StoryEditorOCM
HranaODLIČNA SPIZA

Ambasadorova kći: dok gledate svoju omiljenu tursku sapunicu razveselite se jelima kakva kuhaju vaši omiljeni likovi, donosimo tri izvorna recepta

Piše Tanja Šimundić Bendić
26. siječnja 2021. - 09:18

Kada već toliko uživamo u gledanju turskih sapunica i s takvom pažnjom pratimo ljubavne muke Ambasadorove kćeri, naučimo nešto i o njihovim originalnim jelima. Nudimo vam tri izvorna recepta, direktno iz bilježnice turskog kuhara s hrvatskom adresom. I kažemo vam iz prve ruke, provjereno, uživat ćete u rapsodiji okusa i mirisa. Krenimo:

Sulejmanova juha

Dvije čaše crvene leće oprati, potom skuhati u posoljenoj vodi dok ne omekša. Staviti vode prst preko leće. Tikvicu, krumpir, veću rajčicu, dvije mrkve i jednu veću kapulu naribati, pirjati jedno po jedno u drugom loncu na suncokretovom ulju. Skuhanoj leći dodati povrće, pustiti da prokuha još pet minuta. Napraviti zapršku od 25 gr maslaca i malo brašna, te doliti uz stalno miješanje u juhu, koja obavezno treba...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. studeni 2024 21:55