StoryEditorOCM
TV&Realitykorak do jackpota

Biste li vi znali odgovor? Danijel u Milijunašu otvorio predzadnje pitanje, na kraju je odustao

Piše SCENA SD
18. siječnja 2024. - 22:54

Nakon dugo vremena u Milijunašu je otvoreno 14. pitanje! Uspjelo je to Danijelu Kovačeviću koji je već u prošlom izdanju kviza izvrsno igrao. No na pretposljednjem pitanju prije jackpota odustao je i kući otišao s 34.000 eura. Branimir Renje, koji nije iskoristio ni jednog džokera, kviz je napustio sa 150, a Ivana Rajić s 5.000 eura. 

Danijel Kovačević, 22-godišnji student računarstva iz Gudinaca, otvorio je 13. pitanjem ovotjedno izdanje kviza. Pitanje za  34.000 eura glasilo je: Gdje su sredinom 19. stoljeća provedeni pokusi sažeti u isprva nezapaženom radu nazvanom "Pokusi s biljnim hibridima"? U ponudi su bili:  A: u Szegedu; B: u Krakovu, C: u Brnu i  D: u Salzburgu.

Nije bio siguran

Natjecatelj ni nakon posljednjeg džokera "pola-pola" nije bio siguran u točan odgovor. Riskirao je, osvojio 34.000 eura i nakon dugo vremena otvorio 14. pitanje!

Na pitanju za 68.000 eura koji "-stan" graniči s najviše "-stanova": Kazahstan, Tadžikistan, Afganistan ili Uzbekistan, Danijel je odustao.

Otišao je s osvojenih 34.000 eura te pohvalama voditelja i publike za izvrsnu igru.

Na stolac nasuprot Tarika idući je sjeo 34-godišnji Branimir Renje iz Šibenika. Lako je stigao do 8. pitanja, a onda je na pitanje za 1.000 eura trebao odgovoriti koja je slika - Guernica, Noćna straža, Mona Lisa ili Mala dvorska dama - površinom najveća. Branimir se dvoumio, ali nakon kraćeg razmišljanja, ne zatraživši džokera, odlučio se za Noćnu stražu. No točan odgovor bio je Guernica pa je emisiju napustio sa 150 eura. 

- Nažalost vaša dvojba bila je točna i ono što ste slutili je i istinito. Guernica je najveća od ponuđenih - 3,5 m x 7,7 m (oko 27 m2). Žao mi je, vaš osvojeni iznos je 150 eura, a znam da je nebo moglo biti granica, kazao je voditelj Tarik Filipović. 

‘Što je na zastavi Vatikana?‘

Posljednja natjecateljica u emisiji bila je 25-godišnja Ivana Rajić. Magistra edukacije fizike i informatike, koja trenutačno radi u CARNET-u, zahvaljujući publici točno je odgovorila na pitanje za 1.000 eura - što se nalazi na zastavi Vatikana - štitovi, mačevi, grančice ili ključevi. 

Za štitove je bilo njih 21%, za mačeve 8%, za grančice 26%, i 45% za ključeve. A Ivana je vjerovala većini.

Na pitanju za 2500 eura iskoristila je oba preostala džokera – "zovi" i "pola-pola". Pitanje je glasilo: U originalnoj sentenciji "revolucija jede svoju djecu..." kao tko? Jupiter, Saturn, Neptun ili Pluton? 

Džoker zovi, Ivanin otac Bono Rajić nije znao odgovor pa je ona zatražila i džoker "pola-pola". Ostali su odgovori B: kao Saturn i C: kao Neptun. Iako nije znala odgovor, nije željela odustati, riskirala je i konačno navela B - što je bio točan odgovor na 9. pitanje. 

Na iduće pitanje Ivana je odgovorila bez dvoumljenja i osvojila 5.000 eura. No 11. pitanje, za 10.000 eura, bilo je kobno. Nije znala da je pariško sveučilište Sorbona nazvano po svećeniku. U ponudi su bili i izumitelj, botaničar te arhitekt, a Ivana se odlučila za botaničara i napustila emisiju s 5.000 eura. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 01:15