StoryEditorOCM
PričeOkusi tradicije

Koncept koji turiste ostavlja bez daha: u Poju se kuhaju i uče kuhati šalša, paprike, gulaš od hobe... Imamo recepte!

Piše Stjepan Mijat Zaninović
30. srpnja 2024. - 19:47
Članovi obitelji Pavičić iz Dola u svom ‘Poju‘ nude samo domaće i friško, a posjetitelji mogu naučiti kako pripremati tradicionalna dalmatinska jela poput šalšePrivatni album

Neki misle da je na otoku sa šest upisa na UNESCO listu dovoljno samo napraviti bilo što da bi turisti pohrlili trošiti svoje vrijeme i novac, jer ipak, Hvar je toliko predivan da mu sadržaj ne treba.

Srećom, takvi ljudi postaju manjina pa se razina usluge i ponude na Hvaru podiže iz sezone u sezonu, a svake godine nikne nešto novo i inovativno. Ove godine je to “Poje”.

I “Poje” je točno to što mislite, samo polje…

Neki tamo komad zemlje u nekom tamo UNESCO-zaštićenom Starogradskom polju. No taj komad zemlje je drugačiji od drugih. To polje, kao i druga oko njega, generacije su solile svojim znojem, ali to polje, znojem su zalijevali članovi obitelji Pavičić iz Dola.

Nažalost, tata Pavičić je preminuo, a njegovi roditelji, iako vitalni, nisu više mogli...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. studeni 2024 21:03