StoryEditorOCM
Zagoravrije u sinju

Drama zbog zapošljavanja Buljeve savjetnice: ‘Rijetko viđen primjer uhljebništva, zbog nje je maknuo profesionalku...‘

Piše Toni Paštar
8. rujna 2024. - 07:14

Oporbeni klubovi vijećnika Nezavisne liste dr. Stipislava Jadrijevića i HDZ-a sa svojih osam potpisa zatražili su, u skladu s važećim poslovnikom, sazivanje izvanredne tematske sjednice Gradskog vijeća Sinja na temu "zapošljavanja/uhljebljivanja savjetnice gradonačelnika Mira Bulja na izmišljeno radno mjesto na neodređeno vrijeme u gradsku upravu".

U javnom obraćanju sugrađanima lista dr. Jadrijevića navodi da je spomenuto zapošljavanje rijetko viđen "‘školski‘ primjer uhljebništva i velika pljuska mladim i školovanim ljudima". Radi se o zapošljavanju Božene Romac koja je bila četvrta na Mostovoj kandidacijskoj listi na izborima za Gradsko vijeće u kasno proljeće 2021. godine i koju je gradonačelnik Bulj odmah nakon preuzimanja vlasti imenovao savjetnicom "putem ugovora o djelu i već tri godine protuzakonito putem ugovora o djelu obavlja poslove u gradskoj upravi".

image

Božena Romac

Privatni album

U nastavku priopćenja liste dr. Jadrijevića, među ostalim, se navodi:

- Žalosti činjenica da je gradonačelnik Bulj da bi izveo operaciju uhljebljivanja svoje savjetnice maknuo s radnog mjesta gradsku službenicu, diplomiranu novinarku, koja je do tada vodila Odjel za odnose s javnošću, i napravio novi preustroj s izmišljenim radnim mjestom za svoju savjetnicu, koja će sada obavljati poslove odnosa s javnošću sa srednjom školom i bez formalnog obrazovanja za navedeno radno mjesto.

Još tužnija je činjenica da je gradonačelnikova savjetnica na radno mjesto na neodređeno vrijeme izabrana od strane povjerenstva kojima je (članovima, op.a.) ujedno nadređena već više od tri godine, protuzakonito putem ugovora o djelu, a što dovodi u pitanje objektivnost cijelog procesa.

Ovim činom gradonačelnik Bulj okrunio je svoj do sada neviđeni niz uhljebljivanja sebi bliskih osoba te na taj način pogazio sva svoja predizborna obećanja o "jednakoj šansi za sve" i "mjestu sposobnih, a ne podobnih".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 07:15