StoryEditorOCM
ZdravljeMnoge bolesti

Kako spriječiti 'tobogan smrti' kod djece? 'Kad bi im se nudile ove namirnice, došlo bi do ogromne promjene u ponašanju, a tri vrste hrane bih odmah izbacila!', savjetuje nutricionistica

Piše Jasenka Leskur
16. listopada 2019. - 10:15
anita_foto1

Ovih dana u Slobodnoj Dalmaciji mogli smo pročitati kako još nekoliko splitskih osnovnih škola osigurava kuhani ručak za učenike s produženim boravkom u školi, što je jako dobra vijest za zaposlene roditelje. Niti malo nevažna za život jedne obitelji.

No, na osnovi ovakvog primjera ne bi se smjelo naprečac zaključiti da je prehrana najmlađih dok borave u institucijama, u vrtićima i školama dobra, zdrava i kvalitetna jer – sasvim obrnuto – mnogo stvari još tu ne štima. Pogotovo kad je riječ o doručku, marendi, prvom obroku koji se mališanima ponudi s početkom dana.

Peciva i pekarski proizvodi koje ravnatelji ugovore s dobavljačima najčešća su hrana koju djeca dobivaju dok borave izvan roditeljskog doma, a čak i kada neke škole dobivaju pakete besplatnog voća –...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2024 23:04