Uvaženi čitatelji, neka vam je u slast!
Slani recept: T I Ć I
Sastojci:
- juneći ili teleći šniceli
- 2 jaja
- 4-5 česana luka
- petrusimul
- 1 žlica Vegete
- 1 žlica konšerve
- 1 žlica šećera
- 1 žlica brašna
- ulje
- papar,sol
Priprema:
Šniceli se istuku na dasci, posole i nadjenu nadjevom. Nadjev se pravi na slijedeći način: tvrdo kuhana jaja zgnječe se vilicom, pa se doda sol, papar, isjeckani luk i petrusimul i sve se to dobro izmiješa.
Od ove smjese prave se kuglice koje se stave na šnicele. Kuglice se pažljivo zamotaju, a čačkalicama ga se učvrsti. Peku se na ulju na laganoj vatri uz povremeno okretanje.
Posebno se u šalici s vodom zamiješaju brašno, konšerva, šećer i vegeta, pa polije po tićima. Dok se lagano kuhaju, tići se moraju preokretati i podlijevati...