StoryEditorOCM
Svijetzebnja i strah

Kralju Charlesu nije dobro, Palača mijenja planove za sprovod; Bliski prijatelji: ‘On je stvarno jako loše‘

Piše Vijesti sd
26. travnja 2024. - 10:20

Zdravstveno stanje kralja Charlesa III. zabrinulo je kraljevsku obitelj i njihove simpatizere, a 75-godišnji kralj nastavlja se boriti s vrstom raka oko koje nema puno poznatih informacija.

- Razgovarajući s kraljevim prijateljima o njegovom zdravlju, najčešći odgovor glasi: ‘Nije dobro‘ - izvijestio je u četvrtak Tom Sykes iz Daily Beasta. Naime, bliski prijatelj monarha tvrdio je da je Charles "odlučan pobijediti rak", dodavši da su "svi optimistični, ali on je stvarno jako loše", piše Jutarnji list.

Novinarka koja se bavi britanskom kraljevskom obitelji, Tina Brown, također je nagovijestila monarhove zdravstvene probleme, nedavno napisavši da je Charlesov rak princa Williama i Kate Middleton stavio u zastrašujuću poziciju. Naime, baš kada su se nadali da će moći odgajati svoju djecu izvan očiju javnosti, zdravstvene komplikacije 75-godišnjeg kralja su im poremetile planove.

Sykes je također izvijestio da se planovi za kraljev pogreb, pod kodnim nazivom "Operation Menai Bridge", trenutno razmatraju.

Dodatno, kruži i zaseban dokument koji navodi što je bilo dobro na sprovodu kraljice Elizabete u rujnu 2022. i što bi se moglo unaprijediti sljedeći put kada monarh umre, prenosi Page Six, prenosi Jutarnji list.

image

Princ William i Kate Middleton nadali su se da će moći odgajati djecu izvan očiju javnosti, ali zdravstvene komplikacije 75-godišnjeg kralja su im poremetile planove

Ricardo Makyn/Afp

Svi izvori su naglasili da se planovi kraljevskog pogreba "konstantno provjeravaju i ažuriraju", a jedan je bivši zaposlenik palače priznao da su Charlesovi zdravstveni problemi njegovim planovima dali drugačiju perspektivu.

- S planova je ‘skinuta prašina‘ i aktivno se ažuriraju - objasnio je bivši zaposlenik.

- Što možemo očekivati s obzirom na to da je kralju dijagnosticiran rak... - dodao je i objasnio da su brojne oči uprte na spomenute planove za pogreb.

S druge strane, kraljevska obitelj nije odgovorila na upit Page Sixa za komentar.

Podsjetimo, Buckinghamska palača objavila je u veljači da je nakon operacije benignog povećanja prostate otkriveno da kralj ima rak. U priopćenju je stajalo da će Charles biti podvrgnut "redovitom liječenju" i kako su mu "liječnici savjetovali da odgodi svoje javne dužnosti". Nekoliko dana kasnije, objavio je službenu izjavu u kojoj je zahvalio na svim dobrim željama.

image

Kralj Charles III nastavlja se boriti s vrstom raka oko koje nema puno poznatih informacija

Hollie Adams/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 10:20