stdClass Object ( [id] => 1384702 [title] => Inače bi danas bio najsretniji dan za Kate i Williama, ali ne i ove godine! Nakon više od 20 godina zajedno... [alias] => inace-bi-danas-bio-najsretniji-dan-za-kate-i-williama-ali-ne-i-ove-godine-nakon-vise-od-20-godina-zajedno [catid] => 423 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

"Nakon više od 20 godina zajedno, 13 godina braka i troje djece, ljubav Catherine i Williama nastavlja cvjetati sa svakom minutom koja prolazi. Nadam se da je ovaj njihov posebni dan ispunjen ljubavlju, radosti i srećom. Sretna 13. godišnjica najdivnijem paru!"

To je jedna od brojnih poruka koje su u ponedjeljak od ranog jutra na društvenim mrežama obožavatelji slali omiljenom kraljevskom paru, princu Williamu i princezi Kate, koji su se vjenčali 29. travnja 2011. godine u Westminsterskoj opatiji.

Spektakularno kraljevsko vjenčanje u Velikoj Britaniji je u televizijskom prijenosu barem dijelom gledalo oko 37 milijuna ljudi, širom svijeta to je činilo oko 162 milijuna gledatelja, događaj je imao 72 milijuna streamova na YouTubeu, a na ulicama u središtu Londona tiskalo se više od milijun ljudi koji su željeli uživo vidjeti novovjenčani par.

---

image

Poljubac na balkonu Buckinghamske palače nakon spektakularnog vjenčanja 29. travnja 2011. godine

Leon Neal/Afp
---

Premda je 13. godišnjica braka zasigurno sretan dan za Kate i Williama, ona se događa u vrlo teško vrijeme za britansku kraljevsku obitelj, a slavljenički par zasigurno ne može slaviti onako kako bi u normalnim okolnostima želio. Razlog je, dakako, činjenica da je Kate prije dva mjeseca dijagnosticiran rak nakon zahtjevne operacije abdomena kojoj se podvrgnula u siječnju, i u tijeku je preventivna kemoterapija.

Proteklih godinu dana bilo je puno sretnih, ali i teških trenutaka za Kate i Williama, kao i cijelu kraljevsku obitelj. Od krunidbe kralja Charlesa III. početkom svibnja prošle godine, preko sve brojnijih obaveza koje imaju kao princ i princeza od Walesa, do ozbiljnih zdravstvenih problema s kojima su se na početku ove godine suočili Kate i njezin svekar, kralj Charles.

---

image

Najteži problem s kojim su se dosad suočili: prije nešto više od mjesec dana Kate je u emotivnom videu objavila da joj je dijagnosticiran rak

Handout/Afp
---

Najprije je njemu dijagnosticiran rak kojeg se otkrilo tijekom zahvata na benigno povećanoj prostati, a potom je uslijedio još veći šok, u ožujku je 42-godišnja Kate u emotivnom videu obavijestila javnost da i ona ima rak otkriven nakon operacije.

Prije 13 godina u vjenčanim su zavjetima jedno drugo uzeli za bračnog partnera "u bolesti i zdravlju", i to je ono što William sada čini pružajući bezrezervnu podršku bolesnoj supruzi, iznimno ponosan na njezinu snagu i hrabrost s kojom se nosi s teškom dijagnozom.

Zaruke s Dianinim prstenom

Posvećenost supruzi i djeci, princu Georgeu, princezi Charlotte i princu Louisu, budući britanski kralj je pokazao i kad je najavio da će propustiti dio javnih obaveza kako bi se brinuo o obitelji. Prije nekoliko dana, nakon što su djeci završili uskrsni školski praznici, i on se počeo vraćati obavezama, a godišnjicu braka on i Kate proslavili su u uskom obiteljskom krugu na način koji će djeci, koja su im prva briga, pružiti osjećaj normalnosti i kontinuiteta, a Williamov glavni cilj je, tvrde upućeni, da razmazi svoju suprugu.

---

image

Kate i William 2007. godine

Carl De Souza/Afp
---

Princ William i Catherine Middleton upoznali su se 2001. dok su studirali na Sveučilištu St. Andrews u Škotskoj. Iskru je zapalila prozirna haljina koju je Kate nosila na humanitarnoj modnoj reviji na sveučilištu, a William je za mjesto u prvom redu uz pistu platio 200 funta.

U početku su bili prijatelji, potom 2002. neko vrijeme i cimeri u stanu s još dvoje prijatelja, a 2003. su započeli romantičnu vezu. Diplomirali su 2005. godine, a premda su nakratko bili prekinuli 2007. godine, brzo su ponovno bili zajedno i zaručili su se u listopadu 2010. godine, William je zaprosio Kate dok su bili na odmoru u Keniji.

---

image

Kate je od Williama dobila zaručnički prsten njegove majke, pokojne princeze Diane

Ian West/Afp
---

William je buduću suprugu zaručio istim prstenom kojeg je njegov otac, tada princ Charles, zaručio njegovu majku, pokojnu princezu Dianu, 18-karatni obruč od bijelog zlata s 12-karatnim cejlonskim safirom i 14 okruglih dijamanata. Službeno je objavljeno da su zaručeni u studenome 2010. godine, s najavom da će vjenčanje biti u proljeće ili ljeto sljedeće godine.

Za datum vjenčanja konačno je određen 29. travnja 2011., koji je proglašen praznikom, a prve mjesece nakon vjenčanja Kate i William su proveli na otoku Anglesey u Walesu gdje je on bio stacioniran s kraljevskim zrakoplovstvom.

Vjenčanjem su dobili titule vojvode i vojvotkinje od Cambridgea, a nakon smrti Williamove bake, kraljice Elizabete II. u rujnu 2022. godine, i dolaska na prijestolje njegova oca, kralja Charlesa III., uz titule vojvode i vojvotkinje od Cornwalla i Cambridgea, William i Kate su službenom kraljevom objavom postali princ i princeza od Walesa.

U prosincu 2012., godinu i pol nakon što su se vjenčali, objavljeno je da kraljevski par očekuje svoje prvo dijete, 22. srpnja sljedeće godine rođen je princ George. Nepune dvije godine kasnije, 2. svibnja 2015., rođena je njihova kćerka, princeza Charlotte, a 23. travnja 2018. stigao je princ Louis.

---

image

Kate i William s djecom Georgeom, Charlotte i Louisom na rođendanskoj paradi kralja Charlesa III. u lipnju prošle godine

Adrian Dennis/Afp
---

Tračevi o nevjerama

Svoj brak su, tvrde dobri poznavatelji prilika u kraljevskoj obitelji, William i Kate oblikovali ugledajući se u njegovu baku i djeda, kraljicu Elizabetu II. I princa Philipa, koji su u vrijeme njegove smrti u braku bili više od 73 godine, kao i njezine roditelje, Carole i Michaela Middletona.

Middletoni su svih godina njihove veze i braka snažna podrška starijoj kćeri i zetu, princ William je u Kateinoj obitelji pronašao toplinu i sigurnost koju nije imao u vlastitoj i razorenom braku svojih roditelja. Jedan je stručnjak za kraljevsku obitelj kazao da su Middletoni naučili Williama kako funkcionira obitelj puna ljubavi i podrške, a usprkos šoku kojeg su i oni doživjeli zbog Kateine dijagnoze, i dalje su im najveća potpora u svakodnevnom životu.

---

image

U srpnju 2013. rođen je princ George

John Stillwell/Afp
---

Kad su djeca u pitanju, za razliku od prijašnjih kraljevskih generacija, Kate i William uspijevaju kombinirati tradicionalne dužnosti i moderno roditeljstvo. Premda od rođenja prvog djeteta imaju pomoć dadilje Marije Terese Turrion Borrallo, Kate i William limitiraju svoje obaveze tijekom školskih praznika kako bi što više vremena mogli provesti s djecom i uživati u zajedničkim aktivnostima, među kojima prednjače one u prirodi.

Dakako, nijedan brak, pa ni ovaj kraljevski, ne može biti bez problema. Već nekoliko godina s vremena na vrijeme na društvenim mrežama i u tabloidima se ponavlja priča kako William vara Kate s lady Sarah Rose Hanbury. Tako je bilo i nedavno tijekom Kateine odsutnosti iz javnosti nakon operacije, prije objave da joj je dijagnosticiran rak.

Potom se pojavila i priča kako je Kate imala aferu s Thomasom Kingstonom, suprugom lady Gabrielle Wndsor, kćeri princa Michaela od Kenta, prvog rođaka pokojne kraljice Elizabete. Thomas je nedavno tragično preminuo u dobi od 45 godina, a da je zaista imao aferu s Kate, u što nitko ne vjeruje, William sigurno ne bi, zajedno s brojnim drugim članovima kraljevske obitelji, bio na pogrebu ljubavnika svoje žene.

---

image

Uvijek kompetitivni, u utrci kojom su promovirali svoj humanitarni projekt Heads Together u veljači 2017. godine

Alastair Grant/Afp
---

Što se tiče Williamove navodne afere s lady Sarah Rose Hanbury, taj trač svako malo ispliva na površinu nakon što ga je prije nekoliko godina pokrenuo gastronomski kritičar Giles Coren u pijanom stanju objavivši tweet o prinčevoj aferi. Kasnije je priznao da je to izmislio i ispričao se, opravdavajući se da je to bila šala, "satira".

Možda je slučajnost, a možda i nije, da je Coran bio ili još uvijek jest, u prijateljskim odnosima s bivšom američkom glumicom Meghan Markle, suprugom princa Harryja. Ne čudi stoga da su mnogi uvjereni da je Meghan imala prste u toj objavi o Williamovoj aferi s lady Rose.

---

image

William i Kate na premijeri filma ‘Top Gun: Maverick‘ u svibnju 2022. godine

Dan Kitwood/Afp
------
image

William i Kate s djecom na Uskrs 2023. godine

Yui Mok/Afp
---

Uostalom, pogoršanje odnosa između Williama i njegova mlađeg brata Harryja, naročito nakon što je u njegov život ušla Meghan Markle, pa njihovo napuštanje monarhije, preseljenje u Kaliforniju i brojni napadi i optužbe na račun članova kraljevske obitelji, pri čemu je i Kate optužena za rasizam, nesumnjivo su pridonijeli problemima s kojima su se posljednjih godina suočavali William i Kate, ali to nije imalo negativnog utjecaja na njihov brak.

A na 13. godišnjicu i jedno i drugo, uz dobrobit svoje djece, zasigurno imaju samo jednu želju – da se Kate što prije i potpuno oporavi od teške bolesti.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => NIKAD TEŽE RAZDOBLJE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [extra_fields_search] => NIKAD TEŽE RAZDOBLJE 2 0 8020 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-04-28 21:09:16 [created_by] => 3163 [created_by_alias] => Marija Čović [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-04-29 14:09:46 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2024-04-29 14:09:26 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 423 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Panorama [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Inače bi danas bio najsretniji dan za Kate i Williama, ali ne i ove godine! Nakon više od 20 godina zajedno... page_title=Inače bi danas bio najsretniji dan za Kate i Williama, ali ne i ove godine! Nakon više od 20 godina zajedno... [metakey] => kraljevska obitelj, Kate i William [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/04\/28\/27013369.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/28\/27011609.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/28\/27013365.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/28\/27011607.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/28\/27011611.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/28\/27013367.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/28\/27013370.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/28\/27013371.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/28\/27013372.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/28\/27013373.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/28\/27013374.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/28\/27013375.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/28\/27013376.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/28\/27013377.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/28\/27013379.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/28\/27013381.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/28\/27013383.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/28\/27013384.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/28\/27013385.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/28\/27013386.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/28\/27013387.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/28\/26827832.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/28\/26828211.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Brian Snyder\/Afp","Leon Neal\/Afp","Adrian Dennis\/Afp","Ian West\/Afp","Carl De Souza\/Afp","Chris Jackson\/Afp","Michael Dunlea\/Afp","Toby Melville\/Afp","Geoff Robins\/Afp","John Stillwell\/Afp","Tolga Akmen\/Anadolu Via Afp","John Stillwell\/Afp","Roberto Schmidt\/Afp","Alastair Grant\/Afp","Chris Jackson\/Afp","Daniel Leal\/Afp","Tim Ireland\/Afp","Daniel Leal\/Afp","Chris Jackson\/Afp","Dan Kitwood\/Afp","Yui Mok\/Afp","Henry Nicholls\/Afp","Handout\/Afp"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Kate i William<\/p>","

Poljubac na balkonu Buckinghamske pala\u010de nakon spektakularnog vjen\u010danja 29. travnja 2011. godine<\/p>","

Kate i William s djecom Georgeom, Charlotte i Louisom na ro\u0111endanskoj paradi kralja Charlesa III. u lipnju pro\u0161le godine<\/p>","

Kate je od Williama dobila zaru\u010dni\u010dki prsten njegove majke, pokojne princeze Diane<\/p>","

Kate i William 2007. godine<\/p>","

William i Kate na dodjeli nagrada BAFTA u velja\u010di pro\u0161le godine<\/p>","

Kate Middleton, djevojka princa Williama, na dodjeli diploma na Sveu\u010dili\u0161tu St. Andrews, gdje su se upoznali i zapo\u010deli vezu<\/p>","

William i Kate s ameri\u010dkim predsjednikom Barackom Obamom i prvom damom Michelle u svibnju 2011. godine, nedugo nakon \u0161to su se vjen\u010dali<\/p>","

Mladi bra\u010dni par u posjetu Kanadi u srpnju 2011. godine<\/p>","

U srpnju 2013. ro\u0111en je princ George<\/p>","

U svibnju 2015. stigla je princeza Charlotte<\/p>","

Zaigrani na zimskom odmoru u Francuskoj u o\u017eujku 2016. godine<\/p>","

William i Kate tijekom posjeta Butanu u travnju 2016. godine<\/p>","

Uvijek kompetitivni, u utrci kojom su promovirali svoj humanitarni projekt Heads Together u velja\u010di 2017. godine<\/p>","

Bo\u017ei\u0107ni obiteljski portret s Georgeom i Charlotte 2017. godine<\/p>","

U travnju 2018. ro\u0111en je princ Louis<\/p>","

William i Kate na dodjeli nagrada BAFTA u velja\u010di 2019. godine<\/p>","

Prvi put svi zajedno na balkonu Buckinghamske pala\u010de u lipnju 2019. godine: William, Louis, George, Charlotte i Kate<\/p>","

William i Kate na premijeri filma o Jamesu Bondu \u2018Za smrt nema vremena\u2018 u rujnu 2021. godine<\/p>","

William i Kate na premijeri filma \u2018Top Gun: Maverick\u2018 u svibnju 2022. godine<\/p>","

William i Kate s djecom na Uskrs 2023. godine<\/p>","

Omiljeni kraljevski par slavi 13. godi\u0161njicu braka<\/p>","

Najte\u017ei problem s kojim su se dosad suo\u010dili: prije ne\u0161to vi\u0161e od mjesec dana Kate je u emotivnom videu objavila da joj je dijagnosticiran rak<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1792x1190","hd_27013369_1920.jpg":"1920x1080","k_27013369_1280.jpg":"1280x1280","k_27013369_1024.jpg":"1024x1024","k_27013369_640.jpg":"640x640","k_27013369_480.jpg":"480x480","k_27013369_340.jpg":"340x340","k_27013369_220.jpg":"220x220","o_27013369_1280.jpg":"1280x850","o_27013369_1024.jpg":"1024x680","o_27013369_640.jpg":"640x425","o_27013369_480.jpg":"480x318","o_27013369_340.jpg":"340x225","o_27013369_220.jpg":"220x146","h_27013369_1280.jpg":"1280x854","h_27013369_1024.jpg":"1024x683","h_27013369_640.jpg":"640x427","h_27013369_480.jpg":"480x320","h_27013369_340.jpg":"340x227","h_27013369_220.jpg":"220x147","pp_27013369_1280.jpg":"1280x1628","pp_27013369_1024.jpg":"1024x1303","pp_27013369_640.jpg":"640x814","pp_27013369_480.jpg":"480x611","pp_27013369_340.jpg":"340x432","pp_27013369_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2537","hd_27011609_1920.jpg":"1920x1080","k_27011609_1280.jpg":"1280x1280","k_27011609_1024.jpg":"1024x1024","k_27011609_640.jpg":"640x640","k_27011609_480.jpg":"480x480","k_27011609_340.jpg":"340x340","k_27011609_220.jpg":"220x220","o_27011609_1280.jpg":"1280x1691","o_27011609_1024.jpg":"1024x1353","o_27011609_640.jpg":"640x845","o_27011609_480.jpg":"480x634","o_27011609_340.jpg":"340x449","o_27011609_220.jpg":"220x290","h_27011609_1280.jpg":"1280x854","h_27011609_1024.jpg":"1024x683","h_27011609_640.jpg":"640x427","h_27011609_480.jpg":"480x320","h_27011609_340.jpg":"340x227","h_27011609_220.jpg":"220x147","pp_27011609_1280.jpg":"1280x1628","pp_27011609_1024.jpg":"1024x1303","pp_27011609_640.jpg":"640x814","pp_27011609_480.jpg":"480x611","pp_27011609_340.jpg":"340x432","pp_27011609_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1638x1195","hd_27013365_1920.jpg":"1920x1080","k_27013365_1280.jpg":"1280x1280","k_27013365_1024.jpg":"1024x1024","k_27013365_640.jpg":"640x640","k_27013365_480.jpg":"480x480","k_27013365_340.jpg":"340x340","k_27013365_220.jpg":"220x220","o_27013365_1280.jpg":"1280x933","o_27013365_1024.jpg":"1024x747","o_27013365_640.jpg":"640x466","o_27013365_480.jpg":"480x350","o_27013365_340.jpg":"340x248","o_27013365_220.jpg":"220x160","h_27013365_1280.jpg":"1280x854","h_27013365_1024.jpg":"1024x683","h_27013365_640.jpg":"640x427","h_27013365_480.jpg":"480x320","h_27013365_340.jpg":"340x227","h_27013365_220.jpg":"220x147","pp_27013365_1280.jpg":"1280x1628","pp_27013365_1024.jpg":"1024x1303","pp_27013365_640.jpg":"640x814","pp_27013365_480.jpg":"480x611","pp_27013365_340.jpg":"340x432","pp_27013365_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2838","hd_27011607_1920.jpg":"1920x1080","k_27011607_1280.jpg":"1280x1280","k_27011607_1024.jpg":"1024x1024","k_27011607_640.jpg":"640x640","k_27011607_480.jpg":"480x480","k_27011607_340.jpg":"340x340","k_27011607_220.jpg":"220x220","o_27011607_1280.jpg":"1280x1892","o_27011607_1024.jpg":"1024x1513","o_27011607_640.jpg":"640x946","o_27011607_480.jpg":"480x709","o_27011607_340.jpg":"340x502","o_27011607_220.jpg":"220x325","h_27011607_1280.jpg":"1280x854","h_27011607_1024.jpg":"1024x683","h_27011607_640.jpg":"640x427","h_27011607_480.jpg":"480x320","h_27011607_340.jpg":"340x227","h_27011607_220.jpg":"220x147","pp_27011607_1280.jpg":"1280x1628","pp_27011607_1024.jpg":"1024x1303","pp_27011607_640.jpg":"640x814","pp_27011607_480.jpg":"480x611","pp_27011607_340.jpg":"340x432","pp_27011607_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1376","hd_27011611_1920.jpg":"1920x1080","k_27011611_1280.jpg":"1280x1280","k_27011611_1024.jpg":"1024x1024","k_27011611_640.jpg":"640x640","k_27011611_480.jpg":"480x480","k_27011611_340.jpg":"340x340","k_27011611_220.jpg":"220x220","o_27011611_1280.jpg":"1280x917","o_27011611_1024.jpg":"1024x733","o_27011611_640.jpg":"640x458","o_27011611_480.jpg":"480x344","o_27011611_340.jpg":"340x243","o_27011611_220.jpg":"220x157","h_27011611_1280.jpg":"1280x854","h_27011611_1024.jpg":"1024x683","h_27011611_640.jpg":"640x427","h_27011611_480.jpg":"480x320","h_27011611_340.jpg":"340x227","h_27011611_220.jpg":"220x147","pp_27011611_1280.jpg":"1280x1628","pp_27011611_1024.jpg":"1024x1303","pp_27011611_640.jpg":"640x814","pp_27011611_480.jpg":"480x611","pp_27011611_340.jpg":"340x432","pp_27011611_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2745","hd_27013367_1920.jpg":"1920x1080","k_27013367_1280.jpg":"1280x1280","k_27013367_1024.jpg":"1024x1024","k_27013367_640.jpg":"640x640","k_27013367_480.jpg":"480x480","k_27013367_340.jpg":"340x340","k_27013367_220.jpg":"220x220","o_27013367_1280.jpg":"1280x1830","o_27013367_1024.jpg":"1024x1464","o_27013367_640.jpg":"640x915","o_27013367_480.jpg":"480x686","o_27013367_340.jpg":"340x486","o_27013367_220.jpg":"220x314","h_27013367_1280.jpg":"1280x854","h_27013367_1024.jpg":"1024x683","h_27013367_640.jpg":"640x427","h_27013367_480.jpg":"480x320","h_27013367_340.jpg":"340x227","h_27013367_220.jpg":"220x147","pp_27013367_1280.jpg":"1280x1628","pp_27013367_1024.jpg":"1024x1303","pp_27013367_640.jpg":"640x814","pp_27013367_480.jpg":"480x611","pp_27013367_340.jpg":"340x432","pp_27013367_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1314x2069","hd_27013370_1920.jpg":"1920x1080","k_27013370_1280.jpg":"1280x1280","k_27013370_1024.jpg":"1024x1024","k_27013370_640.jpg":"640x640","k_27013370_480.jpg":"480x480","k_27013370_340.jpg":"340x340","k_27013370_220.jpg":"220x220","o_27013370_1280.jpg":"1280x2015","o_27013370_1024.jpg":"1024x1612","o_27013370_640.jpg":"640x1007","o_27013370_480.jpg":"480x755","o_27013370_340.jpg":"340x535","o_27013370_220.jpg":"220x346","h_27013370_1280.jpg":"1280x854","h_27013370_1024.jpg":"1024x683","h_27013370_640.jpg":"640x427","h_27013370_480.jpg":"480x320","h_27013370_340.jpg":"340x227","h_27013370_220.jpg":"220x147","pp_27013370_1280.jpg":"1280x1628","pp_27013370_1024.jpg":"1024x1303","pp_27013370_640.jpg":"640x814","pp_27013370_480.jpg":"480x611","pp_27013370_340.jpg":"340x432","pp_27013370_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1352","hd_27013371_1920.jpg":"1920x1080","k_27013371_1280.jpg":"1280x1280","k_27013371_1024.jpg":"1024x1024","k_27013371_640.jpg":"640x640","k_27013371_480.jpg":"480x480","k_27013371_340.jpg":"340x340","k_27013371_220.jpg":"220x220","o_27013371_1280.jpg":"1280x901","o_27013371_1024.jpg":"1024x721","o_27013371_640.jpg":"640x450","o_27013371_480.jpg":"480x338","o_27013371_340.jpg":"340x239","o_27013371_220.jpg":"220x154","h_27013371_1280.jpg":"1280x854","h_27013371_1024.jpg":"1024x683","h_27013371_640.jpg":"640x427","h_27013371_480.jpg":"480x320","h_27013371_340.jpg":"340x227","h_27013371_220.jpg":"220x147","pp_27013371_1280.jpg":"1280x1628","pp_27013371_1024.jpg":"1024x1303","pp_27013371_640.jpg":"640x814","pp_27013371_480.jpg":"480x611","pp_27013371_340.jpg":"340x432","pp_27013371_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1293","hd_27013372_1920.jpg":"1920x1080","k_27013372_1280.jpg":"1280x1280","k_27013372_1024.jpg":"1024x1024","k_27013372_640.jpg":"640x640","k_27013372_480.jpg":"480x480","k_27013372_340.jpg":"340x340","k_27013372_220.jpg":"220x220","o_27013372_1280.jpg":"1280x862","o_27013372_1024.jpg":"1024x689","o_27013372_640.jpg":"640x431","o_27013372_480.jpg":"480x323","o_27013372_340.jpg":"340x228","o_27013372_220.jpg":"220x148","h_27013372_1280.jpg":"1280x854","h_27013372_1024.jpg":"1024x683","h_27013372_640.jpg":"640x427","h_27013372_480.jpg":"480x320","h_27013372_340.jpg":"340x227","h_27013372_220.jpg":"220x147","pp_27013372_1280.jpg":"1280x1628","pp_27013372_1024.jpg":"1024x1303","pp_27013372_640.jpg":"640x814","pp_27013372_480.jpg":"480x611","pp_27013372_340.jpg":"340x432","pp_27013372_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1440","hd_27013373_1920.jpg":"1920x1080","k_27013373_1280.jpg":"1280x1280","k_27013373_1024.jpg":"1024x1024","k_27013373_640.jpg":"640x640","k_27013373_480.jpg":"480x480","k_27013373_340.jpg":"340x340","k_27013373_220.jpg":"220x220","o_27013373_1280.jpg":"1280x960","o_27013373_1024.jpg":"1024x768","o_27013373_640.jpg":"640x480","o_27013373_480.jpg":"480x360","o_27013373_340.jpg":"340x255","o_27013373_220.jpg":"220x165","h_27013373_1280.jpg":"1280x854","h_27013373_1024.jpg":"1024x683","h_27013373_640.jpg":"640x427","h_27013373_480.jpg":"480x320","h_27013373_340.jpg":"340x227","h_27013373_220.jpg":"220x147","pp_27013373_1280.jpg":"1280x1628","pp_27013373_1024.jpg":"1024x1303","pp_27013373_640.jpg":"640x814","pp_27013373_480.jpg":"480x611","pp_27013373_340.jpg":"340x432","pp_27013373_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1435","hd_27013374_1920.jpg":"1920x1080","k_27013374_1280.jpg":"1280x1280","k_27013374_1024.jpg":"1024x1024","k_27013374_640.jpg":"640x640","k_27013374_480.jpg":"480x480","k_27013374_340.jpg":"340x340","k_27013374_220.jpg":"220x220","o_27013374_1280.jpg":"1280x956","o_27013374_1024.jpg":"1024x765","o_27013374_640.jpg":"640x478","o_27013374_480.jpg":"480x358","o_27013374_340.jpg":"340x254","o_27013374_220.jpg":"220x164","h_27013374_1280.jpg":"1280x854","h_27013374_1024.jpg":"1024x683","h_27013374_640.jpg":"640x427","h_27013374_480.jpg":"480x320","h_27013374_340.jpg":"340x227","h_27013374_220.jpg":"220x147","pp_27013374_1280.jpg":"1280x1628","pp_27013374_1024.jpg":"1024x1303","pp_27013374_640.jpg":"640x814","pp_27013374_480.jpg":"480x611","pp_27013374_340.jpg":"340x432","pp_27013374_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x3007","hd_27013375_1920.jpg":"1920x1080","k_27013375_1280.jpg":"1280x1280","k_27013375_1024.jpg":"1024x1024","k_27013375_640.jpg":"640x640","k_27013375_480.jpg":"480x480","k_27013375_340.jpg":"340x340","k_27013375_220.jpg":"220x220","o_27013375_1280.jpg":"1280x2004","o_27013375_1024.jpg":"1024x1603","o_27013375_640.jpg":"640x1002","o_27013375_480.jpg":"480x751","o_27013375_340.jpg":"340x532","o_27013375_220.jpg":"220x344","h_27013375_1280.jpg":"1280x854","h_27013375_1024.jpg":"1024x683","h_27013375_640.jpg":"640x427","h_27013375_480.jpg":"480x320","h_27013375_340.jpg":"340x227","h_27013375_220.jpg":"220x147","pp_27013375_1280.jpg":"1280x1628","pp_27013375_1024.jpg":"1024x1303","pp_27013375_640.jpg":"640x814","pp_27013375_480.jpg":"480x611","pp_27013375_340.jpg":"340x432","pp_27013375_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2806","hd_27013376_1920.jpg":"1920x1080","k_27013376_1280.jpg":"1280x1280","k_27013376_1024.jpg":"1024x1024","k_27013376_640.jpg":"640x640","k_27013376_480.jpg":"480x480","k_27013376_340.jpg":"340x340","k_27013376_220.jpg":"220x220","o_27013376_1280.jpg":"1280x1870","o_27013376_1024.jpg":"1024x1496","o_27013376_640.jpg":"640x935","o_27013376_480.jpg":"480x701","o_27013376_340.jpg":"340x496","o_27013376_220.jpg":"220x321","h_27013376_1280.jpg":"1280x854","h_27013376_1024.jpg":"1024x683","h_27013376_640.jpg":"640x427","h_27013376_480.jpg":"480x320","h_27013376_340.jpg":"340x227","h_27013376_220.jpg":"220x147","pp_27013376_1280.jpg":"1280x1628","pp_27013376_1024.jpg":"1024x1303","pp_27013376_640.jpg":"640x814","pp_27013376_480.jpg":"480x611","pp_27013376_340.jpg":"340x432","pp_27013376_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1800x1660","hd_27013377_1920.jpg":"1920x1080","k_27013377_1280.jpg":"1280x1280","k_27013377_1024.jpg":"1024x1024","k_27013377_640.jpg":"640x640","k_27013377_480.jpg":"480x480","k_27013377_340.jpg":"340x340","k_27013377_220.jpg":"220x220","o_27013377_1280.jpg":"1280x1180","o_27013377_1024.jpg":"1024x944","o_27013377_640.jpg":"640x590","o_27013377_480.jpg":"480x442","o_27013377_340.jpg":"340x313","o_27013377_220.jpg":"220x202","h_27013377_1280.jpg":"1280x854","h_27013377_1024.jpg":"1024x683","h_27013377_640.jpg":"640x427","h_27013377_480.jpg":"480x320","h_27013377_340.jpg":"340x227","h_27013377_220.jpg":"220x147","pp_27013377_1280.jpg":"1280x1628","pp_27013377_1024.jpg":"1024x1303","pp_27013377_640.jpg":"640x814","pp_27013377_480.jpg":"480x611","pp_27013377_340.jpg":"340x432","pp_27013377_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2487","hd_27013379_1920.jpg":"1920x1080","k_27013379_1280.jpg":"1280x1280","k_27013379_1024.jpg":"1024x1024","k_27013379_640.jpg":"640x640","k_27013379_480.jpg":"480x480","k_27013379_340.jpg":"340x340","k_27013379_220.jpg":"220x220","o_27013379_1280.jpg":"1280x1658","o_27013379_1024.jpg":"1024x1326","o_27013379_640.jpg":"640x829","o_27013379_480.jpg":"480x621","o_27013379_340.jpg":"340x440","o_27013379_220.jpg":"220x284","h_27013379_1280.jpg":"1280x854","h_27013379_1024.jpg":"1024x683","h_27013379_640.jpg":"640x427","h_27013379_480.jpg":"480x320","h_27013379_340.jpg":"340x227","h_27013379_220.jpg":"220x147","pp_27013379_1280.jpg":"1280x1628","pp_27013379_1024.jpg":"1024x1303","pp_27013379_640.jpg":"640x814","pp_27013379_480.jpg":"480x611","pp_27013379_340.jpg":"340x432","pp_27013379_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x3008","hd_27013381_1920.jpg":"1920x1080","k_27013381_1280.jpg":"1280x1280","k_27013381_1024.jpg":"1024x1024","k_27013381_640.jpg":"640x640","k_27013381_480.jpg":"480x480","k_27013381_340.jpg":"340x340","k_27013381_220.jpg":"220x220","o_27013381_1280.jpg":"1280x2005","o_27013381_1024.jpg":"1024x1604","o_27013381_640.jpg":"640x1002","o_27013381_480.jpg":"480x752","o_27013381_340.jpg":"340x532","o_27013381_220.jpg":"220x344","h_27013381_1280.jpg":"1280x854","h_27013381_1024.jpg":"1024x683","h_27013381_640.jpg":"640x427","h_27013381_480.jpg":"480x320","h_27013381_340.jpg":"340x227","h_27013381_220.jpg":"220x147","pp_27013381_1280.jpg":"1280x1628","pp_27013381_1024.jpg":"1024x1303","pp_27013381_640.jpg":"640x814","pp_27013381_480.jpg":"480x611","pp_27013381_340.jpg":"340x432","pp_27013381_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2879","hd_27013383_1920.jpg":"1920x1080","k_27013383_1280.jpg":"1280x1280","k_27013383_1024.jpg":"1024x1024","k_27013383_640.jpg":"640x640","k_27013383_480.jpg":"480x480","k_27013383_340.jpg":"340x340","k_27013383_220.jpg":"220x220","o_27013383_1280.jpg":"1280x1919","o_27013383_1024.jpg":"1024x1535","o_27013383_640.jpg":"640x959","o_27013383_480.jpg":"480x719","o_27013383_340.jpg":"340x509","o_27013383_220.jpg":"220x329","h_27013383_1280.jpg":"1280x854","h_27013383_1024.jpg":"1024x683","h_27013383_640.jpg":"640x427","h_27013383_480.jpg":"480x320","h_27013383_340.jpg":"340x227","h_27013383_220.jpg":"220x147","pp_27013383_1280.jpg":"1280x1628","pp_27013383_1024.jpg":"1024x1303","pp_27013383_640.jpg":"640x814","pp_27013383_480.jpg":"480x611","pp_27013383_340.jpg":"340x432","pp_27013383_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2124","hd_27013384_1920.jpg":"1920x1080","k_27013384_1280.jpg":"1280x1280","k_27013384_1024.jpg":"1024x1024","k_27013384_640.jpg":"640x640","k_27013384_480.jpg":"480x480","k_27013384_340.jpg":"340x340","k_27013384_220.jpg":"220x220","o_27013384_1280.jpg":"1280x1416","o_27013384_1024.jpg":"1024x1132","o_27013384_640.jpg":"640x708","o_27013384_480.jpg":"480x531","o_27013384_340.jpg":"340x376","o_27013384_220.jpg":"220x243","h_27013384_1280.jpg":"1280x854","h_27013384_1024.jpg":"1024x683","h_27013384_640.jpg":"640x427","h_27013384_480.jpg":"480x320","h_27013384_340.jpg":"340x227","h_27013384_220.jpg":"220x147","pp_27013384_1280.jpg":"1280x1628","pp_27013384_1024.jpg":"1024x1303","pp_27013384_640.jpg":"640x814","pp_27013384_480.jpg":"480x611","pp_27013384_340.jpg":"340x432","pp_27013384_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_27013385_1920.jpg":"1920x1080","k_27013385_1280.jpg":"1280x1280","k_27013385_1024.jpg":"1024x1024","k_27013385_640.jpg":"640x640","k_27013385_480.jpg":"480x480","k_27013385_340.jpg":"340x340","k_27013385_220.jpg":"220x220","o_27013385_1280.jpg":"1280x1920","o_27013385_1024.jpg":"1024x1536","o_27013385_640.jpg":"640x960","o_27013385_480.jpg":"480x720","o_27013385_340.jpg":"340x510","o_27013385_220.jpg":"220x330","h_27013385_1280.jpg":"1280x854","h_27013385_1024.jpg":"1024x683","h_27013385_640.jpg":"640x427","h_27013385_480.jpg":"480x320","h_27013385_340.jpg":"340x227","h_27013385_220.jpg":"220x147","pp_27013385_1280.jpg":"1280x1628","pp_27013385_1024.jpg":"1024x1303","pp_27013385_640.jpg":"640x814","pp_27013385_480.jpg":"480x611","pp_27013385_340.jpg":"340x432","pp_27013385_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2879","hd_27013386_1920.jpg":"1920x1080","k_27013386_1280.jpg":"1280x1280","k_27013386_1024.jpg":"1024x1024","k_27013386_640.jpg":"640x640","k_27013386_480.jpg":"480x480","k_27013386_340.jpg":"340x340","k_27013386_220.jpg":"220x220","o_27013386_1280.jpg":"1280x1919","o_27013386_1024.jpg":"1024x1535","o_27013386_640.jpg":"640x959","o_27013386_480.jpg":"480x719","o_27013386_340.jpg":"340x509","o_27013386_220.jpg":"220x329","h_27013386_1280.jpg":"1280x854","h_27013386_1024.jpg":"1024x683","h_27013386_640.jpg":"640x427","h_27013386_480.jpg":"480x320","h_27013386_340.jpg":"340x227","h_27013386_220.jpg":"220x147","pp_27013386_1280.jpg":"1280x1628","pp_27013386_1024.jpg":"1024x1303","pp_27013386_640.jpg":"640x814","pp_27013386_480.jpg":"480x611","pp_27013386_340.jpg":"340x432","pp_27013386_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1494","hd_27013387_1920.jpg":"1920x1080","k_27013387_1280.jpg":"1280x1280","k_27013387_1024.jpg":"1024x1024","k_27013387_640.jpg":"640x640","k_27013387_480.jpg":"480x480","k_27013387_340.jpg":"340x340","k_27013387_220.jpg":"220x220","o_27013387_1280.jpg":"1280x996","o_27013387_1024.jpg":"1024x796","o_27013387_640.jpg":"640x498","o_27013387_480.jpg":"480x373","o_27013387_340.jpg":"340x264","o_27013387_220.jpg":"220x171","h_27013387_1280.jpg":"1280x854","h_27013387_1024.jpg":"1024x683","h_27013387_640.jpg":"640x427","h_27013387_480.jpg":"480x320","h_27013387_340.jpg":"340x227","h_27013387_220.jpg":"220x147","pp_27013387_1280.jpg":"1280x1628","pp_27013387_1024.jpg":"1024x1303","pp_27013387_640.jpg":"640x814","pp_27013387_480.jpg":"480x611","pp_27013387_340.jpg":"340x432","pp_27013387_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1281","hd_26827832_1920.jpg":"1920x1080","k_26827832_1280.jpg":"1280x1280","k_26827832_1024.jpg":"1024x1024","k_26827832_640.jpg":"640x640","k_26827832_480.jpg":"480x480","k_26827832_340.jpg":"340x340","k_26827832_220.jpg":"220x220","o_26827832_1280.jpg":"1280x854","o_26827832_1024.jpg":"1024x683","o_26827832_640.jpg":"640x427","o_26827832_480.jpg":"480x320","o_26827832_340.jpg":"340x226","o_26827832_220.jpg":"220x146","h_26827832_1280.jpg":"1280x854","h_26827832_1024.jpg":"1024x683","h_26827832_640.jpg":"640x427","h_26827832_480.jpg":"480x320","h_26827832_340.jpg":"340x227","h_26827832_220.jpg":"220x147","pp_26827832_1280.jpg":"1280x1628","pp_26827832_1024.jpg":"1024x1303","pp_26827832_640.jpg":"640x814","pp_26827832_480.jpg":"480x611","pp_26827832_340.jpg":"340x432","pp_26827832_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1080","hd_26828211_1920.jpg":"1920x1080","k_26828211_1280.jpg":"1280x1280","k_26828211_1024.jpg":"1024x1024","k_26828211_640.jpg":"640x640","k_26828211_480.jpg":"480x480","k_26828211_340.jpg":"340x340","k_26828211_220.jpg":"220x220","o_26828211_1280.jpg":"1280x720","o_26828211_1024.jpg":"1024x576","o_26828211_640.jpg":"640x360","o_26828211_480.jpg":"480x270","o_26828211_340.jpg":"340x191","o_26828211_220.jpg":"220x123","h_26828211_1280.jpg":"1280x854","h_26828211_1024.jpg":"1024x683","h_26828211_640.jpg":"640x427","h_26828211_480.jpg":"480x320","h_26828211_340.jpg":"340x227","h_26828211_220.jpg":"220x147","pp_26828211_1280.jpg":"1280x1628","pp_26828211_1024.jpg":"1024x1303","pp_26828211_640.jpg":"640x814","pp_26828211_480.jpg":"480x611","pp_26828211_340.jpg":"340x432","pp_26828211_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 423 [name] => Panorama [alias] => panorama [description] => [parent] => 254 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 6 [params] => {"inheritFrom":"254","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7770279 Threads: 6 Questions: 1565592247 Slow queries: 4775639 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111631279 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 52 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /mozaik/panorama ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 423 [name] => Panorama [alias] => panorama [parent] => 254 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /mozaik/panorama ) ) [link] => /mozaik/panorama/inace-bi-danas-bio-najsretniji-dan-za-kate-i-williama-ali-ne-i-ove-godine-nakon-vise-od-20-godina-zajedno-1384702 [printLink] => /mozaik/panorama/inace-bi-danas-bio-najsretniji-dan-za-kate-i-williama-ali-ne-i-ove-godine-nakon-vise-od-20-godina-zajedno-1384702?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 489158 [name] => kraljevska obitelj [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => kraljevska-obitelj [link] => /tag/kraljevska-obitelj ) [1] => stdClass Object ( [id] => 700049 [name] => Kate i William [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-12-14 16:55:12 [main_article_id] => 0 [alias] => kate-i-william [link] => /tag/kate-i-william ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => NIKAD TEŽE RAZDOBLJE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [Important_article] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Inače bi danas bio najsretniji dan za Kate i Williama, ali ne i ove godine! Nakon više od 20 godina zajedno... [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3163 [name] => Marija Čović [username] => marija-ovi [email] => marija-ovi@sd.hr [password] => $2y$10$7PNE1DYGzR71UkBIdOWYs.DbD8zG9H.RL2TYXIfO7QsnJveJNmMim [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/marija-covic-3163 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1681 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/eb621dfb812b621676ad954686f6535d?s=100&default=https%3A%2F%2Ff03.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/28/27013369.jpg [galleryCount] => 23 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Brian Snyder/Afp [mainImageDesc] =>

Kate i William

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/28/27013369.jpg [title] => Brian Snyder/Afp

Kate i William

) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/28/27011609.jpg [title] => Leon Neal/Afp

Poljubac na balkonu Buckinghamske palače nakon spektakularnog vjenčanja 29. travnja 2011. godine

) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/28/27013365.jpg [title] => Adrian Dennis/Afp

Kate i William s djecom Georgeom, Charlotte i Louisom na rođendanskoj paradi kralja Charlesa III. u lipnju prošle godine

) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/28/27011607.jpg [title] => Ian West/Afp

Kate je od Williama dobila zaručnički prsten njegove majke, pokojne princeze Diane

) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/28/27011611.jpg [title] => Carl De Souza/Afp

Kate i William 2007. godine

) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/28/27013367.jpg [title] => Chris Jackson/Afp

William i Kate na dodjeli nagrada BAFTA u veljači prošle godine

) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/28/27013370.jpg [title] => Michael Dunlea/Afp

Kate Middleton, djevojka princa Williama, na dodjeli diploma na Sveučilištu St. Andrews, gdje su se upoznali i započeli vezu

) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/28/27013371.jpg [title] => Toby Melville/Afp

William i Kate s američkim predsjednikom Barackom Obamom i prvom damom Michelle u svibnju 2011. godine, nedugo nakon što su se vjenčali

) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/28/27013372.jpg [title] => Geoff Robins/Afp

Mladi bračni par u posjetu Kanadi u srpnju 2011. godine

) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/28/27013373.jpg [title] => John Stillwell/Afp

U srpnju 2013. rođen je princ George

) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/28/27013374.jpg [title] => Tolga Akmen/Anadolu Via Afp

U svibnju 2015. stigla je princeza Charlotte

) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/28/27013375.jpg [title] => John Stillwell/Afp

Zaigrani na zimskom odmoru u Francuskoj u ožujku 2016. godine

) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/28/27013376.jpg [title] => Roberto Schmidt/Afp

William i Kate tijekom posjeta Butanu u travnju 2016. godine

) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/28/27013377.jpg [title] => Alastair Grant/Afp

Uvijek kompetitivni, u utrci kojom su promovirali svoj humanitarni projekt Heads Together u veljači 2017. godine

) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/28/27013379.jpg [title] => Chris Jackson/Afp

Božićni obiteljski portret s Georgeom i Charlotte 2017. godine

) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/28/27013381.jpg [title] => Daniel Leal/Afp

U travnju 2018. rođen je princ Louis

) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/28/27013383.jpg [title] => Tim Ireland/Afp

William i Kate na dodjeli nagrada BAFTA u veljači 2019. godine

) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/28/27013384.jpg [title] => Daniel Leal/Afp

Prvi put svi zajedno na balkonu Buckinghamske palače u lipnju 2019. godine: William, Louis, George, Charlotte i Kate

) [18] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/28/27013385.jpg [title] => Chris Jackson/Afp

William i Kate na premijeri filma o Jamesu Bondu ‘Za smrt nema vremena‘ u rujnu 2021. godine

) [19] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/28/27013386.jpg [title] => Dan Kitwood/Afp

William i Kate na premijeri filma ‘Top Gun: Maverick‘ u svibnju 2022. godine

) [20] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/28/27013387.jpg [title] => Yui Mok/Afp

William i Kate s djecom na Uskrs 2023. godine

) [21] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/28/26827832.jpg [title] => Henry Nicholls/Afp

Omiljeni kraljevski par slavi 13. godišnjicu braka

) [22] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/28/26828211.jpg [title] => Handout/Afp

Najteži problem s kojim su se dosad suočili: prije nešto više od mjesec dana Kate je u emotivnom videu objavila da joj je dijagnosticiran rak

) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

"Nakon više od 20 godina zajedno, 13 godina braka i troje djece, ljubav Catherine i Williama nastavlja cvjetati sa svakom minutom koja prolazi. Nadam se da je ovaj njihov posebni dan ispunjen ljubavlju, radosti i srećom. Sretna 13. godišnjica najdivnijem paru!"

To je jedna od brojnih poruka koje su u ponedjeljak od ranog jutra na društvenim mrežama obožavatelji slali omiljenom kraljevskom paru, princu Williamu i princezi Kate, koji su se vjenčali 29. travnja 2011. godine u Westminsterskoj opatiji.

Spektakularno kraljevsko vjenčanje u Velikoj Britaniji je u televizijskom prijenosu barem dijelom gledalo oko 37 milijuna ljudi, širom svijeta to je činilo oko 162 milijuna gledatelja, događaj je imao 72 milijuna streamova na YouTubeu, a na ulicama u središtu Londona tiskalo se više od milijun ljudi koji su željeli uživo vidjeti novovjenčani par.

---

image

Poljubac na balkonu Buckinghamske palače nakon spektakularnog vjenčanja 29. travnja 2011. godine

Leon Neal/Afp
---

Premda je 13. godišnjica braka zasigurno sretan dan za Kate i Williama, ona se događa u vrlo teško vrijeme za britansku kraljevsku obitelj, a slavljenički par zasigurno ne može slaviti onako kako bi u normalnim okolnostima želio. Razlog je, dakako, činjenica da je Kate prije dva mjeseca dijagnosticiran rak nakon zahtjevne operacije abdomena kojoj se podvrgnula u siječnju, i u tijeku je preventivna kemoterapija.

Proteklih godinu dana bilo je puno sretnih, ali i teških trenutaka za Kate i Williama, kao i cijelu kraljevsku obitelj. Od krunidbe kralja Charlesa III. početkom svibnja prošle godine, preko sve brojnijih obaveza koje imaju kao princ i princeza od Walesa, do ozbiljnih zdravstvenih problema s kojima su se na početku ove godine suočili Kate i njezin svekar, kralj Charles.

---

image

Najteži problem s kojim su se dosad suočili: prije nešto više od mjesec dana Kate je u emotivnom videu objavila da joj je dijagnosticiran rak

Handout/Afp
---

Najprije je njemu dijagnosticiran rak kojeg se otkrilo tijekom zahvata na benigno povećanoj prostati, a potom je uslijedio još veći šok, u ožujku je 42-godišnja Kate u emotivnom videu obavijestila javnost da i ona ima rak otkriven nakon operacije.

Prije 13 godina u vjenčanim su zavjetima jedno drugo uzeli za bračnog partnera "u bolesti i zdravlju", i to je ono što William sada čini pružajući bezrezervnu podršku bolesnoj supruzi, iznimno ponosan na njezinu snagu i hrabrost s kojom se nosi s teškom dijagnozom.

Zaruke s Dianinim prstenom

Posvećenost supruzi i djeci, princu Georgeu, princezi Charlotte i princu Louisu, budući britanski kralj je pokazao i kad je najavio da će propustiti dio javnih obaveza kako bi se brinuo o obitelji. Prije nekoliko dana, nakon što su djeci završili uskrsni školski praznici, i on se počeo vraćati obavezama, a godišnjicu braka on i Kate proslavili su u uskom obiteljskom krugu na način koji će djeci, koja su im prva briga, pružiti osjećaj normalnosti i kontinuiteta, a Williamov glavni cilj je, tvrde upućeni, da razmazi svoju suprugu.

---

image

Kate i William 2007. godine

Carl De Souza/Afp
---

Princ William i Catherine Middleton upoznali su se 2001. dok su studirali na Sveučilištu St. Andrews u Škotskoj. Iskru je zapalila prozirna haljina koju je Kate nosila na humanitarnoj modnoj reviji na sveučilištu, a William je za mjesto u prvom redu uz pistu platio 200 funta.

U početku su bili prijatelji, potom 2002. neko vrijeme i cimeri u stanu s još dvoje prijatelja, a 2003. su započeli romantičnu vezu. Diplomirali su 2005. godine, a premda su nakratko bili prekinuli 2007. godine, brzo su ponovno bili zajedno i zaručili su se u listopadu 2010. godine, William je zaprosio Kate dok su bili na odmoru u Keniji.

---

image

Kate je od Williama dobila zaručnički prsten njegove majke, pokojne princeze Diane

Ian West/Afp
---

William je buduću suprugu zaručio istim prstenom kojeg je njegov otac, tada princ Charles, zaručio njegovu majku, pokojnu princezu Dianu, 18-karatni obruč od bijelog zlata s 12-karatnim cejlonskim safirom i 14 okruglih dijamanata. Službeno je objavljeno da su zaručeni u studenome 2010. godine, s najavom da će vjenčanje biti u proljeće ili ljeto sljedeće godine.

Za datum vjenčanja konačno je određen 29. travnja 2011., koji je proglašen praznikom, a prve mjesece nakon vjenčanja Kate i William su proveli na otoku Anglesey u Walesu gdje je on bio stacioniran s kraljevskim zrakoplovstvom.

Vjenčanjem su dobili titule vojvode i vojvotkinje od Cambridgea, a nakon smrti Williamove bake, kraljice Elizabete II. u rujnu 2022. godine, i dolaska na prijestolje njegova oca, kralja Charlesa III., uz titule vojvode i vojvotkinje od Cornwalla i Cambridgea, William i Kate su službenom kraljevom objavom postali princ i princeza od Walesa.

U prosincu 2012., godinu i pol nakon što su se vjenčali, objavljeno je da kraljevski par očekuje svoje prvo dijete, 22. srpnja sljedeće godine rođen je princ George. Nepune dvije godine kasnije, 2. svibnja 2015., rođena je njihova kćerka, princeza Charlotte, a 23. travnja 2018. stigao je princ Louis.

---

image

Kate i William s djecom Georgeom, Charlotte i Louisom na rođendanskoj paradi kralja Charlesa III. u lipnju prošle godine

Adrian Dennis/Afp
---

Tračevi o nevjerama

Svoj brak su, tvrde dobri poznavatelji prilika u kraljevskoj obitelji, William i Kate oblikovali ugledajući se u njegovu baku i djeda, kraljicu Elizabetu II. I princa Philipa, koji su u vrijeme njegove smrti u braku bili više od 73 godine, kao i njezine roditelje, Carole i Michaela Middletona.

Middletoni su svih godina njihove veze i braka snažna podrška starijoj kćeri i zetu, princ William je u Kateinoj obitelji pronašao toplinu i sigurnost koju nije imao u vlastitoj i razorenom braku svojih roditelja. Jedan je stručnjak za kraljevsku obitelj kazao da su Middletoni naučili Williama kako funkcionira obitelj puna ljubavi i podrške, a usprkos šoku kojeg su i oni doživjeli zbog Kateine dijagnoze, i dalje su im najveća potpora u svakodnevnom životu.

---

image

U srpnju 2013. rođen je princ George

John Stillwell/Afp
---

Kad su djeca u pitanju, za razliku od prijašnjih kraljevskih generacija, Kate i William uspijevaju kombinirati tradicionalne dužnosti i moderno roditeljstvo. Premda od rođenja prvog djeteta imaju pomoć dadilje Marije Terese Turrion Borrallo, Kate i William limitiraju svoje obaveze tijekom školskih praznika kako bi što više vremena mogli provesti s djecom i uživati u zajedničkim aktivnostima, među kojima prednjače one u prirodi.

Dakako, nijedan brak, pa ni ovaj kraljevski, ne može biti bez problema. Već nekoliko godina s vremena na vrijeme na društvenim mrežama i u tabloidima se ponavlja priča kako William vara Kate s lady Sarah Rose Hanbury. Tako je bilo i nedavno tijekom Kateine odsutnosti iz javnosti nakon operacije, prije objave da joj je dijagnosticiran rak.

Potom se pojavila i priča kako je Kate imala aferu s Thomasom Kingstonom, suprugom lady Gabrielle Wndsor, kćeri princa Michaela od Kenta, prvog rođaka pokojne kraljice Elizabete. Thomas je nedavno tragično preminuo u dobi od 45 godina, a da je zaista imao aferu s Kate, u što nitko ne vjeruje, William sigurno ne bi, zajedno s brojnim drugim članovima kraljevske obitelji, bio na pogrebu ljubavnika svoje žene.

---

image

Uvijek kompetitivni, u utrci kojom su promovirali svoj humanitarni projekt Heads Together u veljači 2017. godine

Alastair Grant/Afp
---

Što se tiče Williamove navodne afere s lady Sarah Rose Hanbury, taj trač svako malo ispliva na površinu nakon što ga je prije nekoliko godina pokrenuo gastronomski kritičar Giles Coren u pijanom stanju objavivši tweet o prinčevoj aferi. Kasnije je priznao da je to izmislio i ispričao se, opravdavajući se da je to bila šala, "satira".

Možda je slučajnost, a možda i nije, da je Coran bio ili još uvijek jest, u prijateljskim odnosima s bivšom američkom glumicom Meghan Markle, suprugom princa Harryja. Ne čudi stoga da su mnogi uvjereni da je Meghan imala prste u toj objavi o Williamovoj aferi s lady Rose.

---

image

William i Kate na premijeri filma ‘Top Gun: Maverick‘ u svibnju 2022. godine

Dan Kitwood/Afp
------
image

William i Kate s djecom na Uskrs 2023. godine

Yui Mok/Afp
---

Uostalom, pogoršanje odnosa između Williama i njegova mlađeg brata Harryja, naročito nakon što je u njegov život ušla Meghan Markle, pa njihovo napuštanje monarhije, preseljenje u Kaliforniju i brojni napadi i optužbe na račun članova kraljevske obitelji, pri čemu je i Kate optužena za rasizam, nesumnjivo su pridonijeli problemima s kojima su se posljednjih godina suočavali William i Kate, ali to nije imalo negativnog utjecaja na njihov brak.

A na 13. godišnjicu i jedno i drugo, uz dobrobit svoje djece, zasigurno imaju samo jednu želju – da se Kate što prije i potpuno oporavi od teške bolesti.

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Brian Snyder/Afp Leon Neal/Afp Adrian Dennis/Afp Ian West/Afp Carl De Souza/Afp Chris Jackson/Afp Michael Dunlea/Afp Toby Melville/Afp Geoff Robins/Afp John Stillwell/Afp Tolga Akmen/Anadolu Via Afp John Stillwell/Afp Roberto Schmidt/Afp Alastair Grant/Afp Chris Jackson/Afp Daniel Leal/Afp Tim Ireland/Afp Daniel Leal/Afp Chris Jackson/Afp Dan Kitwood/Afp Yui Mok/Afp Henry Nicholls/Afp Handout/Afp
Brian Snyder/Afp

Kate i William

Leon Neal/Afp

Poljubac na balkonu Buckinghamske palače nakon spektakularnog vjenčanja 29. travnja 2011. godine

Adrian Dennis/Afp

Kate i William s djecom Georgeom, Charlotte i Louisom na rođendanskoj paradi kralja Charlesa III. u lipnju prošle godine

Ian West/Afp

Kate je od Williama dobila zaručnički prsten njegove majke, pokojne princeze Diane

Carl De Souza/Afp

Kate i William 2007. godine

Chris Jackson/Afp

William i Kate na dodjeli nagrada BAFTA u veljači prošle godine

Michael Dunlea/Afp

Kate Middleton, djevojka princa Williama, na dodjeli diploma na Sveučilištu St. Andrews, gdje su se upoznali i započeli vezu

Toby Melville/Afp

William i Kate s američkim predsjednikom Barackom Obamom i prvom damom Michelle u svibnju 2011. godine, nedugo nakon što su se vjenčali

Geoff Robins/Afp

Mladi bračni par u posjetu Kanadi u srpnju 2011. godine

John Stillwell/Afp

U srpnju 2013. rođen je princ George

Tolga Akmen/Anadolu Via Afp

U svibnju 2015. stigla je princeza Charlotte

John Stillwell/Afp

Zaigrani na zimskom odmoru u Francuskoj u ožujku 2016. godine

Roberto Schmidt/Afp

William i Kate tijekom posjeta Butanu u travnju 2016. godine

Alastair Grant/Afp

Uvijek kompetitivni, u utrci kojom su promovirali svoj humanitarni projekt Heads Together u veljači 2017. godine

Chris Jackson/Afp

Božićni obiteljski portret s Georgeom i Charlotte 2017. godine

Daniel Leal/Afp

U travnju 2018. rođen je princ Louis

Tim Ireland/Afp

William i Kate na dodjeli nagrada BAFTA u veljači 2019. godine

Daniel Leal/Afp

Prvi put svi zajedno na balkonu Buckinghamske palače u lipnju 2019. godine: William, Louis, George, Charlotte i Kate

Chris Jackson/Afp

William i Kate na premijeri filma o Jamesu Bondu ‘Za smrt nema vremena‘ u rujnu 2021. godine

Dan Kitwood/Afp

William i Kate na premijeri filma ‘Top Gun: Maverick‘ u svibnju 2022. godine

Yui Mok/Afp

William i Kate s djecom na Uskrs 2023. godine

Henry Nicholls/Afp

Omiljeni kraljevski par slavi 13. godišnjicu braka

Handout/Afp

Najteži problem s kojim su se dosad suočili: prije nešto više od mjesec dana Kate je u emotivnom videu objavila da joj je dijagnosticiran rak

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/panorama/inace-bi-danas-bio-najsretniji-dan-za-kate-i-williama-ali-ne-i-ove-godine-nakon-vise-od-20-godina-zajedno-1384702 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=51db370087a1da7b743a1e5c1004069ff78552cb [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Ina%C4%8De+bi+danas+bio+najsretniji+dan+za+Kate+i+Williama%2C+ali+ne+i+ove+godine%21+Nakon+vi%C5%A1e+od+20+godina+zajedno...&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fpanorama%2Finace-bi-danas-bio-najsretniji-dan-za-kate-i-williama-ali-ne-i-ove-godine-nakon-vise-od-20-godina-zajedno-1384702 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fpanorama%2Finace-bi-danas-bio-najsretniji-dan-za-kate-i-williama-ali-ne-i-ove-godine-nakon-vise-od-20-godina-zajedno-1384702 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => NIKAD TEŽE RAZDOBLJE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) )
StoryEditorOCM
PanoramaNIKAD TEŽE RAZDOBLJE

Inače bi danas bio najsretniji dan za Kate i Williama, ali ne i ove godine! Nakon više od 20 godina zajedno...

Piše Marija Čović
29. travnja 2024. - 16:09

"Nakon više od 20 godina zajedno, 13 godina braka i troje djece, ljubav Catherine i Williama nastavlja cvjetati sa svakom minutom koja prolazi. Nadam se da je ovaj njihov posebni dan ispunjen ljubavlju, radosti i srećom. Sretna 13. godišnjica najdivnijem paru!"

To je jedna od brojnih poruka koje su u ponedjeljak od ranog jutra na društvenim mrežama obožavatelji slali omiljenom kraljevskom paru, princu Williamu i princezi Kate, koji su se vjenčali 29. travnja 2011. godine u Westminsterskoj opatiji.

Spektakularno kraljevsko vjenčanje u Velikoj Britaniji je u televizijskom prijenosu barem dijelom gledalo oko 37 milijuna ljudi, širom svijeta to je činilo oko 162 milijuna gledatelja, događaj je imao 72 milijuna streamova na YouTubeu, a na ulicama u središtu Londona tiskalo se više od milijun ljudi koji su željeli uživo vidjeti novovjenčani par.

image

Poljubac na balkonu Buckinghamske palače nakon spektakularnog vjenčanja 29. travnja 2011. godine

Leon Neal/Afp

Premda je 13. godišnjica braka zasigurno sretan dan za Kate i Williama, ona se događa u vrlo teško vrijeme za britansku kraljevsku obitelj, a slavljenički par zasigurno ne može slaviti onako kako bi u normalnim okolnostima želio. Razlog je, dakako, činjenica da je Kate prije dva mjeseca dijagnosticiran rak nakon zahtjevne operacije abdomena kojoj se podvrgnula u siječnju, i u tijeku je preventivna kemoterapija.

Proteklih godinu dana bilo je puno sretnih, ali i teških trenutaka za Kate i Williama, kao i cijelu kraljevsku obitelj. Od krunidbe kralja Charlesa III. početkom svibnja prošle godine, preko sve brojnijih obaveza koje imaju kao princ i princeza od Walesa, do ozbiljnih zdravstvenih problema s kojima su se na početku ove godine suočili Kate i njezin svekar, kralj Charles.

image

Najteži problem s kojim su se dosad suočili: prije nešto više od mjesec dana Kate je u emotivnom videu objavila da joj je dijagnosticiran rak

Handout/Afp

Najprije je njemu dijagnosticiran rak kojeg se otkrilo tijekom zahvata na benigno povećanoj prostati, a potom je uslijedio još veći šok, u ožujku je 42-godišnja Kate u emotivnom videu obavijestila javnost da i ona ima rak otkriven nakon operacije.

Prije 13 godina u vjenčanim su zavjetima jedno drugo uzeli za bračnog partnera "u bolesti i zdravlju", i to je ono što William sada čini pružajući bezrezervnu podršku bolesnoj supruzi, iznimno ponosan na njezinu snagu i hrabrost s kojom se nosi s teškom dijagnozom.

Zaruke s Dianinim prstenom

Posvećenost supruzi i djeci, princu Georgeu, princezi Charlotte i princu Louisu, budući britanski kralj je pokazao i kad je najavio da će propustiti dio javnih obaveza kako bi se brinuo o obitelji. Prije nekoliko dana, nakon što su djeci završili uskrsni školski praznici, i on se počeo vraćati obavezama, a godišnjicu braka on i Kate proslavili su u uskom obiteljskom krugu na način koji će djeci, koja su im prva briga, pružiti osjećaj normalnosti i kontinuiteta, a Williamov glavni cilj je, tvrde upućeni, da razmazi svoju suprugu.

image

Kate i William 2007. godine

Carl De Souza/Afp

Princ William i Catherine Middleton upoznali su se 2001. dok su studirali na Sveučilištu St. Andrews u Škotskoj. Iskru je zapalila prozirna haljina koju je Kate nosila na humanitarnoj modnoj reviji na sveučilištu, a William je za mjesto u prvom redu uz pistu platio 200 funta.

U početku su bili prijatelji, potom 2002. neko vrijeme i cimeri u stanu s još dvoje prijatelja, a 2003. su započeli romantičnu vezu. Diplomirali su 2005. godine, a premda su nakratko bili prekinuli 2007. godine, brzo su ponovno bili zajedno i zaručili su se u listopadu 2010. godine, William je zaprosio Kate dok su bili na odmoru u Keniji.

image

Kate je od Williama dobila zaručnički prsten njegove majke, pokojne princeze Diane

Ian West/Afp

William je buduću suprugu zaručio istim prstenom kojeg je njegov otac, tada princ Charles, zaručio njegovu majku, pokojnu princezu Dianu, 18-karatni obruč od bijelog zlata s 12-karatnim cejlonskim safirom i 14 okruglih dijamanata. Službeno je objavljeno da su zaručeni u studenome 2010. godine, s najavom da će vjenčanje biti u proljeće ili ljeto sljedeće godine.

Za datum vjenčanja konačno je određen 29. travnja 2011., koji je proglašen praznikom, a prve mjesece nakon vjenčanja Kate i William su proveli na otoku Anglesey u Walesu gdje je on bio stacioniran s kraljevskim zrakoplovstvom.

Vjenčanjem su dobili titule vojvode i vojvotkinje od Cambridgea, a nakon smrti Williamove bake, kraljice Elizabete II. u rujnu 2022. godine, i dolaska na prijestolje njegova oca, kralja Charlesa III., uz titule vojvode i vojvotkinje od Cornwalla i Cambridgea, William i Kate su službenom kraljevom objavom postali princ i princeza od Walesa.

U prosincu 2012., godinu i pol nakon što su se vjenčali, objavljeno je da kraljevski par očekuje svoje prvo dijete, 22. srpnja sljedeće godine rođen je princ George. Nepune dvije godine kasnije, 2. svibnja 2015., rođena je njihova kćerka, princeza Charlotte, a 23. travnja 2018. stigao je princ Louis.

image

Kate i William s djecom Georgeom, Charlotte i Louisom na rođendanskoj paradi kralja Charlesa III. u lipnju prošle godine

Adrian Dennis/Afp

Tračevi o nevjerama

Svoj brak su, tvrde dobri poznavatelji prilika u kraljevskoj obitelji, William i Kate oblikovali ugledajući se u njegovu baku i djeda, kraljicu Elizabetu II. I princa Philipa, koji su u vrijeme njegove smrti u braku bili više od 73 godine, kao i njezine roditelje, Carole i Michaela Middletona.

Middletoni su svih godina njihove veze i braka snažna podrška starijoj kćeri i zetu, princ William je u Kateinoj obitelji pronašao toplinu i sigurnost koju nije imao u vlastitoj i razorenom braku svojih roditelja. Jedan je stručnjak za kraljevsku obitelj kazao da su Middletoni naučili Williama kako funkcionira obitelj puna ljubavi i podrške, a usprkos šoku kojeg su i oni doživjeli zbog Kateine dijagnoze, i dalje su im najveća potpora u svakodnevnom životu.

image

U srpnju 2013. rođen je princ George

John Stillwell/Afp

Kad su djeca u pitanju, za razliku od prijašnjih kraljevskih generacija, Kate i William uspijevaju kombinirati tradicionalne dužnosti i moderno roditeljstvo. Premda od rođenja prvog djeteta imaju pomoć dadilje Marije Terese Turrion Borrallo, Kate i William limitiraju svoje obaveze tijekom školskih praznika kako bi što više vremena mogli provesti s djecom i uživati u zajedničkim aktivnostima, među kojima prednjače one u prirodi.

Dakako, nijedan brak, pa ni ovaj kraljevski, ne može biti bez problema. Već nekoliko godina s vremena na vrijeme na društvenim mrežama i u tabloidima se ponavlja priča kako William vara Kate s lady Sarah Rose Hanbury. Tako je bilo i nedavno tijekom Kateine odsutnosti iz javnosti nakon operacije, prije objave da joj je dijagnosticiran rak.

Potom se pojavila i priča kako je Kate imala aferu s Thomasom Kingstonom, suprugom lady Gabrielle Wndsor, kćeri princa Michaela od Kenta, prvog rođaka pokojne kraljice Elizabete. Thomas je nedavno tragično preminuo u dobi od 45 godina, a da je zaista imao aferu s Kate, u što nitko ne vjeruje, William sigurno ne bi, zajedno s brojnim drugim članovima kraljevske obitelji, bio na pogrebu ljubavnika svoje žene.

image

Uvijek kompetitivni, u utrci kojom su promovirali svoj humanitarni projekt Heads Together u veljači 2017. godine

Alastair Grant/Afp

Što se tiče Williamove navodne afere s lady Sarah Rose Hanbury, taj trač svako malo ispliva na površinu nakon što ga je prije nekoliko godina pokrenuo gastronomski kritičar Giles Coren u pijanom stanju objavivši tweet o prinčevoj aferi. Kasnije je priznao da je to izmislio i ispričao se, opravdavajući se da je to bila šala, "satira".

Možda je slučajnost, a možda i nije, da je Coran bio ili još uvijek jest, u prijateljskim odnosima s bivšom američkom glumicom Meghan Markle, suprugom princa Harryja. Ne čudi stoga da su mnogi uvjereni da je Meghan imala prste u toj objavi o Williamovoj aferi s lady Rose.

image

William i Kate na premijeri filma ‘Top Gun: Maverick‘ u svibnju 2022. godine

Dan Kitwood/Afp
image

William i Kate s djecom na Uskrs 2023. godine

Yui Mok/Afp

Uostalom, pogoršanje odnosa između Williama i njegova mlađeg brata Harryja, naročito nakon što je u njegov život ušla Meghan Markle, pa njihovo napuštanje monarhije, preseljenje u Kaliforniju i brojni napadi i optužbe na račun članova kraljevske obitelji, pri čemu je i Kate optužena za rasizam, nesumnjivo su pridonijeli problemima s kojima su se posljednjih godina suočavali William i Kate, ali to nije imalo negativnog utjecaja na njihov brak.

A na 13. godišnjicu i jedno i drugo, uz dobrobit svoje djece, zasigurno imaju samo jednu želju – da se Kate što prije i potpuno oporavi od teške bolesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 07:40