StoryEditorOCM
ForumKVIZ MILIJUNAŠ

Dalmatinka Branka u Milijunašu osvojila 10.000 eura, zapela na pitanju o kunama, presudila joj ruska carica

Piše Scena SD
28. prosinca 2023. - 21:56

Branka Grubišić, najuspješnija natjecateljica u današnjoj emisiji, dolazi iz Makarske, u mirovini je, a voli kvizove, putovanja, čitanje i vrtlarstvo.

Sigurno i bez džokera igrala je sve do 10. pitanja na kojem su joj zatrebala dva.

“Kojeg se datuma posljednji put zakonski moglo plaćati kunama?” glasilo je pitanje, a Branka se dvoumila između ponuđenih odgovora pod b i c, točnije 14. siječnja 2023. i 21. siječnja 2023.

Navedeni odgovori ostali su i nakon korištenja džokera “pola-pola” pa je Branka odlučila potražiti i pomoć publike, s obzirom na to da se radi o pitanju kojim se prelazi drugi prag.

Poslušala publiku

Najviše glasova publike dobio je odgovor b za koji je i sama Branka slutila da je točan odgovor. Poslušala je publiku i osvojila minimalno 5.000 eura.

Posljednji džoker zovi, iskoristila je na 11. pitanju koje je glasilo: “Dr. Jekyll je Henry. Kako se zove gospodin Hyde?”, a ponuđeni odgovori bili su William, George, Edward i Charles.

Zahvaljujući pomoći prijatelja, Branka je točnim odgovorom osvojila 10.000 eura.

Sjajnu igru Branke zaustavilo je 12. pitanje za 18.000 eura. Nije bila sigurna tko je u povodu smrti ruske carice Elizabete zapisao "Mesalina sjevera je mrtva. Morta la Bestia", pa je odlučila odustati s osvojenih 10.000 eura.

Da je nastavila igru, odgovorila bi Fridrik II. Veliki i to bi bio točan odgovor koji bi joj donio 18.000 eura.

Emisiju je otvorila Sandra Filipčić koja je nastavila nastup iz prethodne emisije u kojoj je osvojila 2.500 eura.

Prvi antiseptik

Prvi od preostala dva džokera iskoristila je na 10. pitanju jer nije bila sigurna tko je uveo prvi antiseptik u kirurgiju. Točnim odgovorom osigurala je minimalnih 5.000 eura.

Sandrinu daljnju igru zaustavilo je iduće, 11. pitanje na kojem je zatražila pomoć publike i čiji odgovor nažalost nije bio točan te je kviz napustila s osvojenih 5.000 eura.

Drugi natjecatelj bio je Miroslav Horvat iz Preloga, djelatna vojna osoba, inače ljubitelj kvizova.

Prvi džoker “pola-pola” iskoristio je na nogometnom pitanju za 300 eura, a nakon toga je bez pomoći ostalih džokera dobrom igrom osvojio 2.500 eura.

Ipak, na 10. pitanju kojim se prelazi drugi prag, Miroslav je "zapeo". "Ispod kojeg se oblaka pojavljuje pijavica ili tromba?", glasilo je, a s obzirom na to da je sumnjao u točan odgovor, odlučio je samostalno odgovoriti i ne trošiti preostale džokere. Nažalost Miroslav je pogriješio i napustio igru s osvojenih 150 eura. 

28. travanj 2024 04:26