StoryEditorOCM
HranaBRZO, BRŽE, NAJBRŽE

Jeste i vi od onih koji ljeti umjesto sladoleda radije biraju mladi kukuruz? Kad ga kuhate doma, to traje i do dva sata? Imamo trik kojim se smanjuje za deset puta

30. srpnja 2021. - 08:25

Krenula je sezona mladog kukuruza koji mnogi obožavaju, a naročito djeca.

No oni koji ga moraju skuhati doma baš i ne, jer kukuruz često treba i po dva sata kuhati na ljetnoj vrućini, pa su ga mnogi izbjegavali pripremati.

Ali nakon što se proširio jedan mali trik, brojni su oduševljeni da se ovo ukusno jelo može spremiti i deset puta brže.

RECEPT

Opran i očišćen kukuruz stavite u lonac i nalijte hladnu vodu. Stavite lonac na štednjak i kada počne vriti voda, sačekajte 10 minuta i kukuruz je skuhan. Za vrijeme kuhanja na loncu ne mora biti poklopac.

Kukuruz procijedite i ohladite u hladnoj vodi 2-3 minute i možete ga jesti.

Razlika između standardnog recepta po kojemu su svi kuhali i ovog novog je što se voda ne soli, tj. tko voli slaniji...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2024 01:12