StoryEditorOCM
ShowbizPROBLEMI

Državni tužitelj traži za Shakiru dugogodišnju zatvorsku kaznu, hoće li pjevačica uspjeti dokazati da je nevina?

Piše HINA
27. rujna 2023. - 09:16

Pop pjevačici Shakiri prijeti još jedno suđenje zbog optužbe da španjolskim poreznim vlastima duguje gotovo 6,7 milijuna eura.  Ured državnog tužitelja podnio je kaznenu prijavu protiv Kolumbijke na sudu blizu Barcelone, rekao je glasnogovornik u utorak. Sud će sad odlučiti hoće li se suditi pjevačici, poznatoj po hitovima "Waka Waka" i "Hips Don‘t Lie".

image
Angela Weiss/Afp
image
Angela Weiss/Afp

Preliminarna istraga počela je u srpnju nakon što je porezna uprava prijavila dva moguća prekršaja u vezi poreza na dohodak i imovine u 2018. godini. 

Shakiri, 46-godišnjakinji, već bi se ove godine trebalo suditi u Barceloni zbog odvojenih optužbi o utaji poreza u ukupnom iznosu oko 14,5 milijuna eura između 2012. i 2014. godine. 

image
Angela Weiss/Afp
image
Dia Dipasupil/Getty Images Via Afp

Državni tužitelj traži zatvorsku kaznu u trajanju osam godina i dva mjeseca te novčanu kaznu u iznosu 23,8 milijuna eura. Shakira je više puta rekla da je nedužna u prvom slučaju i tvrdi da je bila dužna platiti porez na Bahamima 2012., 2013. i 2014., a ne u Španjolskoj. No kaže da je u međuvremenu platila sve poreze plus zatezne kamate. 

Shakira je u srpnju prošle godine odbila izvansudsku nagodbu u Španjolskoj, gdje je povremeno živjela s bivšim španjolskim nogometašem i bivšim suprugom Gerardom Piqueom. Nakon rastave, Shakira se sa sinovima preselila u Miami.

image
Dai Kurokawa/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 13:23