1. Namaz od suhog boba
Suhi bob namočiti večer prije, sutradan ga oprati, procijediti. Na tavi prodinstati kapulu, dodati suhi bob, zaliti hladnom vodom i kuhati lagano, dok ne omekša. Pripaziti na količinu vode, jer bob ne smije postati vodenast.
Posoliti, kada je gotovo dodati maslinovo ulje, štapnim mikserom izblendati smjesu, dodati svježi kopar, promiješati, posuti ga i po vrhu.
2. Karides guvec - turski đuveđ od kozica
Na laganoj vatri zagrijati tri žlice maslinovog ulje, dodati kapulu nasjeckanu na polumjesece, zelenu papriku izrezanu na tanke rezance, 225 grama šampinjone na četvrtine. Kuhati pet minuta, dodati 3 do 4 režnja češnjaka, začinit solju, paprom, i s dvije žličice crvene, slatke paprike, po želji chillijem.
Kuhati na srednjoj vatri pet minuta, dodati nas...
StoryEditorOCM
Hranaorijent na stolu
Sedam omiljenih turskih jela po receptima Kebap&meze bara Istah
5. ožujka 2016. - 13:36
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?