StoryEditorOCM
Hranazdravo, fino, jeftino

Vodeći svjetski kuhari pozivaju na jedenje srdela i inćuna; evo naših prijedloga

Piše PSD.
18. ožujka 2015. - 18:04
Vodeći svjetski kuhari okupili su se u utorak u Španjolskoj kako bi pokrenuli kampanju i stavili na jelovnike male morske ribe poput srdela i inćuna što bi omogućilo prehranjivanje većeg broja ljudi i smanjivanje pritiska na svjetske oceane.

Jesti ribe poput sardina i haringi umjesto da ih se troši za prehranu lososa u uzgajalištima ili za prehranu svinja i peradi učinkovitiji je način iskorištavanja proteina, poručila je Oceana, neprofitna organizacija za zaštitu oceana koja je pokrenula kampanju.

Kuhari poput Bretta Grahama iz poznatog londonskog restorana Ledbury i proslavljenog peruanskog kuhara Gastona Acurioja nazočili su manifestaciji u San Sebastianu, glavnom gradu Baskije koji je sjedište mnogih najpoznatijih svjetskih restorana.

Kuharski majstori obvezali su se...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. studeni 2024 15:50