StoryEditorOCM
ZdravljeODMAH U DUĆAN

Ovo ljetno povrće smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti, jača imunitet i regulira tlak! A svi ga vole jesti

Piše Nina Čiča/Živim
10. lipnja 2023. - 13:16

Bilo da ih kuhate, pirjate, pečete ili stavljate na pizzu, paprike babure su ukusan sastojak najrazličitijih jela. One mogu biti i odličan međuobrok narežete li ih na trakice i grickate umjesto nezdravih grickalica. No, osim što je praktično i vrlo ukusno, ovo povrće ima i neke ozbiljne dobrobiti za zdravlje. Ako ste ljubitelj babura i želite ih još češće uvrstiti u svoj jelovnik, preporučujemo vam da prvo pročitate koje ćete sve znanstveno dokazane dobrobiti imati od njih.

Likopen iz babura može pomoći protiv oštećenja stanica

Paprike babure sadrže prirodni pigment likopen, koji je prisutan i u lubenicama, rajčicama, guavi i crvenom grejpu. Od raznih boja paprika babura, ona crvena je najbogatija likopenom. Prema članku objavljenom u...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2024 00:37