stdClass Object ( [id] => 1369403 [title] => ‘Skinuli su me maloljetnu, fotografirali golu. Postala sam seks simbol Jugoslavije, a nevina, ni poljubila se nisam...‘ [alias] => skinuli-su-me-maloljetnu-fotografirali-golu-postala-sam-seks-simbol-jugoslavije-a-nevina-ni-poljubila-se-nisam [catid] => 423 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

"Kažu da sam bila seks simbol bivše Jugoslavije. A što se zapravo dogodilo? Netko je skinuo mene, tada maloljetnu, i fotografirao me golu. U tom trenutku kad sam se fotografirala gola, a fotografije su izašle u tadašnjem Startu. Ja sam bila nevina, nisam ni znala što je poljubac", priča nam Diana Niven Bećirević, nekadašnja Miss Jugoslavije. 

Fotografije iz Starta nestale su iz arhive Vjesnika. Diana kaže da ima svoj primjerak, ali ne želi ga podijeliti s nikim. 

"Ne dam te fotografije. Zato što vidim jednu nevinu djevojčicu koju je netko skinuo i onda je ona plakala cijeli dan. To je moja priča. To je jedna tužna priča. Da smo bili u Americi, svi bi išli u zatvor. Ali nema veze. Bilo je što je bilo i to je to. Te moje fotografije su mi veća tragedija u životu, taj Start, dva puta je izašao, to mi je više donijelo više lošeg nego dobrog" - govori nam Diana. 

Nekadašnja Miss Jugoslavije, Diana Niven Bećirević, rođena je u mjestu Lukavac kraj Tuzle. Svoje djetinjstvo opisuje kao sretno. U Tuzli je živjela do 12. godine. 

Sarajevo, Beograd, Zagreb

"Moje djetinjstvo bilo je presretno. Roditelji su mi se voljeli, bili su puni ljubavi prema nama djeci. Ništa nam nije nedostajalo. Ništa mi se nije ružno dogodilo u djetinjstvu do trenutka kad mi je otac umro. Imala sam 15 godina. Tada je za mene sve krenulo nizbrdo. Tada je počeo moj put, prvo Sarajevo, a onda Beograd i Zagreb" - sjeća se Diana. 

U Sarajevu joj je studirala sestra, čim je došla, Diani su ponudili snimanje reklama.

"Nije bilo iskorištavanja, bila sam plaćena za to što sam radila. Većina reklama koje sam dobivala u Sarajevu snimala se u Beogradu. Još tada je žena bila žena i žene su bile poštovane" - sjeća se. 

U Sarajevu je završila gimnaziju i studirala na Fakultetu političkih znanosti. Nakon toga postala je Miss Jugoslavije. 

---

image
Neja Markičević/Cropix
---

"Ni sama se ne sjećam kad je to bilo. Bilo je prije Olimpijade. Išli smo brodom po Jadranu i nosili revije, i birali su Miss. Živjeli smo na brodu dva mjeseca, plovili od sjevera do juga. U svakom gradu smo radili modne revije i izbore za Miss. Toga nema na svijetu što smo mi imali tada. Imala sam možda 17 godina. Gimnaziju sam završila izvanredno. Za godinu dana sam završila dvije godine. Fakultet sam završila isto izvanredno. Tada sam više bila u Italiji i na putovanjima" - priča nam Diana. 

Njezin novi dom potom postaje Italija, gdje snima editorijale i kampanje za najveća modna imena. Druži se s glumcima, pjevačima, bogatašima, biznismenima, aristokracijom.

Nikad nisam otišla muškarcu

"Italija je bila prva susjedna zemlja. Kad si maloljetan, gdje možeš pobjeći? Možda do Trsta, ali ja sam otišla do Milana. Tamo sam upoznala Čedu Komljenovića. Slikala sam se i za Playboy. Došli su do mene preko novinara. Samo jednu sliku su objavili, neku ružnu sliku u nekom bijelom mantilu, s jednom golom dojkom. Nikad se nisam gola slikala za Playboy, uvijek sam nešto imala na sebi. Nisam bila Playmate. Oni su malo ozbiljniji. Ponudili su mi fotografiranje tek kad sam postala punoljetna", priča nam Diana pa nastavlja: 

"Moda, lijepe žene i novac idu zajedno. To je onda bio Milano. Nije kao danas. Danas se žene uhvate nekog muškarca i idu za njim kao da im je plijen. Tada nije bilo tako. Nikad nisam otišla ni jednom muškarcu. Svi su dolazili meni. U Formuli 1 zabavljala sam se i s Niki Laudom, udvarali su mi se najveći vozači poput Jamesa Hunta, Gillesa Villeneuvea... Udvarali su mi se i kući dolazili. Nisam ja njih zvala. Izlazili smo na večere, bilo nam je lijepo, puno ljepše nego sada" - sjeća se.

---

image
Neja Markičević/Cropix
---

Iako je dugo vremena provela u Milanu, nije mogla odoljeti Rimu. U Rimu je završila studij i kreće u svoju novu životnu avanturu. Na njezina novinarska pitanja odgovarali su, između ostalih, bivši predsjednik Italije Francesco Cossiga, glumica Virna Lisi, Luciano Pavarotti, Ayrton Senna, papa Ivan Pavao II., papa Benedict XVI...

"Radila sam par intervjua za jednu religijsku TV emisiju. Prvo sam napravila intervju s Ivanom Pavlom II., nakon čega su mi svi počeli davati intervjue. Preporučili su mi da završim fakultet novinarstva, što sam i napravila. Nije bilo lako. Svaki dan sam morala ići po redakcijama i moliti urednike da mi objave tekst besplatno. To je bio ogroman stres. Nakon što sam završila fakultet, otvorila su mi se vrata u Vatikanu" - kaže nam Diana. 

Papa je vozio na Vespi

Sjeća se anegdote kad ju je papa Benedict XVI. provozao na Vespi po Vatikanu.

"Imala sam intervju s njim. Haljinu i štikle sam imala, sjećam se da je suknja bila do koljena. Morala sam pješice ići kući kad smo završili. Bilo je jako vruće, kamen rimski je žario, a ja sam imala dva kilometra propješačiti u štiklama. Kako u Vatikanu nema taksija, polako sam hodala.

Ratzinger je tad još bio kardinal. Presvukao se u franjevačku uniformu i sjeo na Vespu i otišao negdje popiti kavu izvan vatikanskih zidina. Vidio je mene jadnu kako hodam u štiklama i ponudio mi je prijevoz. Toje trajalo možda 30-ak sekundi. Međutim tu je bilo puno novinara i fotografirali su nas i to je svugdje objavljeno - sjeća se Diana lude epizode. 

Dan prije nego što je nastradao, Diana je napravila intervju s Ayrtonom Sennom, ispostavio se posljednji. Nastradao je vozeći utrku Formule 1 u talijanskom gradiću Imoli. 

---

image
Neja Markičević/Cropix
---

"Zvao me u Imolu nakon intervjua. Ja sam tada bila zaljubljena u jednog nogometaša kojem sam obećala da ću ga posjetiti u Rimu. Rekla sam Senni da ću doći na drugu utrku, no on je nastradao. Intervju smo radili u Monte Carlu, sutradan je išao za Imolu" - priča nam Diana. 

Od zvijezda koje je upoznala posebno je dojmio Luciano Pavarotti. 

Srušila Berlusconija?

"On je bio zlato. Jedan divan čovjek, divna osoba, neprepotentna. Jedan najnormalniji čovjek. On me branio od svakoga. Svugdje ima malih budala, a on me branio. Sjećam se kad smo radili intervju kod njega u Modeni, zakasnio je, jer mu avion nije sletio u Milano već u Rim. Došao je na intervju, a imao je zdravstvenih problema, nije mogao sjediti. Došao je autom samo da bi odradio intervju sa mnom. Toliko je pun poštovanja.

S nama je bio mladi redatelj koji je bio bezobrazan. Udario ga je kamerom i izbacio ga iz kuće. Rekao mu je: Ti nama uopće ne trebaš! To je jedan detalj kakav je bio Pavarotti" - priča nam Diana.

Svojedobno se pisalo da je Diana Niven Bećirević jedna od ključnih svjedokinja zbog kojih je pao Berlusconi, no ona to vidi drugačije.

"Pišem novu knjigu nakon autobiografije "Diana - moja priča". Talijani je žele. A ja sam se našla na krivom mjestu u krivo vrijeme. Nemam veze s tim napisima. Ljudi su mi oduvijek voljeli pripisivati razne stvari. Ne znam zašto. Ali izašlo je na naslovnici talijanskih novina Corriere della Sera da je zbog mene pala Vlada. "Bella Niven", tako su pisali.

---

image
Neja Markičević/Cropix
---

Zvala sam odvjetnika da ga pitam što se događa. Rekla sam uredniku Corriere della Sera, znali smo se, da pišu demantij, jer nisam željela da zbog Berlusconija više ne radim u Italiji. Oštetilo me to. Tražila se Berlusconijeva veza s mafijom. Što se dogodilo? Bili smo na jednoj večeri dvije godine prije. Bilo nas je dvadesetak na večeri u restoranu u Rimu. U Italiji se jede od 20.30 do ponoći. Išlo se od jednog do drugog stola, pozdravljalo.

Kad su me ispitivali, ja sam se toliko prepala. Ispitivali su me 7, 8 sati gdje sam bila prije dvije godine. Rekli su mi tek nakon nekoliko sati ispitivanja da žele znati što je bilo na toj večeri u tom restoranu. Tražili su dlaku u jajetu. Pitali su me je li Berlsuconi ikako otišao od stola. Nije nitko sjedio pet sati za stolom!

Rekli su za Berlusconija: Znamo da ste bili odsutni od stola. I zato je, kao, pala Vlada jer sam ja rekla da je Berlusconi bio odsutan od stola 20 minuta. Sve se meni pripisuje" - kaže Diana.

Prvi poljubav sa Čolom

Pripisivali su joj razne ljubavne afere, sa Zdravkom Čolićem, Goranom Bregovićem, Al Pacinom... Diana nam kaže da je jedino Čolić bio njezina ljubav, ali iz mladosti. S njim se prvi put poljubila. 

-  Al Pacino je bio zagrijan za mene dok se snimao film "Kum" u Italiji. Izlazili smo, istina je. Ali nisam htjela vezu s njim. Tada sam mogla biti s kim god hoću. Uopće nije bio moj tip. Nije ni danas. Nije nikad nije bio moj tip. Ali bio je kul za društvo. Izlazio je i Francis Ford Coppola s nama. On je više kul nego Pacino. Pacino je bio pomalo iskompleksiran. Nije bio društven.

Sjećam se, bili smo na jednoj večeri, i društvo je htjelo ići u diskoteku. On nije htio. Rekla sam mu: "Ne idem s tobom, hoću ići u diskoteku". Nije bio društven, više je povučen. Kad je vidio da je ostao sam, onda je ipak išao za nama. Zdravko Čolić mi nije bio dečko, bio je moj prvi poljubac. I to je početak i kraj. Bio je moj susjed u Sarajevu kojeg sam obožavala. Ja i sestra smo bile na trećem, a on na četvrtom katu. I danas ga obožavam. Imamo jedno lijepo prijateljstvo.

---

image

Dijana trenutno živi u Los Angelesu, a uskoro u Bosni i Hrvatskoj promovira svoju autobiografsku knjigu

Neja Markičević/Cropix
---

Kad smo se čuli nakon jednog njegovog koncerta rekla sam mu: "Stara ljubav mog djetinjstva". On mi je uzvratio: "Nemoj tako, kako to ružno zvuči ‘stara‘...". To je bilo jedno divno druženje s njim. Kad se vidimo u bijelom svijetu, prodružimo se nekoliko sati i to je to.

S Bregovićem je bila jedna mala priča. Jedna pričica koja ostaje u lijepom sjećanju. Jedan lijepi period koji je, nažalost, vidjela sam poslije, pogodio Vladu Pravdića. Vlado je mislio da mi je Brega partner, jer smo izašli nekoliko puta na večeru i ples. I tako je došlo do jedne male svađice između Bregovića i Vlade u hotelu zbog mene. Sjedila sam s Vladom u hotelu, došao je Goran i rekao: "Vodim te večeras na koncert!". I tu je Vlado poludio. Volim hrabre ljude. Koji su izravni. I jao sam takva. Sve kažem u lice odmah" - kaže nam Diana. 

Nakon Italije otišla je u Ameriku, gdje je završila American Film Institute i radila kao producentica. Iako je, reklo bi se, vodila buran život, Diana kaže da je vrlo produhovljena. Godinama prakticira kabalu. Kabala ju je, kaže, spasila nakon operacije tumora na mozgu.

---

image

U društvu Tihane Harapin Zalepugin

Neja Markičević/Cropix
---

"Ja sam kabalist. To je možda najbolja i najkorisnija stvar koja mi se dogodila u životu. Samo što mi je u zadnje vrijeme malo teže ići na satove kabale. Ali nema veze, kabalist ostaješ. Pomaže ti na dnevnoj bazi da živiš" - govori.

I za kraj, pitali smo je smatra li svoj život bajkom?

"Smatram. Jedna mi se stvar u životu nije ostvarila, a to je majčinstvo. Bilo bi lijepo da sam imala svoju djecu, ali nisam prazna, nemam razočarenja. Imam nećake koje sam odgajala poslije rata sa sestrom, kao svoju djecu, u Rimu. Imam i sad njihovu djecu. Što se tiče ljubavi, stvarno mislim da sam rođena pod sretnom zvijezdom. Iz pakla mi se život pretvorio u bajku.

Imala sam trnovit put, nije mi uvijek život bio posut ružama, ali se ipak smatram sretnom ženom jer bez trnovitog puta nema mudrosti, rasta i iskustva. To trnje je korisno. U trenucima izgleda patnja, ali za mjesec dana je lakše. Iako, svačiji put je pun uspona i padova..." - zaključila je Diana. 

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => DIANA BEĆIREVIĆ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [extra_fields_search] => DIANA BEĆIREVIĆ 2 0 10960 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-03-01 08:54:35 [created_by] => 264 [created_by_alias] => Ivana Prgomet [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-03-04 21:12:46 [modified_by] => 264 [publish_up] => 2024-03-04 21:12:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 1 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 423 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Panorama [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title='Skinuli su me maloljetnu, fotografirali golu. Postala sam seks simbol Jugoslavije, a nevina, ni poljubila se nisam...' page_title='Skinuli su me maloljetnu, fotografirali golu. Postala sam seks simbol Jugoslavije, a nevina, ni poljubila se nisam...' [metakey] => diana niven bećirević [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/03\/01\/26704305.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/01\/26703568.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/01\/26703569.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/01\/26703570.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/01\/26703571.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/01\/26703572.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/01\/26703573.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/01\/26703574.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/01\/26703575.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/01\/26703577.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/01\/26703578.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/01\/26703580.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Neja Marki\u010devi\u0107\/Cropix","Neja Marki\u010devi\u0107\/Cropix","Neja Marki\u010devi\u0107\/Cropix","Neja Marki\u010devi\u0107\/Cropix","Neja Marki\u010devi\u0107\/Cropix","Neja Marki\u010devi\u0107\/Cropix","Neja Marki\u010devi\u0107\/Cropix","Neja Marki\u010devi\u0107\/Cropix","Neja Marki\u010devi\u0107\/Cropix","Neja Marki\u010devi\u0107\/Cropix","Neja Marki\u010devi\u0107\/Cropix","Neja Marki\u010devi\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","

Dijana\u00a0trenutno \u017eivi u Los Angelesu, a uskoro u Bosni i Hrvatskoj promovira svoju autobiografsku knjigu<\/p>","","","

Dijana Be\u0107irevi\u0107 s knjigom\u00a0\u201dDiana, moja pri\u010da\u201d u Zagrebu 2016.<\/p>","","","

U dru\u0161tvu Tihane\u00a0Harapin Zalepugin<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["51:38","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1572","hd_26704305_1920.jpg":"1920x1080","k_26704305_1280.jpg":"1280x1280","k_26704305_1024.jpg":"1024x1024","k_26704305_640.jpg":"640x640","k_26704305_480.jpg":"480x480","k_26704305_340.jpg":"340x340","k_26704305_220.jpg":"220x220","o_26704305_1280.jpg":"1280x1048","o_26704305_1024.jpg":"1024x838","o_26704305_640.jpg":"640x524","o_26704305_480.jpg":"480x393","o_26704305_340.jpg":"340x278","o_26704305_220.jpg":"220x180","h_26704305_1280.jpg":"1280x854","h_26704305_1024.jpg":"1024x683","h_26704305_640.jpg":"640x427","h_26704305_480.jpg":"480x320","h_26704305_340.jpg":"340x227","h_26704305_220.jpg":"220x147","pp_26704305_1280.jpg":"1280x1628","pp_26704305_1024.jpg":"1024x1303","pp_26704305_640.jpg":"640x814","pp_26704305_480.jpg":"480x611","pp_26704305_340.jpg":"340x432","pp_26704305_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2876","hd_26703568_1920.jpg":"1920x1080","k_26703568_1280.jpg":"1280x1280","k_26703568_1024.jpg":"1024x1024","k_26703568_640.jpg":"640x640","k_26703568_480.jpg":"480x480","k_26703568_340.jpg":"340x340","k_26703568_220.jpg":"220x220","o_26703568_1280.jpg":"1280x1917","o_26703568_1024.jpg":"1024x1533","o_26703568_640.jpg":"640x958","o_26703568_480.jpg":"480x719","o_26703568_340.jpg":"340x509","o_26703568_220.jpg":"220x329","h_26703568_1280.jpg":"1280x854","h_26703568_1024.jpg":"1024x683","h_26703568_640.jpg":"640x427","h_26703568_480.jpg":"480x320","h_26703568_340.jpg":"340x227","h_26703568_220.jpg":"220x147","pp_26703568_1280.jpg":"1280x1628","pp_26703568_1024.jpg":"1024x1303","pp_26703568_640.jpg":"640x814","pp_26703568_480.jpg":"480x611","pp_26703568_340.jpg":"340x432","pp_26703568_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2876","hd_26703569_1920.jpg":"1920x1080","k_26703569_1280.jpg":"1280x1280","k_26703569_1024.jpg":"1024x1024","k_26703569_640.jpg":"640x640","k_26703569_480.jpg":"480x480","k_26703569_340.jpg":"340x340","k_26703569_220.jpg":"220x220","o_26703569_1280.jpg":"1280x1917","o_26703569_1024.jpg":"1024x1533","o_26703569_640.jpg":"640x958","o_26703569_480.jpg":"480x719","o_26703569_340.jpg":"340x509","o_26703569_220.jpg":"220x329","h_26703569_1280.jpg":"1280x854","h_26703569_1024.jpg":"1024x683","h_26703569_640.jpg":"640x427","h_26703569_480.jpg":"480x320","h_26703569_340.jpg":"340x227","h_26703569_220.jpg":"220x147","pp_26703569_1280.jpg":"1280x1628","pp_26703569_1024.jpg":"1024x1303","pp_26703569_640.jpg":"640x814","pp_26703569_480.jpg":"480x611","pp_26703569_340.jpg":"340x432","pp_26703569_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2876","hd_26703570_1920.jpg":"1920x1080","k_26703570_1280.jpg":"1280x1280","k_26703570_1024.jpg":"1024x1024","k_26703570_640.jpg":"640x640","k_26703570_480.jpg":"480x480","k_26703570_340.jpg":"340x340","k_26703570_220.jpg":"220x220","o_26703570_1280.jpg":"1280x1917","o_26703570_1024.jpg":"1024x1533","o_26703570_640.jpg":"640x958","o_26703570_480.jpg":"480x719","o_26703570_340.jpg":"340x509","o_26703570_220.jpg":"220x329","h_26703570_1280.jpg":"1280x854","h_26703570_1024.jpg":"1024x683","h_26703570_640.jpg":"640x427","h_26703570_480.jpg":"480x320","h_26703570_340.jpg":"340x227","h_26703570_220.jpg":"220x147","pp_26703570_1280.jpg":"1280x1628","pp_26703570_1024.jpg":"1024x1303","pp_26703570_640.jpg":"640x814","pp_26703570_480.jpg":"480x611","pp_26703570_340.jpg":"340x432","pp_26703570_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2877","hd_26703571_1920.jpg":"1920x1080","k_26703571_1280.jpg":"1280x1280","k_26703571_1024.jpg":"1024x1024","k_26703571_640.jpg":"640x640","k_26703571_480.jpg":"480x480","k_26703571_340.jpg":"340x340","k_26703571_220.jpg":"220x220","o_26703571_1280.jpg":"1280x1918","o_26703571_1024.jpg":"1024x1534","o_26703571_640.jpg":"640x959","o_26703571_480.jpg":"480x719","o_26703571_340.jpg":"340x509","o_26703571_220.jpg":"220x329","h_26703571_1280.jpg":"1280x854","h_26703571_1024.jpg":"1024x683","h_26703571_640.jpg":"640x427","h_26703571_480.jpg":"480x320","h_26703571_340.jpg":"340x227","h_26703571_220.jpg":"220x147","pp_26703571_1280.jpg":"1280x1628","pp_26703571_1024.jpg":"1024x1303","pp_26703571_640.jpg":"640x814","pp_26703571_480.jpg":"480x611","pp_26703571_340.jpg":"340x432","pp_26703571_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1282","hd_26703572_1920.jpg":"1920x1080","k_26703572_1280.jpg":"1280x1280","k_26703572_1024.jpg":"1024x1024","k_26703572_640.jpg":"640x640","k_26703572_480.jpg":"480x480","k_26703572_340.jpg":"340x340","k_26703572_220.jpg":"220x220","o_26703572_1280.jpg":"1280x854","o_26703572_1024.jpg":"1024x683","o_26703572_640.jpg":"640x427","o_26703572_480.jpg":"480x320","o_26703572_340.jpg":"340x227","o_26703572_220.jpg":"220x146","h_26703572_1280.jpg":"1280x854","h_26703572_1024.jpg":"1024x683","h_26703572_640.jpg":"640x427","h_26703572_480.jpg":"480x320","h_26703572_340.jpg":"340x227","h_26703572_220.jpg":"220x147","pp_26703572_1280.jpg":"1280x1628","pp_26703572_1024.jpg":"1024x1303","pp_26703572_640.jpg":"640x814","pp_26703572_480.jpg":"480x611","pp_26703572_340.jpg":"340x432","pp_26703572_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2876","hd_26703573_1920.jpg":"1920x1080","k_26703573_1280.jpg":"1280x1280","k_26703573_1024.jpg":"1024x1024","k_26703573_640.jpg":"640x640","k_26703573_480.jpg":"480x480","k_26703573_340.jpg":"340x340","k_26703573_220.jpg":"220x220","o_26703573_1280.jpg":"1280x1917","o_26703573_1024.jpg":"1024x1533","o_26703573_640.jpg":"640x958","o_26703573_480.jpg":"480x719","o_26703573_340.jpg":"340x509","o_26703573_220.jpg":"220x329","h_26703573_1280.jpg":"1280x854","h_26703573_1024.jpg":"1024x683","h_26703573_640.jpg":"640x427","h_26703573_480.jpg":"480x320","h_26703573_340.jpg":"340x227","h_26703573_220.jpg":"220x147","pp_26703573_1280.jpg":"1280x1628","pp_26703573_1024.jpg":"1024x1303","pp_26703573_640.jpg":"640x814","pp_26703573_480.jpg":"480x611","pp_26703573_340.jpg":"340x432","pp_26703573_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2876","hd_26703574_1920.jpg":"1920x1080","k_26703574_1280.jpg":"1280x1280","k_26703574_1024.jpg":"1024x1024","k_26703574_640.jpg":"640x640","k_26703574_480.jpg":"480x480","k_26703574_340.jpg":"340x340","k_26703574_220.jpg":"220x220","o_26703574_1280.jpg":"1280x1917","o_26703574_1024.jpg":"1024x1533","o_26703574_640.jpg":"640x958","o_26703574_480.jpg":"480x719","o_26703574_340.jpg":"340x509","o_26703574_220.jpg":"220x329","h_26703574_1280.jpg":"1280x854","h_26703574_1024.jpg":"1024x683","h_26703574_640.jpg":"640x427","h_26703574_480.jpg":"480x320","h_26703574_340.jpg":"340x227","h_26703574_220.jpg":"220x147","pp_26703574_1280.jpg":"1280x1628","pp_26703574_1024.jpg":"1024x1303","pp_26703574_640.jpg":"640x814","pp_26703574_480.jpg":"480x611","pp_26703574_340.jpg":"340x432","pp_26703574_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1281","hd_26703575_1920.jpg":"1920x1080","k_26703575_1280.jpg":"1280x1280","k_26703575_1024.jpg":"1024x1024","k_26703575_640.jpg":"640x640","k_26703575_480.jpg":"480x480","k_26703575_340.jpg":"340x340","k_26703575_220.jpg":"220x220","o_26703575_1280.jpg":"1280x854","o_26703575_1024.jpg":"1024x683","o_26703575_640.jpg":"640x427","o_26703575_480.jpg":"480x320","o_26703575_340.jpg":"340x226","o_26703575_220.jpg":"220x146","h_26703575_1280.jpg":"1280x854","h_26703575_1024.jpg":"1024x683","h_26703575_640.jpg":"640x427","h_26703575_480.jpg":"480x320","h_26703575_340.jpg":"340x227","h_26703575_220.jpg":"220x147","pp_26703575_1280.jpg":"1280x1628","pp_26703575_1024.jpg":"1024x1303","pp_26703575_640.jpg":"640x814","pp_26703575_480.jpg":"480x611","pp_26703575_340.jpg":"340x432","pp_26703575_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2877","hd_26703577_1920.jpg":"1920x1080","k_26703577_1280.jpg":"1280x1280","k_26703577_1024.jpg":"1024x1024","k_26703577_640.jpg":"640x640","k_26703577_480.jpg":"480x480","k_26703577_340.jpg":"340x340","k_26703577_220.jpg":"220x220","o_26703577_1280.jpg":"1280x1918","o_26703577_1024.jpg":"1024x1534","o_26703577_640.jpg":"640x959","o_26703577_480.jpg":"480x719","o_26703577_340.jpg":"340x509","o_26703577_220.jpg":"220x329","h_26703577_1280.jpg":"1280x854","h_26703577_1024.jpg":"1024x683","h_26703577_640.jpg":"640x427","h_26703577_480.jpg":"480x320","h_26703577_340.jpg":"340x227","h_26703577_220.jpg":"220x147","pp_26703577_1280.jpg":"1280x1628","pp_26703577_1024.jpg":"1024x1303","pp_26703577_640.jpg":"640x814","pp_26703577_480.jpg":"480x611","pp_26703577_340.jpg":"340x432","pp_26703577_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2877","hd_26703578_1920.jpg":"1920x1080","k_26703578_1280.jpg":"1280x1280","k_26703578_1024.jpg":"1024x1024","k_26703578_640.jpg":"640x640","k_26703578_480.jpg":"480x480","k_26703578_340.jpg":"340x340","k_26703578_220.jpg":"220x220","o_26703578_1280.jpg":"1280x1918","o_26703578_1024.jpg":"1024x1534","o_26703578_640.jpg":"640x959","o_26703578_480.jpg":"480x719","o_26703578_340.jpg":"340x509","o_26703578_220.jpg":"220x329","h_26703578_1280.jpg":"1280x854","h_26703578_1024.jpg":"1024x683","h_26703578_640.jpg":"640x427","h_26703578_480.jpg":"480x320","h_26703578_340.jpg":"340x227","h_26703578_220.jpg":"220x147","pp_26703578_1280.jpg":"1280x1628","pp_26703578_1024.jpg":"1024x1303","pp_26703578_640.jpg":"640x814","pp_26703578_480.jpg":"480x611","pp_26703578_340.jpg":"340x432","pp_26703578_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1281","hd_26703580_1920.jpg":"1920x1080","k_26703580_1280.jpg":"1280x1280","k_26703580_1024.jpg":"1024x1024","k_26703580_640.jpg":"640x640","k_26703580_480.jpg":"480x480","k_26703580_340.jpg":"340x340","k_26703580_220.jpg":"220x220","o_26703580_1280.jpg":"1280x854","o_26703580_1024.jpg":"1024x683","o_26703580_640.jpg":"640x427","o_26703580_480.jpg":"480x320","o_26703580_340.jpg":"340x226","o_26703580_220.jpg":"220x146","h_26703580_1280.jpg":"1280x854","h_26703580_1024.jpg":"1024x683","h_26703580_640.jpg":"640x427","h_26703580_480.jpg":"480x320","h_26703580_340.jpg":"340x227","h_26703580_220.jpg":"220x147","pp_26703580_1280.jpg":"1280x1628","pp_26703580_1024.jpg":"1024x1303","pp_26703580_640.jpg":"640x814","pp_26703580_480.jpg":"480x611","pp_26703580_340.jpg":"340x432","pp_26703580_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 423 [name] => Panorama [alias] => panorama [description] => [parent] => 254 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 6 [params] => {"inheritFrom":"254","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4536245 Threads: 8 Questions: 148473433 Slow queries: 63244 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 4416642 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 34 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /mozaik/panorama ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 423 [name] => Panorama [alias] => panorama [parent] => 254 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /mozaik/panorama ) ) [link] => /mozaik/panorama/skinuli-su-me-maloljetnu-fotografirali-golu-postala-sam-seks-simbol-jugoslavije-a-nevina-ni-poljubila-se-nisam-1369403 [printLink] => /mozaik/panorama/skinuli-su-me-maloljetnu-fotografirali-golu-postala-sam-seks-simbol-jugoslavije-a-nevina-ni-poljubila-se-nisam-1369403?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 750421 [name] => diana niven bećirević [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-03-04 21:59:24 [main_article_id] => 0 [alias] => diana-niven-becirevic [link] => /tag/diana-niven-becirevic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => DIANA BEĆIREVIĆ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [Important_article] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => ‘Skinuli su me maloljetnu, fotografirali golu. Postala sam seks simbol Jugoslavije, a nevina, ni poljubila se nisam...‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-16-14-32-08-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/01/26704305.jpg [galleryCount] => 12 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Neja Markičević/Cropix [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/01/26704305.jpg [title] => Neja Markičević/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/01/26703568.jpg [title] => Neja Markičević/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/01/26703569.jpg [title] => Neja Markičević/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/01/26703570.jpg [title] => Neja Markičević/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/01/26703571.jpg [title] => Neja Markičević/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/01/26703572.jpg [title] =>

Dijana trenutno živi u Los Angelesu, a uskoro u Bosni i Hrvatskoj promovira svoju autobiografsku knjigu

Neja Markičević/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/01/26703573.jpg [title] => Neja Markičević/Cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/01/26703574.jpg [title] => Neja Markičević/Cropix ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/01/26703575.jpg [title] =>

Dijana Bećirević s knjigom ”Diana, moja priča” u Zagrebu 2016.

Neja Markičević/Cropix ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/01/26703577.jpg [title] => Neja Markičević/Cropix ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/01/26703578.jpg [title] => Neja Markičević/Cropix ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/01/26703580.jpg [title] =>

U društvu Tihane Harapin Zalepugin

Neja Markičević/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

"Kažu da sam bila seks simbol bivše Jugoslavije. A što se zapravo dogodilo? Netko je skinuo mene, tada maloljetnu, i fotografirao me golu. U tom trenutku kad sam se fotografirala gola, a fotografije su izašle u tadašnjem Startu. Ja sam bila nevina, nisam ni znala što je poljubac", priča nam Diana Niven Bećirević, nekadašnja Miss Jugoslavije. 

Fotografije iz Starta nestale su iz arhive Vjesnika. Diana kaže da ima svoj primjerak, ali ne želi ga podijeliti s nikim. 

"Ne dam te fotografije. Zato što vidim jednu nevinu djevojčicu koju je netko skinuo i onda je ona plakala cijeli dan. To je moja priča. To je jedna tužna priča. Da smo bili u Americi, svi bi išli u zatvor. Ali nema veze. Bilo je što je bilo i to je to. Te moje fotografije su mi veća tragedija u životu, taj Start, dva puta je izašao, to mi je više donijelo više lošeg nego dobrog" - govori nam Diana. 

Nekadašnja Miss Jugoslavije, Diana Niven Bećirević, rođena je u mjestu Lukavac kraj Tuzle. Svoje djetinjstvo opisuje kao sretno. U Tuzli je živjela do 12. godine. 

Sarajevo, Beograd, Zagreb

"Moje djetinjstvo bilo je presretno. Roditelji su mi se voljeli, bili su puni ljubavi prema nama djeci. Ništa nam nije nedostajalo. Ništa mi se nije ružno dogodilo u djetinjstvu do trenutka kad mi je otac umro. Imala sam 15 godina. Tada je za mene sve krenulo nizbrdo. Tada je počeo moj put, prvo Sarajevo, a onda Beograd i Zagreb" - sjeća se Diana. 

U Sarajevu joj je studirala sestra, čim je došla, Diani su ponudili snimanje reklama.

"Nije bilo iskorištavanja, bila sam plaćena za to što sam radila. Većina reklama koje sam dobivala u Sarajevu snimala se u Beogradu. Još tada je žena bila žena i žene su bile poštovane" - sjeća se. 

U Sarajevu je završila gimnaziju i studirala na Fakultetu političkih znanosti. Nakon toga postala je Miss Jugoslavije. 

---

image
Neja Markičević/Cropix
---

"Ni sama se ne sjećam kad je to bilo. Bilo je prije Olimpijade. Išli smo brodom po Jadranu i nosili revije, i birali su Miss. Živjeli smo na brodu dva mjeseca, plovili od sjevera do juga. U svakom gradu smo radili modne revije i izbore za Miss. Toga nema na svijetu što smo mi imali tada. Imala sam možda 17 godina. Gimnaziju sam završila izvanredno. Za godinu dana sam završila dvije godine. Fakultet sam završila isto izvanredno. Tada sam više bila u Italiji i na putovanjima" - priča nam Diana. 

Njezin novi dom potom postaje Italija, gdje snima editorijale i kampanje za najveća modna imena. Druži se s glumcima, pjevačima, bogatašima, biznismenima, aristokracijom.

Nikad nisam otišla muškarcu

"Italija je bila prva susjedna zemlja. Kad si maloljetan, gdje možeš pobjeći? Možda do Trsta, ali ja sam otišla do Milana. Tamo sam upoznala Čedu Komljenovića. Slikala sam se i za Playboy. Došli su do mene preko novinara. Samo jednu sliku su objavili, neku ružnu sliku u nekom bijelom mantilu, s jednom golom dojkom. Nikad se nisam gola slikala za Playboy, uvijek sam nešto imala na sebi. Nisam bila Playmate. Oni su malo ozbiljniji. Ponudili su mi fotografiranje tek kad sam postala punoljetna", priča nam Diana pa nastavlja: 

"Moda, lijepe žene i novac idu zajedno. To je onda bio Milano. Nije kao danas. Danas se žene uhvate nekog muškarca i idu za njim kao da im je plijen. Tada nije bilo tako. Nikad nisam otišla ni jednom muškarcu. Svi su dolazili meni. U Formuli 1 zabavljala sam se i s Niki Laudom, udvarali su mi se najveći vozači poput Jamesa Hunta, Gillesa Villeneuvea... Udvarali su mi se i kući dolazili. Nisam ja njih zvala. Izlazili smo na večere, bilo nam je lijepo, puno ljepše nego sada" - sjeća se.

---

image
Neja Markičević/Cropix
---

Iako je dugo vremena provela u Milanu, nije mogla odoljeti Rimu. U Rimu je završila studij i kreće u svoju novu životnu avanturu. Na njezina novinarska pitanja odgovarali su, između ostalih, bivši predsjednik Italije Francesco Cossiga, glumica Virna Lisi, Luciano Pavarotti, Ayrton Senna, papa Ivan Pavao II., papa Benedict XVI...

"Radila sam par intervjua za jednu religijsku TV emisiju. Prvo sam napravila intervju s Ivanom Pavlom II., nakon čega su mi svi počeli davati intervjue. Preporučili su mi da završim fakultet novinarstva, što sam i napravila. Nije bilo lako. Svaki dan sam morala ići po redakcijama i moliti urednike da mi objave tekst besplatno. To je bio ogroman stres. Nakon što sam završila fakultet, otvorila su mi se vrata u Vatikanu" - kaže nam Diana. 

Papa je vozio na Vespi

Sjeća se anegdote kad ju je papa Benedict XVI. provozao na Vespi po Vatikanu.

"Imala sam intervju s njim. Haljinu i štikle sam imala, sjećam se da je suknja bila do koljena. Morala sam pješice ići kući kad smo završili. Bilo je jako vruće, kamen rimski je žario, a ja sam imala dva kilometra propješačiti u štiklama. Kako u Vatikanu nema taksija, polako sam hodala.

Ratzinger je tad još bio kardinal. Presvukao se u franjevačku uniformu i sjeo na Vespu i otišao negdje popiti kavu izvan vatikanskih zidina. Vidio je mene jadnu kako hodam u štiklama i ponudio mi je prijevoz. Toje trajalo možda 30-ak sekundi. Međutim tu je bilo puno novinara i fotografirali su nas i to je svugdje objavljeno - sjeća se Diana lude epizode. 

Dan prije nego što je nastradao, Diana je napravila intervju s Ayrtonom Sennom, ispostavio se posljednji. Nastradao je vozeći utrku Formule 1 u talijanskom gradiću Imoli. 

---

image
Neja Markičević/Cropix
---

"Zvao me u Imolu nakon intervjua. Ja sam tada bila zaljubljena u jednog nogometaša kojem sam obećala da ću ga posjetiti u Rimu. Rekla sam Senni da ću doći na drugu utrku, no on je nastradao. Intervju smo radili u Monte Carlu, sutradan je išao za Imolu" - priča nam Diana. 

Od zvijezda koje je upoznala posebno je dojmio Luciano Pavarotti. 

Srušila Berlusconija?

"On je bio zlato. Jedan divan čovjek, divna osoba, neprepotentna. Jedan najnormalniji čovjek. On me branio od svakoga. Svugdje ima malih budala, a on me branio. Sjećam se kad smo radili intervju kod njega u Modeni, zakasnio je, jer mu avion nije sletio u Milano već u Rim. Došao je na intervju, a imao je zdravstvenih problema, nije mogao sjediti. Došao je autom samo da bi odradio intervju sa mnom. Toliko je pun poštovanja.

S nama je bio mladi redatelj koji je bio bezobrazan. Udario ga je kamerom i izbacio ga iz kuće. Rekao mu je: Ti nama uopće ne trebaš! To je jedan detalj kakav je bio Pavarotti" - priča nam Diana.

Svojedobno se pisalo da je Diana Niven Bećirević jedna od ključnih svjedokinja zbog kojih je pao Berlusconi, no ona to vidi drugačije.

"Pišem novu knjigu nakon autobiografije "Diana - moja priča". Talijani je žele. A ja sam se našla na krivom mjestu u krivo vrijeme. Nemam veze s tim napisima. Ljudi su mi oduvijek voljeli pripisivati razne stvari. Ne znam zašto. Ali izašlo je na naslovnici talijanskih novina Corriere della Sera da je zbog mene pala Vlada. "Bella Niven", tako su pisali.

---

image
Neja Markičević/Cropix
---

Zvala sam odvjetnika da ga pitam što se događa. Rekla sam uredniku Corriere della Sera, znali smo se, da pišu demantij, jer nisam željela da zbog Berlusconija više ne radim u Italiji. Oštetilo me to. Tražila se Berlusconijeva veza s mafijom. Što se dogodilo? Bili smo na jednoj večeri dvije godine prije. Bilo nas je dvadesetak na večeri u restoranu u Rimu. U Italiji se jede od 20.30 do ponoći. Išlo se od jednog do drugog stola, pozdravljalo.

Kad su me ispitivali, ja sam se toliko prepala. Ispitivali su me 7, 8 sati gdje sam bila prije dvije godine. Rekli su mi tek nakon nekoliko sati ispitivanja da žele znati što je bilo na toj večeri u tom restoranu. Tražili su dlaku u jajetu. Pitali su me je li Berlsuconi ikako otišao od stola. Nije nitko sjedio pet sati za stolom!

Rekli su za Berlusconija: Znamo da ste bili odsutni od stola. I zato je, kao, pala Vlada jer sam ja rekla da je Berlusconi bio odsutan od stola 20 minuta. Sve se meni pripisuje" - kaže Diana.

Prvi poljubav sa Čolom

Pripisivali su joj razne ljubavne afere, sa Zdravkom Čolićem, Goranom Bregovićem, Al Pacinom... Diana nam kaže da je jedino Čolić bio njezina ljubav, ali iz mladosti. S njim se prvi put poljubila. 

-  Al Pacino je bio zagrijan za mene dok se snimao film "Kum" u Italiji. Izlazili smo, istina je. Ali nisam htjela vezu s njim. Tada sam mogla biti s kim god hoću. Uopće nije bio moj tip. Nije ni danas. Nije nikad nije bio moj tip. Ali bio je kul za društvo. Izlazio je i Francis Ford Coppola s nama. On je više kul nego Pacino. Pacino je bio pomalo iskompleksiran. Nije bio društven.

Sjećam se, bili smo na jednoj večeri, i društvo je htjelo ići u diskoteku. On nije htio. Rekla sam mu: "Ne idem s tobom, hoću ići u diskoteku". Nije bio društven, više je povučen. Kad je vidio da je ostao sam, onda je ipak išao za nama. Zdravko Čolić mi nije bio dečko, bio je moj prvi poljubac. I to je početak i kraj. Bio je moj susjed u Sarajevu kojeg sam obožavala. Ja i sestra smo bile na trećem, a on na četvrtom katu. I danas ga obožavam. Imamo jedno lijepo prijateljstvo.

---

image

Dijana trenutno živi u Los Angelesu, a uskoro u Bosni i Hrvatskoj promovira svoju autobiografsku knjigu

Neja Markičević/Cropix
---

Kad smo se čuli nakon jednog njegovog koncerta rekla sam mu: "Stara ljubav mog djetinjstva". On mi je uzvratio: "Nemoj tako, kako to ružno zvuči ‘stara‘...". To je bilo jedno divno druženje s njim. Kad se vidimo u bijelom svijetu, prodružimo se nekoliko sati i to je to.

S Bregovićem je bila jedna mala priča. Jedna pričica koja ostaje u lijepom sjećanju. Jedan lijepi period koji je, nažalost, vidjela sam poslije, pogodio Vladu Pravdića. Vlado je mislio da mi je Brega partner, jer smo izašli nekoliko puta na večeru i ples. I tako je došlo do jedne male svađice između Bregovića i Vlade u hotelu zbog mene. Sjedila sam s Vladom u hotelu, došao je Goran i rekao: "Vodim te večeras na koncert!". I tu je Vlado poludio. Volim hrabre ljude. Koji su izravni. I jao sam takva. Sve kažem u lice odmah" - kaže nam Diana. 

Nakon Italije otišla je u Ameriku, gdje je završila American Film Institute i radila kao producentica. Iako je, reklo bi se, vodila buran život, Diana kaže da je vrlo produhovljena. Godinama prakticira kabalu. Kabala ju je, kaže, spasila nakon operacije tumora na mozgu.

---

image

U društvu Tihane Harapin Zalepugin

Neja Markičević/Cropix
---

"Ja sam kabalist. To je možda najbolja i najkorisnija stvar koja mi se dogodila u životu. Samo što mi je u zadnje vrijeme malo teže ići na satove kabale. Ali nema veze, kabalist ostaješ. Pomaže ti na dnevnoj bazi da živiš" - govori.

I za kraj, pitali smo je smatra li svoj život bajkom?

"Smatram. Jedna mi se stvar u životu nije ostvarila, a to je majčinstvo. Bilo bi lijepo da sam imala svoju djecu, ali nisam prazna, nemam razočarenja. Imam nećake koje sam odgajala poslije rata sa sestrom, kao svoju djecu, u Rimu. Imam i sad njihovu djecu. Što se tiče ljubavi, stvarno mislim da sam rođena pod sretnom zvijezdom. Iz pakla mi se život pretvorio u bajku.

Imala sam trnovit put, nije mi uvijek život bio posut ružama, ali se ipak smatram sretnom ženom jer bez trnovitog puta nema mudrosti, rasta i iskustva. To trnje je korisno. U trenucima izgleda patnja, ali za mjesec dana je lakše. Iako, svačiji put je pun uspona i padova..." - zaključila je Diana. 

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Neja Markičević/Cropix Neja Markičević/Cropix Neja Markičević/Cropix Neja Markičević/Cropix Neja Markičević/Cropix Neja Markičević/Cropix Neja Markičević/Cropix Neja Markičević/Cropix Neja Markičević/Cropix Neja Markičević/Cropix Neja Markičević/Cropix Neja Markičević/Cropix
Neja Markičević/Cropix

Dijana trenutno živi u Los Angelesu, a uskoro u Bosni i Hrvatskoj promovira svoju autobiografsku knjigu

Neja Markičević/Cropix

Dijana Bećirević s knjigom ”Diana, moja priča” u Zagrebu 2016.

Neja Markičević/Cropix

U društvu Tihane Harapin Zalepugin

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/panorama/skinuli-su-me-maloljetnu-fotografirali-golu-postala-sam-seks-simbol-jugoslavije-a-nevina-ni-poljubila-se-nisam-1369403 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=99aaab3cea6baea4c1d39830cd5702daaaa9e377 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=%E2%80%98Skinuli+su+me+maloljetnu%2C+fotografirali+golu.+Postala+sam+seks+simbol+Jugoslavije%2C+a+nevina%2C+ni+poljubila+se+nisam...%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fpanorama%2Fskinuli-su-me-maloljetnu-fotografirali-golu-postala-sam-seks-simbol-jugoslavije-a-nevina-ni-poljubila-se-nisam-1369403 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fpanorama%2Fskinuli-su-me-maloljetnu-fotografirali-golu-postala-sam-seks-simbol-jugoslavije-a-nevina-ni-poljubila-se-nisam-1369403 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => DIANA BEĆIREVIĆ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) )
StoryEditorOCM
PanoramaDIANA BEĆIREVIĆ

‘Skinuli su me maloljetnu, fotografirali golu. Postala sam seks simbol Jugoslavije, a nevina, ni poljubila se nisam...‘

Piše Ivana Prgomet
4. ožujka 2024. - 22:12

"Kažu da sam bila seks simbol bivše Jugoslavije. A što se zapravo dogodilo? Netko je skinuo mene, tada maloljetnu, i fotografirao me golu. U tom trenutku kad sam se fotografirala gola, a fotografije su izašle u tadašnjem Startu. Ja sam bila nevina, nisam ni znala što je poljubac", priča nam Diana Niven Bećirević, nekadašnja Miss Jugoslavije. 

Fotografije iz Starta nestale su iz arhive Vjesnika. Diana kaže da ima svoj primjerak, ali ne želi ga podijeliti s nikim. 

"Ne dam te fotografije. Zato što vidim jednu nevinu djevojčicu koju je netko skinuo i onda je ona plakala cijeli dan. To je moja priča. To je jedna tužna priča. Da smo bili u Americi, svi bi išli u zatvor. Ali nema veze. Bilo je što je bilo i to je to. Te moje fotografije su mi veća tragedija u životu, taj Start,...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 16:32