StoryEditorOCM
ZdravljeIZVOR FENOLNIH KISELINA

Znate li da redovita konzumacija ovog voća potiče probavu? O njegovim laksativnim učincima provedeno je nekoliko studija

Piše Suzana Ciboci/Živim
18. travnja 2022. - 23:49

Iako mnogi znaju za dobrobiti kivija kao voća, prevladava mišljenje da su njegove moći kao prirodnog pomagača probavnog sustava često zanemarene u korist drugih načina pomoći probavi. Plodovi kivija smatraju se supervoćem - prepuni su antioksidansa, vitamina C, kalija, folata, polifenola (fenolne kiseline) i vlakana te su dobar izvor vitamina E. Kivi uz to poboljšava probavu nekoliko uobičajenih proteina iz hrane, uključujući teško probavljive proteine kazein/natrijev kazeinat (mliječni protein) i protein goveđih mišića, a za to je najzaslužnija njegova glavna komponenta - aktinidin, enzim koji razgrađuje proteine u aminokiseline. Kivi također ublažava zatvor omekšavajući stolicu, piše Živim.

Nekoliko studija

O njegovim laksativnim učincima provedeno je nekoliko...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. studeni 2024 12:41