StoryEditorOCM
Hranaorijent na stolu

Sedam omiljenih turskih jela po receptima Kebap&meze bara Istah

5. ožujka 2016. - 13:36
turski_restoran2-120914.JPG

1. Namaz od suhog boba

Suhi bob namočiti večer prije, sutradan ga oprati, procijediti. Na tavi prodinstati kapulu, dodati suhi bob, zaliti hladnom vodom i kuhati lagano, dok ne omekša. Pripaziti na količinu vode, jer bob ne smije postati vodenast.

Posoliti, kada je gotovo dodati maslinovo ulje, štapnim mikserom izblendati smjesu, dodati svježi kopar, promiješati, posuti ga i po vrhu.

2. Karides guvec - turski đuveđ od kozica

Na laganoj vatri zagrijati tri žlice maslinovog ulje, dodati kapulu nasjeckanu na polumjesece, zelenu papriku izrezanu na tanke rezance, 225 grama šampinjone na četvrtine. Kuhati pet minuta, dodati 3 do 4 režnja češnjaka, začinit solju, paprom, i s dvije žličice crvene, slatke paprike, po želji chillijem.

Kuhati na srednjoj vatri pet minuta, dodati nas...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. studeni 2024 01:13