StoryEditorOCM
ZagoraSTART U 16 SATI

Sve je spremno za 2. trail utrku kroz 13 sela u Cisti Velikoj: uživajte u nadmetanju kroz prirodne ljepote!

Piše Snježana Šetka
2. rujna 2023. - 07:25

Sve je spremno za 2. trail utrku u Cisti Velikoj koja će se održati ove subote 2. rujna s početkom u 16 sati. Staza je označena, trava pokošena, putevi sređeni i samo čekaju trkače zaljubljene u prirodu i zdravi način života.

Prijavilo se više od 40 mladih iz Ciste i okolice za utrku – saznajemo od organizatora, Kulturno umjetničke i športske udruge (KUŠU) Cista Velika koja svake godine osmišljava nove sadržaje kojima bi obogatili ljetna događanja i zabavu. Sada žele promovirati prirodne ljepote Ciskoga kraja, pa organiziraju utrku kroz sela i to skoro zaboravljenim stazama između sela kud se nekada jedino i moglo proći.

image

Plakat - najava 2. trail utrke

KuŠu Cista Velika/

Organizator je predvidio tri utrke. Ona glavna prolazi kroz 13 sela u dužini od 13 kilometara, a start je ispred lokalnog doma u središtu mjesta. Trkači će proći kroz sela - Vučak, Vuica, Maglić, Carević, Ćoso, Šetka, Kutleša, Pržić, Pleić, Dajak, Mlikotić, Rojnica i Mandarić. Staza je kombinacija makadama, šumskih puteva i asfalta.

Druga utrka, nazvana Bunari, duga je pet kilometara, dok je treća planirana za najmlađe, za djecu koja će se natjecati na stazi dugoj jedan kilometar.

Svi će natjecatelji dobiti priznanja za sudjelovanje, a osiguran im je i topli obrok i piće nakon utrke uz prigodno druženje. Zato obujte tenisice i uživajte u utrci na čistom zraku!

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 11:51