara.

Upitan o reakcijama Anne i Nade Dujić rekao je da su se svi ispričali, javlja Dnevnik.hr.

"Bilo bi bolje da toga nije bilo, žao mi je da je do toga bilo. Vatrogasce treba poštivati. Nekad su reakcije izvan okvira, kad su ljudima ugrožene kuće", izjavio je.

Pred medije je potom stao i Dragan Primorac. Rekao je da je Sinjska alka dio njegovog života i istakuo da nije prisustvovao samo na nekoliko alki.

"Fratri su mi danas i javno dali potporu", istaknuo je i dodao, "Ovo je duboko meni vezano uz emocije. Građani Sinja posebna su mi inspiracija. Najmanje ovo promatram kroz predsjedničke izbore", rekao je.

Upitan o tome kakvu borbu očekuje, rekao je da je u životu sve ostvario što je htio. 

"Ako Hrvatka treba dobiti predsjednika koji će na mukama drugih dobiti tu titulu, onda ona nosi gorčinu. Nema te cijene gdje bih vrijeđao čovjeka. Od mene uvijek možete računati na dijalog, ruku i osmijeh. Govorit ću o inovacijama i pozicioniranju Hrvatske globalno", objasnio je za što će se zalagati kao predsjednik.

Rekao je da ga mnogi iz Domovinkog pokreta zovu i pružaju mu potporu, ali da zbog etičkih ralzoga ne želi nikome nalagati što da radi.

Izbjegao je odgovoriti o tome što misli o ponašanju Zorana Milanovića.

"Želim da me se pamti po skormnosti, a ne po bahatluku", rekao je kratko.

Velik broj sportaša i intelektualaca također mu je dalo potporu, rekao je.

"Čuo sam da će od 9. mjeseca doći još potpora, ali ne mogu reći koje", rekao je Primorac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 05:50